Шефът на полицията в Стара Загора: Служителите ни не са проявили агресия по време на гонката

Преследването започва, когато лицето се опитва да прегази наш колега при тръгване, заяви старши комисар Лазар Христов
Обновена: 3 яну 2024 11:47 | 3 яну 2024 11:46, Елка Василева
284
Шефът на полицията в Стара Загора: Служителите ни не са проявили агресия по време на гонката
кадър: Нова тв

„Нашите служители не са проявили каквато и да е агресия към лицето, което отказа да се подчини на полицейско разпореждане”. Това заяви директорът на ОДМВР -Стара Загора старши комисар Лазар Христов по повод случая със смъртта на 58-годишния бивш републикански шампион по борба Пламен Пенев от 30 декември.

Още по темата
„Искам да изкажа съболезнования на близките на загиналия. Защото каквото и да кажем, да загубиш близък при такъв нелеп инцидент, със сигурност е болка, която няма да потушена много дълго време”, подчерта старши комисар Христов, цитиран от Нова тв.

Той изтъкна, че може да даде факти по случая, които са в „рамките на МВР и нашите действия”. „Конкретика по отношение на разследването, което се провежда от Следствието и Прокуратурата, ще получите от тях”, посочи той.  

Старши комисар Христов обясни, че на спешен телефон 112 е получен сигнал в 20:45 часа, че непълнолетни са заплашвани с нож от мъж на средна възраст. Отзовалите се на място два автопатрула са установили подателя на сигнала, който им посочва спрял наблизо лек автомобил, в който имало водач.

„Когато нашите служители се приближават до колата за извършване на проверка, лицето вътре заключва вратите, затваря прозорците и отказва да се подчини на полицейското разпореждане. Към този момент той тръгва с колата, за да осуети проверката. Нашите служители го последват със служебния автомобил. Искам да кажа, че нашите служители не са проявили каквато и да било агресия спрямо лицето или автомобила”, категоричен е директорът на ОДМВР -Стара Загора.

И допълни: „Преследването започва, когато лицето се опитва да прегази наш колега при тръгване. Служителят отстъпва назад, а автомобилът продължава в южна посока”.

Той блъска патрулка, която му препречила пътя, но успява да се измъкне. След преследването по улиците на града водачът „реализира ПТП”. “След като става ясно, че вследствие на катастрофата автомобилът няма възможност да продължи преследването, колегите започват действия по изваждане на лицето от колата. За съдействие пристига и екип на „Пътна полиция”. Непосредствено след поставяне на белезници задържаният получава конвулсии. След оказване на спешна медицинска помощ е констатирано, че мъжът е починал. Пострадалите служители от Първо районно управление, които препречват пътя на нарушителя, са прегледани в болница, а единият е хоспитализиран с травми на главата и фрактура на ръката”, обясни старши комисар Христов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
4
 
10
 
! Отговори
Иван преди 4 месеца
ОСТАВКА!!!!!!
168
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ами че нали ако каже че са проявили агресия веднага ще подпали собствената си черга. Убийците са му подчинени. Полиция да разследва сама себе си. Цирк!
167
2
 
