Васко Кръпката за президента, който не почете жертвите на комунизма: Пионки на Москва!

Той бе пред Мемориала в градинката на НДК заедно с Евгений Михайлов
1 фев 2024 18:25, Нели Христова
235
Васко Кръпката за президента, който не почете жертвите на комунизма: Пионки на Москва!
Снимка: БГНЕС

На 1 февруари отдаваме почит на жертвите на комунистическия режим. На тази дата преди 79 години са избити най-големият брой български интелектуалци и държавници в рамките на един ден, като по този начин е обезглавен елита на България.

За тези събития доскоро почти не се говореше, а тяхното изучаване в учебните е минимално. Стотици български граждани се събраха днес пред Мемориала на убитите от комунистическия режим в градинката на НДК, за да почетат тяхната памет.

Сред гражданите, дошли да се поклонят, са режисьорът Евгений Михайлов и певецът Васко Кръпката, които още от началото на промените през 1989 г. активно са изразявали своята позиция срещу престъпленията на комунистическия режим у нас.

БГНЕС разговаря с тях за последиците за съвременните българи от незнанието на този период. "За 34 години, изминали от 10 ноември 1989 г., в България не беше направено нищо, за да научим истинската си история", смята Михайлов. Той предупреди, че в момента отново се опитват да фалшифицират историята и да връщат старите фалшиви догми.

„Наш дълг е да предадем на младото поколение истинските факти, истината за окупацията на България, истината за ликвидацията на елита на България и да се опитаме никога да не се повторят тези последствия“, каза Михайлов.

За Васко Кръпката незнанието на историята и на бедите, причинени от комунистическия терор, е спряло развитието на България. "Ясно е, че в историята ще има спорове. За съжаление, в нашите земи все още преобладава мнението на злите сили, които твърдят, че комунизма не е толкова лошо нещо. Те прикриват истината и броя на жертвите, защо и как са убити хората. В България има хора, които са лежали в затвора по политически причини повече, отколкото Нелсън Мандела. Такъв е случаят с Илия Минев, който е лежал в затвора с 3-4 години повече, но тези факти са малко известни навън“, каза известният певец, без който нямаше митинг на СДС в периода 1989-1991 г.

За поредна година на този ден президентът Румен Радев отсъства от поклонението, въпреки че имаше представители на всички институции – правителство, парламент, армия, община и др. И Васко Кръпката, и Евгений Михайлов не са учудени от това отсъствие.

"Изобщо не очаквам от проруския президент да бъде тук. Дори Симеон Сакскборугготски не почете жертвите на комунизма. Това са пионки на Москва, които все още са много силни, но да се надяваме, че скоро ще им свърши царството и България ще поеме по пътя на цивилизацията“, заяви Васко и добави: "Слава на Украйна и на героите! Свобода за България!".

Евгений Михайлов коментира отсъствието на Радев кратко: "Господ гледа и той ще отсъди!"

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тази Кръпка се оказа дребна ,злобна и нещастна душица готова за пет лева да продаде и м.а...й.к..а си
153
6
 
4
 
! Отговори
Браво кръпка преди 3 месеца
Сипи им здраво на тези отпадъци и москоуски парцали дето разграбиха държавата.Долни васали на пундин.А че румбата потъва е факт само като видиш как го отбягват колегите му от ес.по излъчването тв репортажи.хххДаже орбан е по актуален от руми но и той не го еб.ва за слива.ххх.оти тъй?а най хубавото е че ако не си полезен за руското посолство няма кво да те спаси.както казва ментора от блатная-мъ своих не брасаем.толко перез акно.е па а честито
152
2
 
7
 
! Отговори
Ееех закърпен преди 3 месеца
И ако днес има, а то скоро ще има Народен съд и днешните сглобкаджии Шиши, Баце, Гнома, Бойкикев и т.н. си получат заслуженото ... пак ли това жълтопаветната *** ще граканете... ИЗБИХА ЦВЕТА НА НАЦИЯТА!!!
151
7
 
