Непознат кандидат-кмет се появи в избирателни списъци

Случаят е от Голямо Белово
3 ное 2023 21:53, Стела Стоянова
8

В избирателните списъци в община Белово са се появили нови членове. Регистрациите им обаче са направени в необходимия 6-месечен срок. Според списък, с който екипът на Bulgaria ON AIR разполага, 18 човека са допълнени в избирателния списък в село Голямо Белово, в което постоянно живеещите са около 300 човека. Сред така наречените "изборни туристи" се оказва дори кандидат за кмет, който получил само 1 глас на първи тур.

Сред новорегистрираните жители се оказва дори кандидатът за кмет Станчо Станчев, който никой в селото не познава. Живеещите в съседство са категорични, че такъв човек не познават.

Натъкнахме се на още един съмнителен адрес. Според избирателните списъци в село Голямо Белово на този адрес живеят 8 човека, днес обаче екипът на медията не можа да се срещне с нито един от тях.

"В къщата отдавна не живее никой", потвърдиха живеещи в квартала.

По неофициална информация общият брой на новите избиратели в общината е 231 човека.

"ОИК не разполага с такива данни. Ние разполагаме само и единствено с имащите право на глас в изборния ден, съгласно избирателните списъци", коментира председателят на ОИК Белово Мария Тодорова-Митова.  

В Голямо Белово не успяха да изберат кмет на първи тур от местните избори. Разликата между първия и втория кандидат е само 2 гласа, затова хората в селото се притесняват, че именно така наречените "изборни туристи" ще определят новия им кмет.

От Областната администрация в Пазарджик пък съобщиха, че по случая е назначена проверка, съгласно разпоредбите на Министерството на регионалното развитие и благоустройство. След приключването ѝ ще бъдат обявени и резултатите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Вначе губиш и в Самоков сте опорочени. Народа не желае нестопанственост.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не мога да разбера схемата. Наистина ли някой толкова е приритал да вземе властта в село с 300 жители?
3
4
 
1
 
! Отговори
до №4 преди 6 месеца
Прав си брат, но България ще бъде срам до намесата на Пентагона в Украинската война, защото не чрез избори ще бъде установена истинската демокрация в България, а чрез космическата победа на Пентагона... не гласуващ
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Вече изборните туристи си ходят с изборния кмет!! Направо се изумявам!!
1
0
 
3
 
! Отговори
ми преди 6 месеца
Така е, когато управляват кирококорковчетата. Затова не гласувайте за никой техен кандидат на балотажите.