Васко Кръпката за президента, който не почете жертвите на комунизма: Пионки на Москва!

Той бе пред Мемориала в градинката на НДК заедно с Евгений Михайлов
1 фев 2024 18:25, Нели Христова
235
Васко Кръпката за президента, който не почете жертвите на комунизма: Пионки на Москва!
Снимка: БГНЕС

На 1 февруари отдаваме почит на жертвите на комунистическия режим. На тази дата преди 79 години са избити най-големият брой български интелектуалци и държавници в рамките на един ден, като по този начин е обезглавен елита на България.

За тези събития доскоро почти не се говореше, а тяхното изучаване в учебните е минимално. Стотици български граждани се събраха днес пред Мемориала на убитите от комунистическия режим в градинката на НДК, за да почетат тяхната памет.

Сред гражданите, дошли да се поклонят, са режисьорът Евгений Михайлов и певецът Васко Кръпката, които още от началото на промените през 1989 г. активно са изразявали своята позиция срещу престъпленията на комунистическия режим у нас.

БГНЕС разговаря с тях за последиците за съвременните българи от незнанието на този период. "За 34 години, изминали от 10 ноември 1989 г., в България не беше направено нищо, за да научим истинската си история", смята Михайлов. Той предупреди, че в момента отново се опитват да фалшифицират историята и да връщат старите фалшиви догми.

„Наш дълг е да предадем на младото поколение истинските факти, истината за окупацията на България, истината за ликвидацията на елита на България и да се опитаме никога да не се повторят тези последствия“, каза Михайлов.

За Васко Кръпката незнанието на историята и на бедите, причинени от комунистическия терор, е спряло развитието на България. "Ясно е, че в историята ще има спорове. За съжаление, в нашите земи все още преобладава мнението на злите сили, които твърдят, че комунизма не е толкова лошо нещо. Те прикриват истината и броя на жертвите, защо и как са убити хората. В България има хора, които са лежали в затвора по политически причини повече, отколкото Нелсън Мандела. Такъв е случаят с Илия Минев, който е лежал в затвора с 3-4 години повече, но тези факти са малко известни навън“, каза известният певец, без който нямаше митинг на СДС в периода 1989-1991 г.

За поредна година на този ден президентът Румен Радев отсъства от поклонението, въпреки че имаше представители на всички институции – правителство, парламент, армия, община и др. И Васко Кръпката, и Евгений Михайлов не са учудени от това отсъствие.

"Изобщо не очаквам от проруския президент да бъде тук. Дори Симеон Сакскборугготски не почете жертвите на комунизма. Това са пионки на Москва, които все още са много силни, но да се надяваме, че скоро ще им свърши царството и България ще поеме по пътя на цивилизацията“, заяви Васко и добави: "Слава на Украйна и на героите! Свобода за България!".

Евгений Михайлов коментира отсъствието на Радев кратко: "Господ гледа и той ще отсъди!"

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кръпката е роден през комунизма, неблагодарна *** е Васко
133
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хе хе страх ги тресе, като се знаят колко са престъпни, да не се повтори историята! Погледнете днешния "елит" и се сетете дали, аджеба и преди 79 години не е била същата предателска uзмem!
132
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Има държави в Западна Европа с повече осъдени в сравнение с България от техния Народен съд. Такъв Народен съд имаше във всички държави, които бяха на страната на Хитлер през Втората световна война. Тези съдилища ги изискаха САЩ, Великобритания и СССР и бяха част от мирния договор, който победените държави подписаха
131
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Взехте ли му кръвна проба за алкохол и дрога на този пропaднал лeнтяй?
130
7
 
18
 
! Отговори
баща ти преди 3 месеца
До За сведение на ..... И за още сведения : Партизанското движение в България е признато за едно от съпротивителните движения в Европа , и в него не са участвали само комунисти , а хора от всички партии и етноси в България ! А да не говорим за ятаците , където почти не е имало комунисти ! И както ти подчертаваш , за фашистките убийци на тези хора ,влючително и деца , какво друго може да заслужават освен смъртно наказание ? Междувпрочем държавата в момента се управлява пак от подобни !
129
5
 
