Хотелиери търсят кадри за предстоящия зимен сезон в Самоков

Проблемът с намирането на кадри се усложнява
22 ное 2023 21:30, Анисия Иванова
17
Хотелиери търсят кадри за предстоящия зимен сезон в Самоков
Снимка: БГНЕС

Трудова борса с работодатели, представители на различни компании и безработни лица се състоя в конферентната зала на хотел "Арена Самоков". Борсата беше организирана от Дирекция "Бюро по труда" - Самоков и представи възможности за професионално развитие.

На събитието присъстваха много от работодателите в региона, сред които основно хотелиери в курортен комплекс "Боровец". Те заявиха, че имат нужда от служители за предстоящия зимен сезон.

"Работната сила е основният капитал и е най-важното "оръжие на борбата с конкуренцията", се обърна към работодателите директорът на местното Бюро по труда Венета Галева по време на официалното откриване.

Тя каза още, че проблемът с намирането на кадри се усложнява. Галева отчете, че към днешна дата броят на регистрираните безработни е 617, което е 4,04 на сто от икономически активното население в Община Самоков. Жените без заетост са повече от мъжете, съобщи БТА.

От година на година проблемът с липсата на работна ръка се задълбочава и той е във всички сфери, посочи и кметът на Община Самоков инж. Ангел Джоргов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
От 3 години не наемам българи и много проблеми ми отпаднаха. Вие и за елементарна работа не ставате, а аз плащам добре, принцип. Хем мързеливи, хем с претенции, българи никога повече.
8
0
 
19
 
! Отговори
Руси преди 5 месеца
Затваряйте никой няма да ви робува !
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Асен Василев къде беше казал едни 350 като не можеш да платиш къде си тръгнал
6
1
 
33
 
! Отговори
Хотелиер преди 5 месеца
Търсим кадри за предстоящия зимен сезон в Самоков. Давам заплата минимална работна по закон, 750 лева. Работно време по 12 часа всеки ден. Служителят трябва да изпълнява задачи от-до. От чистене на тоалетни, оправяне на леглата по стаите, носене на ново спално бельо, после отива в кухнята да бели картофи и лук и да помага в готвенето след това. Ако има сняг да чисти с лопатата пред вратата. Като свърши всичко отива на рецепцията за нощна смяна
5
0
 
21
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 5 месеца
всичко читаво отдавна е в чужбина ! българските мутренски - олигархични хотелчета нормален човек няма да ги наеме освен по работа . всички знаеме на кой са ХОТЕЛите по Боровец - на Маджо , наслледниците на БАЙ МИле , Самоковеца ( наследници ) и тн мафиоти и олигарси ....за кво да ги храним ??!??! и цените са високи.... то целата държава е тяхна де ! ...
4
3
 
10
 
! Отговори
АБЕЕ . . . . преди 5 месеца
Ще разберете какво е комунист - работодател . . . ама още малко ! Докато на края всички узнаете какво означава .
3
3
 
19
 
! Отговори
Идеалка! преди 5 месеца
15 години стаж в туризма, 4 западни езика(абсолютно свободно говорене, писане и разбиране). Заплата 40К на месец. Знам, че не ви стиска дори да ми разкажете за жалките "позиции", които предлагате!
2
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Повсеместно се търсят балами да работят по схемата -минимална плюс т.н. добавка по усмотрение на работодателя...или базова минимална с бонус... естествено на края на месеца се вадят сто причини да не получиш бонусиране и си иставаш с пръст в уста...текущия баламурник пали джапанките и идва следващия...Но вече няма следващ...Ей това е основния ороблем на БГ бизнеса...Баламурници няма!
1
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Излиза бай гануо да ти каже,как сме загробвали бъдещите поколения ,как трябвало да изработим парите после да ги харчич и прочие и прочие.Някой работодатели дори дори съдят държавата в Страсбург че мин.заплата става 933 лв от 1 януари.И о небеса ,няма кадри ?Няма кой да работи ?Това да не би да е заради същите тия дето искст някой да им робува за 300 евро на месец ?Щото половин милион българи са на мин.заплата?И накрая що сме намаляли с 1 милион за 10 години.Еми ей заради такива умни политики