Шефът на полицията в Стара Загора: Служителите ни не са проявили агресия по време на гонката

Преследването започва, когато лицето се опитва да прегази наш колега при тръгване, заяви старши комисар Лазар Христов
Обновена: 3 яну 2024 11:47 | 3 яну 2024 11:46, Елка Василева
284
Шефът на полицията в Стара Загора: Служителите ни не са проявили агресия по време на гонката
кадър: Нова тв

„Нашите служители не са проявили каквато и да е агресия към лицето, което отказа да се подчини на полицейско разпореждане”. Това заяви директорът на ОДМВР -Стара Загора старши комисар Лазар Христов по повод случая със смъртта на 58-годишния бивш републикански шампион по борба Пламен Пенев от 30 декември.

Още по темата
„Искам да изкажа съболезнования на близките на загиналия. Защото каквото и да кажем, да загубиш близък при такъв нелеп инцидент, със сигурност е болка, която няма да потушена много дълго време”, подчерта старши комисар Христов, цитиран от Нова тв.

Той изтъкна, че може да даде факти по случая, които са в „рамките на МВР и нашите действия”. „Конкретика по отношение на разследването, което се провежда от Следствието и Прокуратурата, ще получите от тях”, посочи той.  

Старши комисар Христов обясни, че на спешен телефон 112 е получен сигнал в 20:45 часа, че непълнолетни са заплашвани с нож от мъж на средна възраст. Отзовалите се на място два автопатрула са установили подателя на сигнала, който им посочва спрял наблизо лек автомобил, в който имало водач.

„Когато нашите служители се приближават до колата за извършване на проверка, лицето вътре заключва вратите, затваря прозорците и отказва да се подчини на полицейското разпореждане. Към този момент той тръгва с колата, за да осуети проверката. Нашите служители го последват със служебния автомобил. Искам да кажа, че нашите служители не са проявили каквато и да било агресия спрямо лицето или автомобила”, категоричен е директорът на ОДМВР -Стара Загора.

И допълни: „Преследването започва, когато лицето се опитва да прегази наш колега при тръгване. Служителят отстъпва назад, а автомобилът продължава в южна посока”.

Той блъска патрулка, която му препречила пътя, но успява да се измъкне. След преследването по улиците на града водачът „реализира ПТП”. “След като става ясно, че вследствие на катастрофата автомобилът няма възможност да продължи преследването, колегите започват действия по изваждане на лицето от колата. За съдействие пристига и екип на „Пътна полиция”. Непосредствено след поставяне на белезници задържаният получава конвулсии. След оказване на спешна медицинска помощ е констатирано, че мъжът е починал. Пострадалите служители от Първо районно управление, които препречват пътя на нарушителя, са прегледани в болница, а единият е хоспитализиран с травми на главата и фрактура на ръката”, обясни старши комисар Христов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ЛЪЖЕЦ
188
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
някой разбра ли какво престъпление е извършил.
187
6
 
13
 
! Отговори
Смър за полицаите ! преди 4 месеца
Полицаите да се разстрелят
186
4
 
20
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 4 месеца
ГОЛЯМ КАШМЕР И ПОЗОР СТЕ ВИЕ ОТ ПРОКУРАТУРАТА И ПОПЛИЦИЯТА.НЕУСПЕШЕН Е ОПИТА ДА ПРАВИТЕ НА ГЛУПАВИ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ.НА ВИДЕОТО ОТЛИЧНО СЕ ВИЖДА КАК УНИФОРМЕНИТЕ ОКАЗВАТ "БЪРЗА ПОМОЩ" НА ПАДНАЛИЯТ НА ЗЕМЯТА КАТО ГО РИТАТ ЗВЕРСКИ С КУБИНКИТЕ ПО ГЛАВАТА И ТЯЛОТО.ПО ТРУПЪ НА УБИТИЯ ОТ ПОЛИЦАИТЕ ДОБРЕ СЕ ВИЖДАТ НАРАНЯВАНИЯТА ОТ ПОБОЯ.ТОВА Е ИСТИНАТА И ВСИЧКО ДРУГО Е ЛЪЖА И МАНИПОЛАЦИЯ.
185
4
 
12
 
! Отговори
Бойко Шпагин - ГЕРБ преди 4 месеца
ДАААА..Какво стана в София, с онази женска полицайка, която гръмна в гръб със свой личен ПИСТОЛЕТ ???, един 18-годишен хлапак, обрал 20 лв от магазин ???..ТОВА АКО БЕШЕ В САЩ , ТАЗИ ЖЕНКА щеше ДА Е СЪС СМЪРТНА ПРИСЪДА, особено сега след работата с Джордж Флойд, и с властта на демократосите = Демократическата Партия на САЩ .
184
3
 
18
 
! Отговори
era преди 4 месеца
Според МВР първо беше починал при катастрофата, сега лицето заключило вратите и се окопало в автомобила!? Нямало приложена сила и на записите ясно се вижда как е ритан и удрян с явна терапевтична цел да се спрат конвулсиите получени от човека!!! Е спряха ги. Големи самаряни са нашите полицаи. После да имаме вяра в родната полиция, няма как да стане.
183
4
 
2
 
! Отговори
Прост човек преди 4 месеца
Ами ако е имал огнестрелно оръжие както "се допускало " от полицията и ги беше подпукал от упор ! Няма какво, много са некадърни.
182
3
 
8
 
! Отговори
тъпомер преди 4 месеца
Срам срам срам.Нито има нож нито опит за прегазване на който и да е.Деца!!! подали сигнал,ама не били деца а пъпчиви хулигани.А мен Петков ме заплаши с изнасилване защо не е арестуван,
181
6
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 4 месеца
Оставка на министъра ! За полицаите Уволнение и затвор ! Тези хора са срам за България!И сега да не познат да изопачават случая ,и да се изкарат невинни !
180
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Няма агресия, просто вследствие полицейските юмруци и ритници човекът умре. Без агресия. Ей тъй ...
179
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Абе тия за толкова ли глупави ни смятат. Всичко го има на камерите заснето. То бива, бива, ама бивол за мезе не бива.
178
4
 
21
 
! Отговори
Прост човек преди 4 месеца
Дори само това , да риташ колата е проява на агресия!
177
4
 
15
 
! Отговори
Да уточним ... преди 4 месеца
Убийството не е агресия.
176
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ама разбира се,че нямаше агресия имаше просто убийство!
175
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Това nрaсe,барабар с министъра трябва да си подадат оставката а озверелите джелати участвали в Убийството трябва да бъдат съдени!
174
3
 
17
 
! Отговори
Старшина Иванов преди 4 месеца
Ама след гонката какъв бой беше .
173
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И защо е полицейското нареждане? Защото заплашвал с нож, който никой не е видял и защото някой се е обадил на 112. Има и лъжливи, и преувеличаващи опасността заплахи...всякакви случаи има. Чак 9 патрулни...Полицейският шеф явно, прикрива служителите и себе си, като отговорно лице.
172
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
да заглавието е правило--ПО ВРЕМЕ НА ГОНКАТА не е имало насилие. След като гонката спря те убиха човека по жесток начин когато го извадиха от колата и го ритаха и го натискаха на земята ..
171
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 158, логиката сочи, че пешлеммето подало сигнала не е случайно. Татко му сигурно е някой местен първенец. Звъни първо на баща си, последния на приятелите си милиционери. Ченгетата идват да поизтупат тоя дето им е развалил рахата и така те.
170
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Какво насилие. Просто много мило са убили човека