Достъпна среда ли? Асансьори на метрото не работят

Получихме и сигнал за некоректно отношение при прекратяване на абонамент
9 яну 2024 15:15, Анисия Иванова
23
Достъпна среда ли? Асансьори на метрото не работят
Снимка: БГНЕС

В платформата на Helpbook.info постъпи сигнал, в който са засегнати проблемите, с които ежедневно се сблъскват хората с увреждания относно достъпна градска среда.

Ето какво ни пише наш потребител: "От доста време асансьорът за вход/изход на Метростанция Сердика по линия 2, вътре в метрото, към площад Бански, не работи. В центъра на София майките с колички и увредените лица са без достъп до метровлаковете или слизайки от тях, остават на перона поради невъзможност да излязат от метрото.

Преди имаше хартиено уведомление, че "Асансьорът не работи" и молба за извинение, написани ръкописно, но явно някой възмутен го е премахнал. Защото извинение за ограничен достъп в европейска столица няма! Ескалаторът на метростанция Бели Дунав по линия 2 към ж.к. Надежда 3 не работи повече от ПЕТ месеца!

Моля, пощадете нас, увредените хора, и ни предоставяте достъпна градска среда. Не можем да изкачваме безброй стъпала! И не, не е извинение тиражираното оправдание, че частите за поправка на съоръжението се доставят от чужбина и затова се бави - с камили да бяха тръгнали тези части, за почти половин година щяха да са пристигнали! Стига да са поръчани! Милост просим!“

Друг наш потребител се оплака от некоректно отношение и със следното се обръща към Комисията за защита на потребителите с молба за съдействие: „Аз съм клиент на фитнес от над 1г., но искам да си прекратя абонамента като подам молба с предизвестие от 30 дни. Те обаче ми отговорят, че това е невъзможно към днешна дата да считат 30 дни до 05.02 и да доплатя разликата, защото влизам в следващия отчетен период 5 дни, а искат от мен да подам в края на месеца заявление и да заплатя целия февруари.

За мен това е крайно некоректно и абсурдно. Разговаряла съм само с оператор, физически молба за прекратяване не съм подала, защото ще ме задължат да платя целия февруари.

За мен е коректно, подавайки на 05.01, 30 дни предизвестие, предвид че януари е платен, да си доплатя 5-те дни от новия месец. Моля за съдействие и проверка - това коректно ли е от тяхна страна и съвет как да продължа напред с прекратяването на абонамента си!Благодаря предварително!“

С останалите сигнали можете да се запознаете в платформата на Helpbook.info, където можете да подадете оплакване към отговорните институции, които да предприемат действия по решаване на проблема и да бъдете уведомени писмено за предприетите мерки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Нео преди 3 месеца
Могат да се дадат милион примери в нашата държава, как се прави нещо хубаво и следва нулева подръжка и разруха! Царе сме на това!
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Имам познати слагат асансьори и като е по програма, викат тоя няма да работи, той е по програма. Фандъкова така управляваше София, яка корупция и усвояване.
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Питайте хората с проблеми с долните крайници как слизат по стълбите на нашите подлези, включително и тези, които водят към станциите на метрото. От двете страни има релси за колички, не знам кой ги ползва. Но ако имаш проблеми с краката, не можеш да слезеш, стъпвайки между двете релси. Ако пък вървиш успоредно с тях, не достигаш до парапета. Тази беда застига не само онези, които са се родили с дефект на двигателния си апарат, но и тези, чиито стави се износват и разболяват от старост.
18
1
 
0
 
! Отговори
Кмета Терзиев преди 3 месеца
Промяната е факт!
17
1
 
1
 
! Отговори
ОЙРо ГЛУПОСТИ преди 3 месеца
Е паааа......нЕмат ЩИТ!
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В NY няма такива асансьори обаче в бугаристан има
15
1
 
1
 
! Отговори
до 14 преди 3 месеца
До malgiorno a tuttiи си го прави защото простият народ си мълчи ! а у нас той е много !
14
0
 
