Helpbook: Зачестяват нападенията от бездомни и домашни кучета

Ако видите нередност, подайте сигнал в платформата
10 окт 2023 18:00, Анисия Иванова
56
Helpbook: Зачестяват нападенията от бездомни и домашни кучета
Снимка: Helpbook

От изпратените сигнали през седмицата в платформата на Helpbook.info ни направи впечатление, че зачестяват такива за нападения от бездомни и домашни кучета.

Наш потребител от Габрово се оплака, че в близост до дома му са се развъдили няколко особено агресивни песа и тормозят преминаващите, а нощем не спират да лаят и да будят целия квартал. "Притеснявам се, че скоро могат да се размножат и ако не са кастрирани/ваксинирани/чипирани ще стане неконтролируема и опасна глутница. Поради това, че в момента са млади и още леко боязливи не мога да видя дали са маркирани със сигурност, но съм почти сигурен, че не са", пише той.

Случаят не е единичен в Габрово, в друга част на града също бездомно куче налита на пешеходци и коли, молбата е да се вземат мерки преди да е станал някой инцидент.

Сигнализираха ни и за дворно куче, което тормози съседи и собственици. Ето какво ни пише нашият потребител: „Обръщам се към вас с молба за предприемане на някакви действия във връзка с тормозещо ни куче от съседната къща. Ние сме етажна собственост, 20 апартамента, на нашата улица.Освен нашият комплекс, има още 2 къщи в строеж и още 6 къщи. Кучето на съседа, откакто си купихме жилище на този адрес, при преминаването на всичко, което се движи, птица, възрастен, дете с колело или тротинетка, не спира да лае. Децата, докато бяха малки, кучето отсреща лаеше през нощта и постоянно ги будеше, както и всяка сутрин преди 7:00 ч. Миналата година бях наела строителен работник (съсед от квартала) да ремонтира жилището ми. Кучето на съседите скочи през оградата и го нападна. Човекът може да свидетелства за случая. Тази пролет друг съсед отиде да изхвърля боклука и минавайки със своето куче покрай къщата на въпросния звяр, стопанката на лаещото куче товареше колата си за заминаване. Вратата беше отворена и нейното куче се нахвърли върху санбернара. Аз личо се тревожа за децата си, тъй като безхаберието на тези собственици е на границите на безумието. Притесняваме се да минаваме покрай този двор, притеснявам се за децата си и ни писна да го слушаме как лае, дори при вдигането на гаражните ни врати. Моля за съдействие,“

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
5
 
! Отговори
ФлякФ преди 6 месеца
Аз ли трябва да ви напиша как да решите проблемите с кучетата? Купете си бомбички пиратки и гърмете с тях, докато избягат завинаги. За втория случай си купете оръжие и убийте стопанина и злото куче.
27
4
 
6
 
! Отговори
лекарска грешка преди 6 месеца
Имах куче . което почина поради лекарска грешка...По-умно от много хора.. вярвайте ми....обично и предано. Всички в блока го обичаха и никой не се оплака от него-децата си играеха с него и се гонеха.. Не е оставял бебета защото не е пускан а е и кастриран по-късно. Не са виновни собствениците нито животинките- зависи как са възпитани. Като каже някой на едно куче че е бясно-всички настръхват...Ако знаете самите вие колко сте по-глупави от тях....
26
4
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 6 месеца
Време е за ловните дружинки! Навсякъде са се развъдили тези песове! Явно е, че кучкарниците не вършат работа! На нашата улица по цяла нощ вият два бесника, а през деня плашат хората И така е в целия град!
25
3
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 6 месеца
Кастрираните,ваксинирани и чипирани помеари също нападат и хапят.Требе си приложение на ловно оръжие.
24
0
 
