Успех за българските превозвачи в Европейския съд в Люксембург

Очаква се отмяна на връщането на камионите според регистрацията
16 ное 2023 11:05, Елка Василева
11
Успех за българските превозвачи в Европейския съд в Люксембург
Снимка: архив, БГНЕС

България постигна първият успех в заведените дела от нас и от други европейски държави срещу нормативните документи от мобилен пакет в Европейския съд в Люксембург.

Още по темата
Те се отнасят до международния автомобилен превоз на товари. Очаква се в началото на 2024 г. да отпадне спорната наредба за връщането на камионите до мястото им на регистрация.

"В момента, в който мобилен пакет беше приет, нашата държава заведе жалба за връщането на камионите до мястото им на регистрация. Генералният адвокат на съда на Европейския съюз излезе с дело, което отхвърля тази разпоредба. Това решение не е окончателно", заяви Николай Рашков от Съюза на международните превозвачи, цитиран от БНТ.

Според него разпоредбата трябва да отпадне.

"Още в самото начало алармирахме, че при тази разпоредба липсва всякаква логика. Има сериозно противоречие с правото на ЕС, което виждаме, че вече е признато", каза още Николай Рашков.

По думите му задачата им като браншова организация е да извадят фактите, които ще покажат какви биха били последствията от действията на законодателите.

"Подкрепата от другите държави оказва своята роля, но не бива да забравяме, че другата година има европейски избори и е изключително важно какъв състав ще изпрати България в Люксембург", коментира Рашков.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Боли ме дедовия за бг превозвачите с бугатитата
7
3
 
1
 
! Отговори
Jessy James преди 5 месеца
После ако успеят да премахнат и идиотското решение за шматкане по хотели ще е чудесно.
6
0
 
1
 
! Отговори
Румен преди 5 месеца
В Италия и Франция има десетки изоставени камиони от български превозвачи / 2017- 2020г
5
9
 
9
 
! Отговори
българина преди 5 месеца
ес е просто корумпирана клока
4
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Вижте статията във Фактор за румънския премиер за Шенген - направо е унищожил Нехамер Казва му че е човек на путин и като не иска румъния в Шенген може да се маха самия той и Австрия от Шенген
3
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Този успех е съмнителен . Защото системата е, български олигарх на ужким собственик / зад него е някаква партийна фирма , която обърква европейския контрол и съответно глобите не платени/ на десетки камиони се скрива зад нарушенията. В системата на ЕС на всеки камион му се знае собственика и нарушението е разкрито мигновено. Затова те нямат проблеми с контролните институции на ЕС. Но за България превозвачите са истински тарикати. Изоставя камиона и дим да го няма / нали пари не е давал/ .
2
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Говорих с един тираджия преди време. Каза ми, че сега след пакета Мобилност пак си карали товарите както преди, но се надявали контролите да не ги изловят. Пък те контролите ги оставяли да си карат, защото нямало кой друг да ги кара товарите в европа.
1
2
 
14
 
! Отговори
Румен преди 5 месеца
Успеха е голям след престой от 6-7 години. Сега оставя да се намерят Нови преводни средства. С ясни собственици и водачи. Отговарящи на ЕС стандартите. До сега си стояха камионите по различни места в ЕС. И се издирваха ту собственици , ту водачи.