Близнашки: Радев тихо подкрепя реформите в Конституцията

Има политически натиск над КС
16 яну 2024 22:45, Стела Стоянова
82
Близнашки: Радев тихо подкрепя реформите в Конституцията
Снимка БГНЕС, архив

В политически натиск над Конституционния съд и че президентът Румен Радев тихо подкрепя реформата в основния закон се усъмни конституционалистът и бивш служебен премиер проф. Георги Близнашки.

Много от тези неща са спорни, да не кажа всички. Надявам се, че ще има трета жалба - БСП все още не е направила своя ход, коментира проф. Близнашки промените в конституцията. Срещу тях вече са подадени две жалби до Конституционния съд - обща на "Възраждане" и "Има такъв народ", които атакуват всяка една промяна, и на президента Румен Радев, който е срещу всичко без съдебната реформа.

Не очаквам чудеса поради простата причина, че най-вероятно ще бъде оказан натиск върху Конституционния съд, допусна бившият премиер.

В четвъртък предстои изслушване на тримата кандидати за двете свободни места в Конституционния съд от квотата на Народното събрание. Това са шефката на групата на ГЕРБ-СДС Десислава Ат

"Те ще се избият още сега" - това си бил помислил той, когато видял кандидатурите на управленските партньори.                                  

Разделянето на ВСС той определи като "разфасоване" и обясни, че такова нещо няма в другите европейски държави.

"Интересно е, че президентът на републиката защитава най-вече своята къщичка, своите правомощия и нито дума за т.нар реформа. С други думи президентът и неговите съветници мълчаливо подкрепят промените, посочи той.

Според него прокуратурата ще се политизира, тъй като шестима от общо десет членове на прокурорския съвет ще се избират от Народното събрание.

Той направи мрачната прогноза, че съдебната система няма да издържи на тези промени и след няколко години ще трябва да започне обратен процес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
М'глата преди 3 месеца
Точно този мишок коментира.....
17
0
 
0
 
! Отговори
Ангелина преди 3 месеца
Прокуратурата и съдебната система отдавна са "политизирани" и за това причина са не само политико- икономическите кръгове ,а и личностните качества на служителите ,които са придворни лакеи на всяка власт,заради собственият им комфорт, привилегии и кариеристични болни амбиции за власт и злоупотреба със служебните правомощия за лични цели.Това отдавна е "норма за поведение" в тези среди и не само ."Новата конституция" просто узаконява незаконните до сега действия.
16
0
 
0
 
! Отговори
Накратко : преди 3 месеца
Радев играе своя собствена игра,уж балансьор,а всъщност очаквам той да е в основата на новия проект спуснат от Козяк. Заиграва се с русофилския електорат,докато приема всички трансатлантически щуротии на марионетките на Посолството.Народа го избра,защото в сравнение с Плювню дори и жаба да сложиш изглеждаше смислено.От началото на т нар "демократичен преход" (каквото и да значи т'ва) не сме имали сериозен,добре балансиран,защитаващ интересите на България президент.Дори и Гошко беше агент...
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Близнашки нищо не каза за ПП подмяната ,конституция да им подхожда ,МВР ,служби,водещи техни политици с далавера с апартаменти и милиони ,говори се че бившата ЧЕЗ е купена от човек на ПП ,далавери колкото искаш но иначе иупорито мълчат ,Козлодуй е строен 74 г точно 50 г.и как до сега бяхме износители станахме вносители ,като дойде ПП на власт ,на кой подаряват нашия ток
14
3
 
1
 
! Отговори
хюго капет преди 3 месеца
Миризливият продажен мазник близнашки на амбразурата в защита на миризливата зелена партенка. Хубаво начало на деня, няма що...
13
1
 
4
 
! Отговори
Gogo преди 3 месеца
Всички заедно извършиха най-голямото предателство в историята ни: и парламент, и правителство, и опозиция и президент ! Всички заедно родиха мерзостта да могат чужди граждани(лица с двойно гражданство) да гласуват като БГ депутати да ни въвличат във войни, да вземат заробващи заеми, да сключват неизгодни за народа и държавата ни сделки и прочее гадости! След това чуждоземните палачи ще си харчат безнаказано кървавите пари в другата родина.
12
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ГРУХИ Я КАЖИ КАК НАРУШИ КОНСТИТУЦИЯТА КАТО ОТНЕ ХРАМ-ПАМЕТНИК АЛЕКСАНДЪР НЕВСКИ ОТ НАРОДА!!!...
11
2
 
5
 
! Отговори
До Слава на САЩ преди 3 месеца
А и казвахме на кpyBъта да не те събира от земята с вилицата бе тpaH 3истор рaзч ekнат
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
КС приветства новите си членове, които некоалиционните партньори лидери : Боце Милиционера от ГЕРБ, Делянчо юриЗДа от ДПС, Кико Петков и Кокорчо от ПП, Генералчето от ДСБ и Ристо от ДБ предложиха, а гл.асистент, отскоро доцент Славов озакони като министър на МП от 6,5 месеци! И така, КС чака така желаните си Деси Атанасова с 3 (три) виШи образования и пенсионера Белазелков! Да са им живи и здрави, и най-вече Десито, която няма 1 ден стаж като съдия, но е натрупала 15 години стаж като депутат!
9
0
 
7
 
! Отговори
Въпроска ? преди 3 месеца
Радев няма да има следващ мандат , нали ? Така ,че промените, които творят настоящите конституционалисти в Парламента касаят техните бъдещи президенти .
8
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Време е за Възраждане!
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ку-ку
6
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Близнашки е политически труп.
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Опозицията е 1/4 !А тая пародия на Слави, никой не разбра!
4
7
 
11
 
! Отговори
Дон Кикот преди 3 месеца
Радев гледа като теле в железница и не знае за какво става въпрос.
3
5
 
8
 
! Отговори
мак преди 3 месеца
Пореден изваден от нафталина, пореден, който грачи по Радев. Да не би Радев му е шепнал в ухото, че подкрепя промени в конституцията?
2
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Радев не подкрепя конституционните промени и ясно го е заявил! " Правителството с най-ниската легитимност, не може да се заема, с конституционни промени" Тези думи нищо ли не говорят на професора Близнашки?
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Борисов тихо се изпусна.