5
 
! Отговори
Н.н.н. преди 6 месеца
Докато *** "л..наровози" не спрат да си изхвърлят животните и от друга страна същите "лай.аровози" от институциите,на които се плаща да се занимават с бездомните животни не си вършат работата така ще е!!! Свиквайте!! Аман от нескопосана имунизирана срещу емпатия ***!!! Носете отговорност за себе си и обикалящия ви свят,не сте само вие панелни членестоноги,има и други същества навън доста,от които са умишлено лишени от дом и обич,защото "цървула- собственик" ги е обрекъл на тази съдб
23
0
 
6
 
! Отговори
Емигрант преди 6 месеца
Ха ха и на кучетата им писна да се хранят от *** с "овче" сирене от краве мляко и да няма наказани, затова са решили, че те трябва да наказват хората които са виновни за изборът на корупцията !
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Бре че новина
21
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
На мен пък ми е писнало от хора, който постоянно се оплакват от кучета абе не само вие на този свят.Да не мислите че на животни им е приятно да гледат и слушат малките непоносими, невъзпитани и крисливи деца.
20
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Няма страшно! Нали ги кастрираха - само ще ви ухапят, няма да ви ... любят!
19
13
 
7
 
! Отговори
Бивша кучемразка преди 6 месеца
Преди да нападнете вербално кучетата,уверявам Ви те са по-добри от хората,лично мен ме потресе наглостта на едно малко момченце което замери с бутилка макар и празна Моето кученце,била съм свидетел на (***) майка която каза на детето си удряй ги бездомните да ги е страх да не те ухапят..... с насилие освен да постигнете глутници агресивни и озлобени кучета друг резултат няма да има
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Идва есен. Почват да си пазят района.
17
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Че тези нападения никога не са спирали. Друг е въпросът, че мисерочките се концентрират главно върху други въпроси.
16
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Една нация ще я познаеш по отношението й към животните. Оскотелият беден български бачкатор е ясен- комплексите от жалката заплата 3к в склада я избива на животните ще, защото те са беззащитни, а шефът му ще го уволни а по-силният от нето ще го размаже в живота. Затова и хитрите програмисти с по 50к месечни доходи сме първи да се грижим за бездомните животни.
15
11
 
12
 
! Отговори
аааа преди 6 месеца
Докато има хора които всяка вечер ги хранят пред блока , проблема няма да се реши ;-) Леля Пенка излиза и 40 котки след нея :))
14
9
 
9
 
! Отговори
РУСКИТЕ КУЧЕТА.. преди 6 месеца
СА НАЙ-ЗЛОБНИ И ОПАСНИ... ГЛЕДАЙТЕ КАКВО НАПРАВИХА ОТ ЕДИН МИРЕН СВЯТ...
13
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
На кучето не му е мястото на улицата. Това не е птица или котка. След като има страни, които са се справили с проблема, значи може да няма кучета, бродещи по улиците.
12
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ако съм кмет на моя град проблема с кучетата ще го реша до максимум 2 месеца.
11
23
 
8
 
! Отговори
АНОНИМЕН 007 преди 6 месеца
ЕЙЙЙ, ПИШЕЩИТЕ СРЕЩУ КУЧЕТАТА СТЕ МНОГО КОМПЛЕКСИРАНИ, ДРЕБНОПИШКОВИ, БЕЕЕ! КАКВО ВИ ПРЕЧАТ ЖИВОТНИТЕ?!? НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ ВСЪЩНОСТ КЪДЕ Е ПРОБЛЕМЪТ? ЗАЩО ВИЕ ДА СТЕ ПО-ЦЕННИ ОТ ЖИВОТНИТЕ?! ДРАХ-ТИ И МИЖИТУРКИТЕ!
10
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Обичта между хората намяла в последните десетилетия. И много хора получават безусловна любов от куетат си. То не иска нищо в замяна, а е е предано и демонстрира любовта си. Хора, лишени от човешка обич, си взимат куче.
9
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Просто кучетата в този период на годината се активизират, ама той сулю няма как това да го знае и държи всички кучкари да бъдат избити....