Задържаха над 22 кг кокаин край Видин

Той е бил в кола с германска регистрация
Обновена: 30 яну 2024 15:58 | 30 яну 2024 15:58, Стела Стоянова
7
Задържаха над 22 кг кокаин край Видин
Снимка БГНЕС, архив

Над 22 кг кокаин задържаха митническите инспектори от отдел „Борба с наркотрафика" при проверка на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 2" при Видин – Калафат, съобщи Агенция "Митници" на сайта си.

На 28 януари на вход в България митническите служители са спрели за проверка лек автомобил с германска регистрация, с който пътуват двама германски граждани. При огледа на купето митничарите открили в пода два тайника, разположени под двете предни седалки, прикрити с мокет.

В тях били установени 20 пакета с общо тегло 22,147 килограма. При тестване с полеви наркотест веществото, съдържащо се в пакетите, е дало положителна реакция за кокаин. Наркотикът е иззет.

С постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Видин двамата граждани на Германия са задържани за срок до 72 часа.Те са привлечени като обвиняеми по досъдебно производство за контрабанда на наркотично вещество. Предстои да бъдат внесени в съда искания за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража" спрямо обвиняемите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: кокаинзадържани
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Бойко Методиев Борис преди 2 месеца
При мен идва драги ; ]
4
2
 
2
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 2 месеца
абе пяхме да питаме Косио Самоквоеца и ЖОО ИЛИЕВ за митниците и дрогата ама бог да ги прости !
3
2
 
7
 
! Отговори
Ончо преди 2 месеца
Браво на митничарите, сега ще си разделът по няколко хиледарки и всичко е супер. Анонимен, не се притеснявай къде ще го продадът, малко ли са политици в Парламента, ще им го купят за лична употреба. А за ги хванат значи, че не са си платили германците, ако бяха си платили нямаше да хванат, просто е.
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Задържаха 22 кг кокаин - А сега къде ше го продават :)))
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
докато заловиха тези 22 кг минаваше кораба по река дунав на киро гела през шенгена нали сега по вода и въздух е шенгена с 2000 кг