3
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 3 месеца
До АнонименЕпа, така се прави, я! Като ще е гарга, не да е рошава, ами направо козина да и поникне от зор, да стане рунтава :). Операторите могат да си мислят и мечтаят за много неща, докато не (загризят | се нахендрят на) дървото в лицето на някой клиент с нахилено зли намерения да се забавлява по особено жесток начин + гавра с труп :). И така трябва да е със всичко, което не е както трябва, във всяка ситуация, в която някой си е въобразил, че може да прави каквото си иска и както си иска...
13
2
 
2
 
! Отговори
до 10 преди 3 месеца
цялата държава е така ! А1 са още по-зле от ВИВАКОМ ! всичко е леш у БГ ако не сте го разбрали !
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До malgiorno a tutti - Даваш ми добра идея. Ще взема да си направя отново абонамент там само за да ги хвана в крачка :)
11
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Важното е че кмета на София е млад и обича мъжлета както е с повечето лидери в ЕС!
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
.... а ние имаме този телефон вече повече от 30 години! Изтъквам този факт, отговор никакъв! Питам защо служителките им лъжат, че прекратяването на абонамента ще ми коства 1000 лв, и на това няма отговор. Запомнете, ВИВАКОМ СА МОШЕНИЦИ и обучават служителките си да лъжат, плашат, подвеждат и заблуждават клиентите!
9
1
 
1
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 3 месеца
До Патила с ВивакомErgo, ходя с адвоката си като се занимавам с такива глупости, правим ги на диви и щастливи по устав, струва си хонорара дори само за гледане на сеира и почти разреваните нелепости зад бюрата + записите, които да удостоверят как са протекли разговорите :). Бой по тенекиените чутури до дупка :).
8
1
 
2
 
! Отговори
За хиената Виваком преди 3 месеца
След като се отървах от тях и направих абонамент в А1 за абсолютно същия пакет услуги, се оказа, че в А1 плащам точно два пъти по-малка сума. Вивакомците в продължение на 1 година са ми взимали пари за интернет и телевизия в апартамент, в който не живее никой, но има стационарен телефон. Кзват ти, че не можеш да запазиш телефона, ако не приемеш грабителския им пълен пакет услуги. Забелязах, че са написали, че те били инсталирали телефона, за което също начисляват пари. А ние имаме този телефон..
7
1
 
4
 
! Отговори
За Виваком - продълж преди 3 месеца
.... Заявява ти, че току що си подновил абонамента си! Вдигаш скандал и искаш да ти върне парите, за да направиш операцията отново, но тя заявява, че след като парите са "вече вкарани" не може да ги върне. Намесва се по-тактичен неин колега и ти помага да прекратиш този абонамент, но като платиш сумата още веднъж. Тоест, ограбват те с 400 лв. Пишеш подробно оплакване до централата им и след един месец получаваш отговор от два реда, с който ти съобщават, че нарушения не са открити.
6
1
 
2
 
! Отговори
Патила с Виваком преди 3 месеца
Абонираният за фитнес незнае какво означава да се опиташ да прекратиш договор с Виваком, след като установиш, че ти начисляват неизпълнени услуги. Веднага служителката ти заявява "Това ще ви струва 1000 лв, по добре си изкарайте абонамента докрай (тоест още 1 година)". Ти упорстваш, че си длъжен да платиш само неустойка в размер на три месечни плащания. Тогава тя отстъпва. Наброяваш парите, а нахалницата прави нещо на компютъра си след което звънко ти съобщава, че току що си подновил.....
5
0
 
1
 
! Отговори
у БГ СМЕ преди 3 месеца
не го ли разбртахте вече ?!?!?? винаги е било така ! а българина чака наготово някой друг ще оправи нещата ! той ще седи и гледа ....е няма как да стане така !
4
1
 
2
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 3 месеца
'Псилютну същото беше и с асансьора на пл. "Лъвов мост", от страната на супермаркета, работеше на тласъци - една седмица работи, две - не съвсем, даже хич и така месеци наред...
3
1
 
1
 
! Отговори
BG СМЕШКИ 2 преди 3 месеца
у БГ е така ! явно има хора които не са го разбрали все още !
2
1
 
4
 
! Отговори
Хах преди 3 месеца
Не само асансьори, ескалаторите също масово не работят с месеци.

Спонсорирани публикации