Социалните готови на безсрочна ефективна стачка

Недоволство назрява и в НСИ, там също мислят за протест
Обновена: 9 яну 2024 15:36 | 9 яну 2024 15:31, Камелия Цветанова
9
Социалните готови на безсрочна ефективна стачка
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Работещи в Агенцията за социално подпомагане са в готовност за безсрочна ефективна стачка,съобщи пред БНР председателят на Синдиката на административните служители "Подкрепа" Кремена Атанасова.

"Там вече процедурата по закона за уреждане на колективните трудови спорове е стартирала. Толерансът е до края на януари с информацията, която очакваме от министър Шалапатова, че ще бъдем информирани с детайлите по отношение на това, какъв ресурс финансов конкретно ще бъде отделен за Агенция "Социално подпомагане".

Напрежението там расте не само заради заплатите, там и натоварването е огромно", обясни Атанасова.

Тя допълни, че социалното напрежение заради ниски възнаграждения има и в Националния статистически институт, където работещите също обмислят стачни действия.

Синдикатите настояват да участват в изготвянето на методиката, по която правителството анонсира, че ще се разпределят предвидените в бюджета 375 милиона лева за преодоляване на дисбалансите в заплатите в администрацията.

До края на март се очаква да бъде готов анализът на кабинета за разликите във възнагражденията в различните структури.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: протестсоциалнинси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
читалище заря преди 3 месеца
чисто профилактично ако им пуснат една проверчица къде отиват картите за почивка на тежко болните, парите за транспорт и за ремонт и половината от тия недоволници ще трябва да идат на борсата.
6
0
 
3
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 месеца
секакви клатикypци дето основната им задача е да се правят на загрижени докато некак си издържат на пет кафета днеска ше скачат да протестират.
5
0
 
2
 
! Отговори
Ангелина преди 3 месеца
Сега всички "протестират" под команда.....и след два месеца идва "Кралят слънце" и компания и всичко става "ОК" - няма протести ,промяна на условията също ,но "главните диригенти" спират да ръководят "хора" ,защото са постигнати техните цели на на отделните прослойки ,които "уж протестират"...обслужвайки не свои ,а чужди интереси.
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Агенция Ромале :)))
3
3
 
0
 
! Отговори
да си стачкуват , не преди 3 месеца
ми пречат . в украйна повече ли вземат . който иска да спечели да ходи в нап, в банка, в болница - те са търгаши . и процент, и бонус, и увеличаване на заплатата всяка година .
2
5
 
4
 
! Отговори
ИТтата обраха народа преди 3 месеца
Програмист взема средно 7хил лева и има над 2 апартамента. Ама програмиста се регистрира като ООД , осигурява се на минимума , плаща само 10% корпоративен данък. И така точи от бюджета и няма за социални работници. Програмистите богатеят на наш гръб.
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Важното е, че заплатите на учителите непрекъснато се увеличават!Другите хора .... ще почакам!

Спонсорирани публикации