36 български граждани бяха спасени от Газа

Евакуацията от Ивицата Газа започна по-рано през деня
1 ное 2023 19:15, Нели Христова
22
36 български граждани бяха спасени от Газа
Снимка: БГНЕС

36 български граждани вече са евакуирани от Газа, предаде БГНЕС.

Евакуацията от Ивицата Газа започна по-рано през деня. Предвиждаше се около 500 чуждестранни граждани, сред които и българи, да напуснат анклава.

В продължение на няколко седмици те не можеха да напуснат Газа заради терористичната атака, която ислямистката групировка „Хамас“ предприе срещу Израел на 7 октомври.

Чужденците напуснаха Газа през КПП „Рафах“ на границата с Египет. Началото беше дадено от конвой от 40 бели линейки, предаде Франс прес от мястото на събитието. Първите, които напуснаха бяха майки и деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
0
 
! Отговори
анализатор преди 5 месеца
Проклети да са всички онези българки -християнки,които вместо да се омъжат за българи-християни,са се омъжили за араби,и раждат мюсюлманчета.Проклети да са!
13
0
 
2
 
! Отговори
Истина преди 5 месеца
Какво търсят българи в Газа? правят оръжия за терористите, разпространяват лъжливата им пропаганда на протести, съучастват в копаене на незаконни тунели за отвличане и убийства на невинни евреи или за милионите подкупи които престъпната организация Палестинска власт, съюз на много терор. групи получава от ООН и ЕС за престъпленията си срещу човечеството правосъдието мира и 1! Бог и Неговия свят народ Израел? Или за обмен с ислямските терористи инфилтрирани в ЕС? Под Божия гняв са всички злодеи!
12
0
 
0
 
! Отговори
Кольо преди 5 месеца
Колко българи убиха комунистите прости,взривявайки най-голямата Българска църква.Колко болници,училища,църкви и мечти разрушават и сега,в една друга държава.
11
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Настанете те ги безплатно в еврейския хотел Кубан в Слънчев бряг.
10
2
 
9
 
! Отговори
Истински българин преди 5 месеца
Има ли поне един от тях с българско име?
9
1
 
15
 
! Отговори
36 български преди 5 месеца
граждани или само жени с деца женени за палестинци подобно на тея дето преди месеци ги евакуираха от судан
8
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
сега на летището да кажат аз съм българче. ама по-скоро ще са научили само алах акбар и бомба в газа тия 'български граждани'.
7
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това са от плодовите българи, да идват и да раждат в България имаме нужда от нова свежа кръв.
6
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 6Заловени от Хамас евреи с наши паспорти.///Ти болен ли си, надрусан ли си, пиян ли си или и трите?Нито един не е с еврейско име, за съжаление не е и с българско.
5
8
 
2
 
! Отговори
Героям слава! преди 5 месеца
Гледайте как Украйна напредва на фронта в украинските телеграм канали: Осташко! Важное; Colonelcassad; Рыбарь; Повернутые на Z войне; Военная хроника; Операция Z: Военкоры Русской Весны; СОЛОВЬEВ; WarGonzo; NЕ.САХАР; ОФИЦЕР; Два Майора; Архангел Спецназа; btr80; Союз Добровольцев Донбасса; Rus_criminal; voin_dv; ФРОНТОВИК
4
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
малко са ни талибаните на лъвов мост, не можем да си опазим границите, а сега и от газа да внасяме джихадисти. браво, нямам думи.
3
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Браво на редакцията! Много точно казано- български граждани, не българи. Убеден съм, че не са етнически българи. Заловени от Хамас евреи с наши паспорти. Да си седят там в мадърленд. Тук у нас е беднотия.
2
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да не са русофили дето работят за хамас?
1
7
 
8
 
! Отговори
Public enemies преди 5 месеца
Тея българи да не са от американските евреи.