Връх на жестокостта: Синът убил майка си в Бургас хладнокръвно и целенасочено

Над 40 са порезните рани по жертвата с два ножа, единият се е счупил
Обновена: 22 яну 2024 17:19 | 22 яну 2024 17:15, Елка Василева
81
Връх на жестокостта: Синът убил майка си в Бургас хладнокръвно и целенасочено
Снимка: архив, БГНЕС

Прокуратурата в Бургас повдигна обвинение на 24-годишния Георги Генджов, който по особено жесток начин уби майка си.

Разследващите определиха убийството на учителката Радка Гешева като връх на жестокостта. Изключително хладнокръвно и целенасочено, без капка съжаление за случилото се.

Още по темата
Над 40 са порезните рани по жертвата с два ножа, след като единият се е счупил, предаде БНТ.

Инцидентът става в квартирата на задържания. Той се обадил на майка си, за да се оплаче, че не се чувства добре и тя е отишла в дома му.

Разследващите уточниха, че той е наркозависим. 7 пъти е лежал в психиатричната клиника в Бургас след сигнали на неговите родители, че има проблеми. Вчера е възникнал и поредният спор между майката и сина.

"Има данни, че извършителят употребява наркотици и неговата майка е била силно притеснена от този факт. Независимо, че е пълнолетен. И най-вероятно тези нейни притеснения са довели до възникването на спор и това ужасно деяние", заяви старши комисар Емил Павлов, директор на Областната дирекция на МВР в Бургас.

"Ние като хора с немалък опит вече в правоохранителната система сме се сблъсквали с много жестоки убийства. Но това е едно от тези, които можем да наречем венец на жестокостта. Това, което мога да ви кажа и за мен е покъртително, че извършителят не проявява никакво съжаление и разкаяние за случилото се", допълни Георги Чинев, окръжен прокурор на Бургас.

Извършителят е нанесъл няколко десетки удара с нож. Нанесъл е наранявания в областта на гърба, бъбреците и краката на жертвата. Накрая е казал: „Унищожих ѝ бъбрека”. Не проявява никакво съжаление, не се разкайва, напротив - хладнокръвно заявява, че е "искал „да приключи" майка си бързо, по-хуманен начин. За целта първоначално се е опитал да пререже с нож гърлото ѝ. Тя е оказала съпротива, ножът се е счупил и след това е започнал да нанася удари по тялото ѝ", поясни Георги Чинев.

Все още се чака и психиатричната експертиза на Георги Генджов - дали от дългогодишната употреба на наркотици е получил увреждания, дали е вменяем и каква наказателна отговорност може да носи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
3
 
2
 
! Отговори
Затвори преди 4 месеца
От МВР да не лъжат хората и да си кажат за какво използват психиатриите!
40
3
 
3
 
! Отговори
Положение трагедия преди 4 месеца
Психиатриите ги използват за затвори в България!
39
2
 
10
 
! Отговори
МВР психиатри преди 4 месеца
"7 пъти в психиатрия", значи психиатриите не работят, а ги използват за затвори с много лоши условия !
38
1
 
22
 
! Отговори
ХИЧО преди 4 месеца
Полицията се държи така,сякаш тя няма нищо общо със случая,не носи никаква вина и отговорност.А тоя е бил известен наркоман,влизал е в психиатрии?Кой го снабдява с наркотици?Толкова е лесно да се разбере,ако някой в полицията е заинтересован.Но по добре е да мачкат обикновените хора с глоби и фисчета-това е главния проблем на държавата-как да пълнем бюджета с глобички...
37
3
 
11
 
! Отговори
Буда преди 4 месеца
Живеем в свят на страданието, а причината за него са невежеството, което води до лоши желания и лоша карма- действия.След 1997, българите просто имахме такива желания, причинени от жаждата за благоденствие.Това доведе до грешката Костов, която направи и Ахмет Доган като го издигна да прави приватизацията.После значете какво стана, дойдоха мутрите, наркотиците и провала на демокрацията.Приватизацията не прави демокрация, а аристокрация.
36
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
е той тоз е освидетелстван шисофреник и изпилен наркоман и било целенасочено. Е какво да е ? тоз индивид е скопен от човешки емоции, доживотен в някое мазе без достъп до живи същества и това е ..
35
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Какво може да се очаква от симпатизант на Възраждане
34
2
 
22
 
! Отговори
ХИЧО преди 4 месеца
Сега всички се чудим на това варварство,тълкуваме го като изолиран случай,сякаш не осъзнаваме че обществото ни е болно,а това е само симптом на болеста.Всички в това общество имаме вина да се случи това извращение,заради разбитите семейства,грешното възпитание или дори безразличието.Проблемът е ясен,но от години ние сме безразлични към него.Не сме достатъчно настоятелни да изискаме от същата тази безсилна полиция и от престъпната политическа пасмина,да се справят с разпространението на дрога....
33
2
 
13
 
! Отговори
Пси преди 4 месеца
Грижата за психично болните в България е под всякаква критика. Вместо да се говори как да се помогне и как да се финансира правилно, то се закрива, покрива докато не избухне с такава сила като в тоя трагичен случай. На всеки може да се случи!!!
32
7
 
8
 
! Отговори
Помнещ преди 4 месеца
През 90-те имах съученик (от друг клас), който беше обвинен в убийството на цялото си семейство. Публично си призна и го даваха по всички телевизии като *** и психопат. После се оказа, че баща му се забъркал с мафията и противниковата групировка ги отстреляла. Казали на момчето, че или ще поеме вината, или ще отстрелят и него. Та той беше избрал затвора пред живота. Оттогава винаги много внимавам преди да осъждам някого въз основа само на медийни публикации.
31
2
 
12
 
! Отговори
д преди 4 месеца
пълен психопат, такива трябва директно на стрелбището
30
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Защо ги лекуват, съдят, че и в затвора ще го хрантутят ? С един 9х18 ще е толкова по-простичко ! Ама нали сме Еврогейци..........
29
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ако той не носи наказателна отговорност, то носи този, който го е пуснал навън и сега следва да си понесе последствията.
28
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Костов навремето повдигаше чашата с шампанско, че е дошла демокрацията, Мони Паси ревеше че влязохме в НАТО и отмениха казармата. *** станаха много в обществото.
27
11
 
6
 
! Отговори
Германец преди 4 месеца
Тоя сега като иде за 20 години в панделата, ще може ли оттам да продължава да гласува за копейкин? Как стоят нещата нормативно, някой знае ли?
26
0
 
25
 
! Отговори
Ива преди 4 месеца
Наркотиците водят към три пътища-психиатрия, затвор или гробището...
25
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
до 20 А преди в какво живеехме в приказката дядо Мраз ние ги лъжем че работим те ни лъжат че ни плащат беше лафа на деня ,български калкулатори се продаваха само в Кореком срещу долари който беше строго забранено да си купиш,.
24
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Каква в това всичко е отговорността на лекари, които само за една година 3 пъти го пускат от болница ?
23
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
При доктор Желев тръгнахме чудесно, но Костов изопачи демокрацията и я изврати в приватизация.Поколениято на приватизацията е пред очите ни.
22
2
 
10
 
! Отговори
Демокрацията е, да! преди 4 месеца
До 5. ЯМБОЛИЯ До коментар 1. Пак ли Демокрацията ви е виновна? По време на Тодор Живков ставаха по същия начин и не по малко жестокости. Но тогава се мълчеше. . . . . Баща ми беше тогава съдия, лигльо! Да убийства имаше, но не, нямаше такива под състояние на наркотици!