Връх на жестокостта: Синът убил майка си в Бургас хладнокръвно и целенасочено

Над 40 са порезните рани по жертвата с два ножа, единият се е счупил
Обновена: 22 яну 2024 17:19 | 22 яну 2024 17:15, Елка Василева
81
Връх на жестокостта: Синът убил майка си в Бургас хладнокръвно и целенасочено
Снимка: архив, БГНЕС

Прокуратурата в Бургас повдигна обвинение на 24-годишния Георги Генджов, който по особено жесток начин уби майка си.

Разследващите определиха убийството на учителката Радка Гешева като връх на жестокостта. Изключително хладнокръвно и целенасочено, без капка съжаление за случилото се.

Още по темата
Над 40 са порезните рани по жертвата с два ножа, след като единият се е счупил, предаде БНТ.

Инцидентът става в квартирата на задържания. Той се обадил на майка си, за да се оплаче, че не се чувства добре и тя е отишла в дома му.

Разследващите уточниха, че той е наркозависим. 7 пъти е лежал в психиатричната клиника в Бургас след сигнали на неговите родители, че има проблеми. Вчера е възникнал и поредният спор между майката и сина.

"Има данни, че извършителят употребява наркотици и неговата майка е била силно притеснена от този факт. Независимо, че е пълнолетен. И най-вероятно тези нейни притеснения са довели до възникването на спор и това ужасно деяние", заяви старши комисар Емил Павлов, директор на Областната дирекция на МВР в Бургас.

"Ние като хора с немалък опит вече в правоохранителната система сме се сблъсквали с много жестоки убийства. Но това е едно от тези, които можем да наречем венец на жестокостта. Това, което мога да ви кажа и за мен е покъртително, че извършителят не проявява никакво съжаление и разкаяние за случилото се", допълни Георги Чинев, окръжен прокурор на Бургас.

Извършителят е нанесъл няколко десетки удара с нож. Нанесъл е наранявания в областта на гърба, бъбреците и краката на жертвата. Накрая е казал: „Унищожих ѝ бъбрека”. Не проявява никакво съжаление, не се разкайва, напротив - хладнокръвно заявява, че е "искал „да приключи" майка си бързо, по-хуманен начин. За целта първоначално се е опитал да пререже с нож гърлото ѝ. Тя е оказала съпротива, ножът се е счупил и след това е започнал да нанася удари по тялото ѝ", поясни Георги Чинев.

Все още се чака и психиатричната експертиза на Георги Генджов - дали от дългогодишната употреба на наркотици е получил увреждания, дали е вменяем и каква наказателна отговорност може да носи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
За болните - болница,за лудите - лудница,за престъпниците - затвор.Трябвало е да ги посети по-рано. Жалко за отнетия живот.Ужас за обществото, дето му се падна да го чете и съпреживява това. Жената до последно се е опитвала да го вразуми и спаси. Да почива в мир!
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Сатаната си има име:Приватизация.Не търсете сатаната другаде, освен в действията през последните 27 години.
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
наркоман, сигурно е просил пари за дрога
18
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Това много прилича на убийството на Виолета Донева от внучката й. Ужас! Нямат милост, подменена им е цялата психика, виждат само зло у най- близките си хора. Точно обратно на реалността. Сякаш са обладани от Сатана!
17
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Живеем в ужасния свят на страданието причинено от приватизацията.Не живеем в демокрация, а в приватизация.Който оцелее накрая ще яде храна за бедни в черквите.
16
0
 
7
 
! Отговори
Дежавю преди 4 месеца
Сега след като всичко е ясно искам "прокуратурата и съда" да излезнат с присъда веднага по най-бързия начин до 2-3 месеца за да си заработят заплатите подкупите големите отпуски, бонусите ,служебните коли и телефоните , а не да влачат делото 10 години докато всички забравят за какво беше това дело,защото накрая ще ги заменим с международни съдии и прокурори които поне заплатите ще могат да си изработят.
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Вменяем, невменяем - на клона
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А къде са т нар интелектуалци защитаващи сегашния ред в свяета, водещ до това, да пролеят една сълза на даскалицата..........Няма ги, заети били да се лигавят на поредното награждаване на "писателите".
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Лошото в,че сега ще го обявят за луд и няма да помирише затвор. Две-три години в лудницата и после пак на свобода.
12
0
 
19
 
! Отговори
Нова преди 4 месеца
Това се случва по-често, от колкото си мислите. И на вас също може да ви се случи. Брат ми направил опит за самоубийство. Веднага го вкарват в психиатрията в Бургас за 30на дни. След излизане вече е друг човек /Включително вече направи опит за убийство на майка ми, а винаги му е давала и пари и всичко, дори къща в града, която при първа възможност продаде/. Натъпкват ги с флуоридни таблетки. Прекъсват връзката между човека и създателя. И имате звяррр с достатъчно мозък да ви преследва и тормози.
11
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Евроатлантически ценности. Убиецът използва фразеологията на либерасти и copocugu - "хуманно убиване", употреба на наркотици, липса на държава и държавност, въоръжаване на фашисти от името на целият народ и протекцията на ЕС. Всичко това ще доведе до един единствен естествен край - заличаване и божие възмездие на всички съпричастни към цялата тази вакханалия наречена ЕС, НАТО, ЗАПАД и евроатлантизъм.
10
1
 
10
 
! Отговори
Чакам да се изкажат преди 4 месеца
пак вчерашните тролейчета, които настървено oплювaхa "даскалицата", която не могла да възпита сина си, пък тръгнала да възпитава децата на другите.
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Важното е Лозанов да говори за малкия принц и Гай Баню и да дава поредната безсмислена награда на Господинов.
8
18
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Най верятно друг е убиеца но понеже ушевите не могат даго хванат и са натопили момчето. Типично българска работа
7
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Яжте банани и бягайте на запад.
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не гледайте на момчето като на нормален човек. Няма нормален убиец, освен ако е по невнимание. Всеки убиец е увреден и му трябва помощ.
5
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Жалко, че няма смъртно наказание
4
11
 
10
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 4 месеца
До коментар 1. Пак ли Демокрацията ви е виновна? По време на Тодор Живков ставаха по същия начин и не по малко жестокости. Но тогава се мълчеше.
3
1
 
13
 
! Отговори
Жена преди 4 месеца
Убива майка си, сега му пожелавам да стане жена на бай Ставри, даже общата.
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Когато падна морала на хората до дъното държавата, е пред разпад такива неще ще са, ежедневие