Корабът "Рожен" може да напусне израелско пристанище след седмица

Моряците не се чувстват в безопасност
10
Корабът "Рожен" може да напусне израелско пристанище след седмица
Снимка: БГНЕС, архив

Българският кораб "Рожен", който се намира в израелското пристанище Ашдод и се намира в близост до бойните действия, ще напусне опасната акватория най-рано след седмица.

В непосредствена близост се водят бомбардировки. Пред БНТ изпълнителният директор на Български морски флот Александър Калчев заяви, че няма опасност за екипажа.

Моряци от кораба обаче заявиха, че не се чувстват в безопасност.

Всички моряци на борда, които са 14 българи и петима украинци, са добре.

Нивото на опасност на кораба, въпреки военната обстановка, е първо, което е най-ниското, но според екипажа нивото трябва да е по-високо.

По думите им всички останали кораби поддържат най-високото трето ниво. Моряците твърдят, че никой не ги е питал дали са съгласни да работят във военна зона, а по международните правила не могат да бъдат задължени.

Те са притеснени, че корабът е натоварен със сяра.

Посланикът ни в Израел Славена Гергова заяви за БНТ, че моряците не са се свързали с посолството, но е готова да им съдейства, ако е необходимо.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: ИзраелкорабРожен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Гг преди 6 месеца
Българското посолство било готово да съдейства при нужда???? А според консулът Славена Гергова няма ли нужда?
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Този кораб не го ли спасяваха и от Украина?!
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Аре па следващият път в Тайван.
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Както винаги , информацията за актуалните световни събития в България е оскъдно.Единствената информация за раята е ,,изборите".И кога да гласуват.Толкова.По устройство и медийна информираност , не сме мръднали от комунистическо време Нито ти разясняват Нито ти дават възможност на мнение.Гласувсш и се прибираш в панелката Да заработил мизерната си заплата.За да има за избрания елит на върховете и техните деца.
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Както винаги , информацията за актуалните световни събития в България е оскъдно.Единствената информация за раята е ,,изборите".И кога да гласуват.Толкова.
5
0
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 6 месеца
До мики в тубата има клип как една турска гемия с украински екипаж се чупи на две при силно вълнение освен бегета и украинци друг се не качва да кара
4
0
 
8
 
! Отговори
мики преди 6 месеца
Затова няма желаещи да ходят да работят по корабите. Екипажи на половина намалени, лоши условия на труд, липса на соц.осигуровки, съвместяване на поне 3-4 работни длъжности, лоша храна, никакво внимание към човешки нужди, липса на интернет връзка, увреждащи здравето товари и т.н. и т.н. И на всичкото отгоре нашите кораби ги пращат само по такива военни зони и то без да плащат допълнително за военен риск, както е по международните правила....Да си наемат роби от третия свят...
3
0
 
3
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 6 месеца
чисто случайно, както в мариупол, изненадващо на некво пристанище се оказва наш кораб със товар с двойна употреба. нищо съмнително, продължаваме с прогнозата за времето
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тая рибарска гемия "Рожен" ли е ?
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ко прай там със сярата ? Тя най-близко се произвежда в ОАЕ или Кувейт или Ирак обаче те си имат техни си пристанища...