9
 
! Отговори
Златен скункс преди 3 месеца
Кой е тая кръпка?Пореден безмозъчник, решил да изплува на гърба на президента. А просто не мога да преброя колко гнилоч трябва да бъде елиминирана,за да започне нормален живот в България.
150
7
 
10
 
! Отговори
Шефрет преди 3 месеца
Ами Васко Трътката що не се кандидатира за президент? Щеше да събере вота на пияниците по кръчмите.
149
3
 
7
 
! Отговори
Аврам преди 3 месеца
То за такива като Вас "демократи"никой ни няма доверие,нито Западна Европа,нито Америкада не говорим за Русия.Довчера се целувахте с Альошка,днес ще го събаряте.След някой ден ще смените резбата и ще погнете "американските летци"! Важното е да се облекчите по някакъв начин,ако може да е заплатен!
148
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ей мишоци вие слагате ли се на някого,малки парцалчета ,докъде стигнахме Васко кръпката да ни дава акъл
147
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
През 45 е избит елита а от септември до ноември са изтребени към 20000 души са о в София, много от тях преминали през хотел Славянска беседа други по улицата и направо през комина с черния пушек. Всичко се помни. А кой крадеше мебели и полюлеи за роднини на жоро тарабата. Коста Цонев е свидетел, но добре, че е бил непълнолетен и само са го заплашили и не е пускан на улицата известно време.
146
0
 
11
 
! Отговори
Номер 13 450 при НДК преди 3 месеца
Под този номер се крие черният капитан Монев - началник на шпицкоманда избила към 50 българи през септември 1923г. в селата Превала,Чипровци,Мартиново,Железна и Чипровския манастир.Като полковник унищожил две села в Драмско при Драмското еъстание ,както и няколко стотин симпатизанти,ятаци и партизани в Трънско,Брезнишко,Сливнишко,Царибродско и Пиротско. Такъв елит виси на стената на кръволоците.
145
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
България за тава е на това положение. Разни кръпки рапари менти чалги и разни други с купени дипломи се опитват да дават съвети и мнения . Кръпка седни си на кръпката и си смъркай ракията !
144
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Охлювите се изказват за орела
143
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До144. Болгар . Е кои бяха богати в тоталитаризма. Та 80 % живееха в панелки.
142
6
 
4
 
! Отговори
Прадядо ми го убиха преди 3 месеца
Комунистите. Бил кръчмар на село. Взели му два вола три маси и столове...
141
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"ЖЕРТВИ НА КОМУНИЗМА" - ИДИОМ ЗА ФАШИСТИ СПРАВЕДЛИВО НАКАЗАНИ ОТ НАРОДА!!!...
140
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
русия ще бъде заличена, а путин набит на кол.
139
4
 
4
 
! Отговори
Така е .. преди 3 месеца
Господ гледа и Путин какво ги върши , но още нищо не е отсъдил.Чакаме и по бързичко че не останаха мъже за войната.
138
20
 
24
 
! Отговори
ха-ха преди 3 месеца
Дядо Васко откога захвана да разбира от политика , че и на Президента характеристики дава ! Да си гледа музиката там , не че и от нея разбира ...
137
14
 
23
 
! Отговори
Българ преди 3 месеца
Тоз *** ко дрънка, ко стана като дойде великата му демокрация??? Най-бедни, най-умиращи...
136
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Президенто от ceлo и паланките, член на ДКМС, заклел се във вярност към "Варшавски договор"(СеСеСеРето), ЧЛЕН на БКПето("роден и възпитан в работническо-селско семейство")... биографията му е показателна!
135
9
 
13
 
! Отговори
ДСБКП... преди 3 месеца
ШАЙКА ОТ РУСКИ ЕНИЧЕРИ-ПРОЙДОХИ, ЗАБОГАТЕЛИ НА ГЪРБА НА УБИТИТЕ ОТ ТЯХ БЪЛГАРИ..ЧЕТЕТЕ ИМ СВ . И НСКИТЕ КОМЕНТАРИ ЗА ЕДИН АРТИСТ, КАТО ВАСКО....