3
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 месеца
До Анонимен 163 Ти не си ли част от това мизерно и жалко племе ?
166
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Молеца да излезе и да обясни за великите си РЕФОРМИ! Да обясни и пак за Шенген, че стана за смях на всички! Нали всичко щеше да цъфти и връзва от СИЛИТЕ НА ДОБРОТО, след лошите гербаджии. Аз нищо положително не видях за тези години, всичко си е по старому. Даже по зле с НОВИТЕ МИЛИОНЕРИ!
165
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тоя е еебати наглеца,на записа от камерата се вижда как преди да го изкарат от колата единия от полицаите няколко пъти рита по задния калник ка колата,а след това някоко души го мачкат на земята. По логистика на тоя милиционер на снимката ако аз утре почна да скачам върху нечия кола докато той е вътре значи не проявявам агресия.
164
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Едно време таксиметровите шофьори бяха утайката на обществото. Сега са полицаите - страхливи, лъжливи, прости и само се занимават с покровителстване на наркопласмент и прикриване на престъпления.
163
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
При протестите пребиваха хора в бусове, в страничните улички, зад колоните се гавриха с други, застреляха в гръб с лично оръжие някакъв кокошкар за 20 лв, колко хора пребиха при протестите срещу Б. Михайлов, сега пак полицейско насилие... Докога? Някой ще вземе ли мерки? Тия "горе" докога ще се преструват, че не са видели и чули?
162
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Утре е вашият ред да ви пребият до смърт самозабравилите се ченгета! Може и наркотици да ви подхвърлят в джоба, за по-достоверно.
161
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"Когато нашите служители се приближават до колата за извършване на проверка, лицето вътре заключва вратите, затваря прозорците и отказва да се подчини на полицейското разпореждане. Към този момент той тръгва с колата, за да осуети проверката.", е много сложно да му стреляте в гумите и да неможе да продължи, много странно всичко, да не се окаже че т.н. младежи са стартиращи наркопласьорчета на "щат" при полицайте и целта Ви не е била просто да го арестувате а да му вземете телефона и утепате
160
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Страшна логика,подават сигнал срещу някого и той бива убиван като куче?
159
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Полицаите все се изкарват жертви, все преувеличават, очернят, демонизират човека и го изкарват ли не Джак Изко мвача. Има записи на действията им- единият дърпа пострадалия от колата, насила да го изкара, а другият сипе ритник след ритник върху другата врата на колата. Това ако не е агресия, какво е? Като озверели.
158
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да де,ама всички записи показват едно,човекът е пребит до смърт от озверелите куки!
157
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Всъщност е прав. По време на гонката нещата изглеждат ок. Обаче боя след като са го спрели какво е? Не го знам тоя какъв е, явно не е читав, след като не спира при подаден сигнал затова. Но агресията на униформените след като са го обездвижили е прекалена. Биячите в униформа нямат място в полицията. Употребата на сила е до време и с мярка. А те нямат мярка. Като са ядосани се държат като ония от маалата.
156
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Джелатите начело с тоя гавазина незабавно трябва да бъдат уволнени и съдени!
155
3
 
14
 
! Отговори
Обективен преди 4 месеца
И тоя е *** като шефа си министър Калин. Ако дъщерите на убития от полицаите не бяха се появили по телевизията,щяха да потулят случая. Но като стана медийно известен изведнъж назначиха ВТОРА ПРОВЕРКА. А какво стана с първата ???
154
3
 
15
 
! Отговори
1234 преди 4 месеца
Комисаря яко лъже.Всички видяхме клипа как настървено го "вадят" от колата.А и ако не имало никакво насилие как така "единия полицай е хоспитализиран с травми на главата и фрактура на ръката, обясни старши комисар Христов."
153
2
 
11
 
! Отговори
:) преди 4 месеца
До Анонимен 160 Не два, а цели 9 - всички патрулиращи през онази вечер. Повече от странно.
152
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Едно време имахме армия от 150 х. и полиция от 15 х. Сега е обратното. Всеки тройкаджия с малко връзки става такъв. На тия ние им плащаме заплати, осигуровки и всичко. Накрая 18 ПОЛИЦАЯ преследват някакъв дето дори се оказа, че и нож нямал. Не само това ами и го убиват демонстративно. През това време около тях спокойно си минават дилъри, мутри, престъпници, ама те са ПРИЯТЕЛИ! Е за какво ни е накадърна полиция от 200 хил. нищоправци, ПРИЯТЕЛИ НА МАФИЯТА. Утре това може да се случи на всеки
151
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"Старши комисар Христов обясни, че на спешен телефон 112 е получен сигнал в 20:45 часа, че непълнолетни са заплашвани с нож от мъж на средна възраст. Отзовалите се на място два автопатрула са установили подателя на сигнала, който им посочва спрял наблизо лек автомобил, в който имало водач." От личен опит знам, че при подобен случай въобще не се изпраща патрул, тъй като не е спешен, а жалещите се съветват да подадът жалба в най-близкото РУ, а тук са изпратени 2 автопатрула, защо? издиша всичко
150
4
 
5
 
! Отговори
Боико казал че преди 4 месеца
паднал човек не се бие ,ама като играеше Рамбо и срути цяла къща със гранатомета и като го осъдиха не съм сигурен сумата но беше към 50 000 евро ли какво ,та тогава сигурно е разбрал язък че всичките около него все каратисти ,ама те от тея където си спират ударите и не са яли на тайсън крошетата и не знаят защо при нокдаун се спира мача -