Без инциденти около Паметника на Съветската армия през нощта

БСП и „Възраждане“ заявиха, че ще сезират прокуратурата
13 дек 2023 07:39, Елка Василева
168
Без инциденти около Паметника на Съветската армия през нощта
Снимка: архив, БГНЕС

Без произшествия премина нощта пред Паметника на Съветската армия.

Още по темата
След дългогодишни дебати и опити да бъде преместен монументът от Княжеската градина вчера започна демонтажът му. Решението е на областната управа и то е заради лошото му състояние, припомня БНТ.

Елементите ще се премахват поетапно и ще се съхраняват на друго място, след реставрация. Вчера беше отстранена част от най-високата фигура на монумента.

БСП и „Възраждане“ заявиха, че ще сезират прокуратурата за законността на действията на областната управа.

Късно снощи дойдоха представители на инициативата "Искаме български паметник" и запалиха факли около загражденията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 56 Така е,да бяха орязали клоните на дърветата,а не хората да остават без ток 20см сняг ги направи смешни тия
41
6
 
6
 
! Отговори
Истината преди 5 месеца
Финландия отказва да подпише договор и отказва да отстъпи части от територията си на Съветския съюз. По тази причина Съветският съюз я напада през ноември 1939 година! Ей такива са фалшивите "освободители"! Аконе си съгласен да си под тяхно влияние, те нападат, като днешна Украйна!
40
2
 
1
 
! Отговори
Борко преди 5 месеца
Да бяха изчистили столицата от клоните, счупени преди повече от две седмици. А можеха да построят наш по-висок паметник щом искат на друго място....
39
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Нека припомня , че ,,Червената армия " би била нищо без американската армия.Защо забравяме приноса на Америка за победата над хитлеризма.Товя ни налагаха комунистите като история.История ,но изопачена и лъжлива.Само и само , защото руснака рютаи омраза към Западната цивилизация и Континент Но омразата не е белег на истина.А на ограничаване свободата на мислене и разум До абсурди и противоречия.Товс е комунизма.Абсурди и противоречия в името на идеал.Това е ,,сексизъм".Фанатизъм и секта.
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До края на седмицата и главите на копейките върху този коптор ще бъдат премахнати. Предлагам да ги оставят после така известно време народът да им се възхищава. Накрая да ги мятат за скрап в двора на пАсАлството, та Митрофанова да им се радва там. Ако трябва да ползва отрязаната вчера комунистическа ръка.
37
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Копейките как жално вият, музика за ушите ни!
36
0
 
2
 
! Отговори
Историята преди 5 месеца
Съветският съюз сключва пакт за ненападение с Германия. Пактът включва таен протокол, който определя германска и съветска сфера на влияние (западна Полша и Литва за Германия, източна Полша, Финландия, Естония, Латвия и Бесарабия за Съветския съюз) и поставя под въпрос запазването на полската независимост.
35
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Винаги съм казал, че ако ще има паметник на агресора СССР, би следвало да имаме и паметници на Хитлер, защото благодарение на него сме си пазили териториалния суверенитет. Ако не беше за Хитлер, всичко на север от Варна в ден днешен щеше да е част от Румънея. За сметка на това болшевика само е КРАЛ от територията ни. Вижте по коя 'линия' и чии нареждане/насъскане е създадена 'държавата' Македония на времето и ще ви стане ясно колки ни е бил 'приятел' маскавския болшевик.
34
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Паметниците на руснаците на българска земя не са строени за победата над Хитлер.А за налагането на комунизма в страната ни.Те символизират ,,свободата".Нека попитам каква свобода и от кого.От царизма ли?...Та ,,царизъм" има и до днес Например във Великобритания.И в други европейски държави.Нима Русия възнамерява да ,,освободи " и тях ли от ,,царизма"..
33
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Как върви пътя към Киев, копейки? ''Три дни до Киев'' бе девизът на Кремъл ден преди войната. 2 години и 315 000 руски трупа в чували по-късно, как върви пътя до Киев?
32
0
 
1
 
! Отговори
Пакт за ненападение преди 5 месеца
Германският външен министър Рибентроп пристига в Москва на 23 август 1939 г.Срещата му със Сталин и *** завършва с подписването на договор.
31
1
 
2
 
! Отговори
Антийприкчия преди 5 месеца
Построен от йпрйкчйй, съборен от йпрйкчйй.Това сте булгарите
30
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Обаче ми хареса как отрязаха ръката с автомата е го дадоха на римлянчетата в махалата са си играят на войници.Хора,шмайзера не ни виси над главата за пръв път от 70 години,кеффф...Днес ще се търкулне и главата, в махалата ще играят футбол.Утре ще има безплатна карантия,другиден сапаги..
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
*** не е дори руски, а сАвеЦки. Какво квиччат ушатите?
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 30....Паметника на Шипка не е руски.А български.Не разбирам въпроса ти.
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Няма кво да се притеснявате от 'ответни' действия на Русия, все пак там няма Български паметници така че все тая
26
10
 
1
 
! Отговори
О, Щипка преди 5 месеца
А на Шипка паментника, кога ще го бутат?
25
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Защо тогава българския войник е определен като агресор и фашист.България фашистка.А Сталин и СССР не са фашисти?....Нали така бе комунисти....Де е Киро на кирия...Сталин може да бъде съюзник с Хитлер Обаче на България бе и е позволено с Хитлер да води военни действия.За руснака е позволено всичко Да убива , да коли , да превзема чужда територия.Но за българина това е определено като фашистко.
24
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Путин направи Русия за смях пред целия свят,всички се гъбаркат с тях,Русия не е в положение да постави никакви условия на когото и да е,като ли пък империалистическиПо-странни са дейстнеята на бълг. правителство-страхливи,непосредовагелни. с робски инстинкт. Какво всъщност ще се оправдаваш пред една откровено фашистка държава агресор като Путинова Рассия.Гонене на Мутрофанова, национализация на Нефтохим,на Камчия,отнемане на всички сгради на Русия в страната и ,преименуване на улици.
23
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Gledam nova i dve *** koito njmat poniatia ot istoriata neznam sa kakvo sa pokaneni narod bes istoria e kato zovek bes glava tova pravitelstvo sa nai golemite predateli i isrpdi