Тагарев към сестрата на отвлечения капитан: Ама те не бяха ли освободени?

Веселина Чанева разкри потресаваща липса на координация
16 яну 2024 18:00, Нели Христова
118
Тагарев към сестрата на отвлечения капитан: Ама те не бяха ли освободени?

Скандални подробности от комуникацията си с Външно министерство и министъра на отбраната Тодор Тагарев разказа пред Слави Трифонов Веселина Чанева, сестра на  Любомир Чанев - капитан на отвлечения в Червено море кораб "Галакси лийдър".

Йеменските бунтовници хути превзеха плаващия под бахамски флаг плавателен съд, на борда на който има двама българи.

В първите няколко дни роднините имали ежедневна комуникация със служители на Външно, но информацията, която им подавали, била същата, която вървяла и по новините. Чанева не отрича последвалата бърза реакция на министерството, където успяха да осъществят контакт с моряците и близките им да се чуят с тях. "Изпратиха ни запис на човек, който се е качил на кораба. Казаха ни да разчитаме на тях", посочва жената.

От там насетне обаче се започва ходене по мъките. Контактът на близките на капитан Чанев с Външно обикновено бил по тяхна инициатива.

"Предупредиха ни, че не могат да казват конкретна информация, важно било да има тиха дипломация и за да не се пречи на процеса, било добре да не се изнасят данни какво се прави. Усещането ни беше, че досаждаме. Факт е - вдигаха ни телефона по всяко време. Но съм чувала такива неща, които психологически са ни сривали. От рода на това, че хутите взимат някакви вещества, не са постоянно адекватни за разговори. Казаха ми също, че не водят директна комуникация с хутите, може би преговарят през други държави, нямам информация. Защо нямам? И аз това питам... Вярвам, че във Външно министерство се работи, но смятам, че не са оптимално организирани в момента", разказа Веселина Чанева пред Слави Трифонов.

"Защо го усещам така? Следейки изказванията на главнокомандващия и говорителя на хутите, когато се стигна до операцията на САЩ в Червено море, те излязоха с изявление, че всяка държава, която се присъедини, ще я считат за легитимна цел. След което виждам как министърът на отбрана Тодор Тагарев казва, че България обмисля да се включи в операцията. Звъннах веднага на Външно. Каза ми се, че това нямало да навреди, а обратното - щяло да помогне", разказва сестрата на отвлечения моряк.

Веселина Чанева успяла да издири телефона на министър Тагарев и му споделила, че изказването по адрес на конфликта в Червено море не й се струва в наша полза.

"Той ме изслуша и това което ми каза е: "Ама те не бяха ли освободени?". Показа, че не е запознат със ситуацията. Даде ми да разбера, че има всякаква липса на координация, че не е наясно какво се случва. Каза ми: "Добре, ще го вземем предвид". Приехме, че явно е станало някакво неразбирателство. После излязоха и политически лица, които казаха, че това няма как да се случи - България да участва в операцията в Червено море", добави Чанева.

Тя е входирала официални писма до премиера Денков, външния министър Мария Габриел и президента Радев с молба да получи актуална информация какво е направено до момента и какво предстои да се прави.

На въпроса на Слави дали след изказване на Мария Габриел, че поддържа връзка с близките на моряците, Чанева отвърна: "Не съм виждала Мария Габриел до момента. Тя може и да контролира коордиционния център, но не е контактувала с нас по темата. Не държа и да говоря с нея", добави жената.

По-нататък във видието тя говори и за неадекватните действия на министър-председателя Николай Денков по случая с отвлечения й брат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
на тагаренко му висят тежки решения на главата, първо как да ни продаде ни крварите за пушечно месо и после как да си уреди бъдеще някъде извън кен ефи стан за да излезе чист от тая работа.
94
0
 
3
 
! Отговори
Нищо преди 3 месеца
Чудно. Тагаренко не е български гражданин. Той е предател и слуга на посолството и на кокаиновия клоун. Той се интересува единствено от това какво ще му наредят господарите. Като ходил в САЩ при господарите си казал, че трябвало да се заличат от учебниците по история факти показващи връзки на България с Русия. Значи и него трябва да го заличат, защото е завършил в Русия, т.е в СССР. Такава у_7трепка няма друга.
93
3
 
1
 
! Отговори
toti преди 3 месеца
Това са измислици на дългото котило ,а едва ли Тъгарев е по малко запознат от всеки друг в тая държава...просто се ползват фалшиви новини,които топ чалгаджия друго не може !!!
92
8
 
3
 
! Отговори
sd преди 3 месеца
все се надявам да прочета че славчо е умрел, но за сега не умира. стамо старее и грознее.
91
9
 
2
 
! Отговори
sd преди 3 месеца
Нека ИТН и слави да ги освобождават. като е заложила на тях - успех и прав и път!
90
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ама руските *** наблягат над думите на Тагарев. Що така, ве русначета. А тая чалгарка не можа ли да отиде в нормално предаване, или решиха със злобния маркуч да си правят ПР.
89
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Слави ли ве? Бухахахахха. Чалгари комунисти, православни джихадисти
88
4
 
15
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
Е и? Тагарев е избран от 85те % про'с'таци да слугува на Брюксел и Вашингтон. Факт.
87
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тази жена в политиката ли иска да влезе . Или после ще мисли за брат си . Ако въобще мисли?
86
17
 
6
 
! Отговори
пак аз преди 3 месеца
Значи да разбираме - дългия е платил да дойде каката и да ръси простотии, като постоянно потвърждава, че са и вдигали телефона и де факто са си вършилиработата, ама видите ли Тагарев, който няма никакво отношение към конкретния случай бил казал еди какво си. По-*** повръщня изповръщана от славчо по поръчка на действащия военен министър не бях срещал. Тоя дълбае дъното на дъното вече. Пoмияp!
85
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тагарев: Ама те българи ли бяха?
84
22
 
8
 
! Отговори
баси преди 3 месеца
сметайте къв човек трябва да си за да отидеш на чалгаря да се жалваш .
83
18
 
7
 
! Отговори
ооо йеее преди 3 месеца
еееее, щом при слафчУ трифУнезе е отишла да се жалва значи сичко шъ съ упраи :) лично тошкУ ше земе мерки за освобождаването на капитана . мдаааа !
82
0
 
22
 
! Отговори
HПO geeц преди 3 месеца
Aм'чи, kвo ro интepecyвa, ga нe e aмepиkaнeц?!
81
2
 
1
 
! Отговори
alex преди 3 месеца
До Анонимен 85 видимо си плод на кръвосмешение
80
1
 
21
 
! Отговори
Реджо преди 3 месеца
Да Тагаренко,да Магаренко,бяха освободени,ама ...лани!Подъл наглец!
79
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
България нява самостоятелна политика!
78
2
 
6
 
! Отговори
Sina преди 3 месеца
https://bird.bg/tollpass-queen-millions-ctw-lorer/ПП забогатяха, Лорвр изкара 1 500 000 лева от продажба на апартамент на свързана с държавата фирма. Рака пише тук. Прочетете!
77
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Слави Трифонов винаги ще гледа да наклепа някого .
76
3
 
19
 
! Отговори
Хубав виц преди 3 месеца
По време на посещението си в САЩ Тагарев разказал как преди години, когато бил инкогнито в Москва, героично се *** на Червения площад в знак на протест против Путин. Попитали го как така не са го арестували, а той отговорил: - Ама аз не си бях свалил гащите!

Спонсорирани публикации