7
 
! Отговори
Полицай Гешев преди 3 месеца
До За сведение наОткъде ги извади тези цифри?Та толкова шумкари не е имало общо хаха!Бригада Чавдар,която е една от найголемите е била 437човека.Провери го!А твоите факти ги няма никъде...ФЕЙКчо такъв
128
5
 
29
 
! Отговори
nvm преди 3 месеца
Г-н Кръпката я разкажете като сте такава жертва какво правехте всяко лято в резиденцията на Слънчев ден и то цялото лято .Беше хубаво нали .Безгрижно и безплатно.
127
4
 
14
 
! Отговори
фгхх преди 3 месеца
До 133Нещо си в грешка...територията на която живееше пряко се управлява от вашингтончето...смешното е че господарчетата ти дори не ти дават виза за да отидеш да имоближешгъза...представи си за колкодолен те смятат
126
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До ТУК НЕ Е МАЦКФА! - Да, предпочитам под руско, отколкото под турско. Поне ще живея като християнин и няма да ми режат главата на дръвника заради вярата ми.
125
2
 
15
 
! Отговори
Аматьор Мюзик БКП-ДС преди 3 месеца
Искал да е чернокож от щата Алабама Васко Кръпката звучи като САЩ са АЛА-БАЛА държава на Алъж-Вериж от пловдивския квартал Столипиново.................Митьо Гестапото ли ти подари албумите на германската Скорпионс да плагиатстваш музиканти...........Комунистите си отиват на запад така че заминавай червено музикант-ченге
124
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Защото утре започва от днес.
123
16
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Който не е благодарен на руснаците за Освобождението заслужава пак да живее под турско робство.
122
7
 
19
 
! Отговори
Кой ще ми каже... преди 3 месеца
КАКВА е разликата ....Между кмета Васко Ухото и дрънкалото Васко Кръпката...Джокер: НИКАКВА и двамата са НЕКАДЪРНИЦИ !!! Единия пробива с крадените пари от ДС, а другия с ПЛАГИАТСТВАНЕ в кънтри-блуса и жалка имитация на хамериканско хипи от 60-те години на 20 век,....
121
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Васко Дрипата е бездарно мекотело, въртящо се според вятъра. Всички дрънкалници като него са там, където е келепира.
120
12
 
2
 
! Отговори
Нови БКП МУЗИКАНТИ преди 3 месеца
УИНСТЪН ЧЪРЧИЛ казал че "ЩЕ СМАЖА КУЧЕТО ОТ КРАЙНИЯТ КВАРТАЛ ВАСКО КРЪПКАТА" а храбрият червен милиционер от ДС към БКП Васко Кръпката отвърнал че е ОТКРАДНАЛ Скорпионс от ГЕРМАНИЯ и разни англоговорящи АЛА-БАЛАМИ да УВЕЛИЧАВАТ ЗАПЛАТИТЕ на ОТИШЛИТЕ СИ КОМУНИСТИ от България да работят във Евроатлантическите държави
119
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Васко скъссаняка още щеше да подрънква на китара в Подуяне ако не се беше оженил за дъщеря на активни борци с къща в Драгалевци!
118
5
 
12
 
! Отговори
За сведение на преди 3 месеца
Кръпката...За борба срещу антифашисткото движение са изразходвани 197 586 286 лева, като от тях 63 милиона са дадени за награда за убити партизани и ятаци.10 милиона лева са дадени за организиране на контрачети срещу партизаните.15 милиона лева са дадени за награда на сътрудници на полицията. В посочените разходи не влизат средствата за жандармерията, агентите, доносниците и др. Те са милиарди.
117
4
 
16
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 3 месеца
Абе тия двамата що не са учудени, че го няма кмета на София дето всичката му рода са били началници в Държавна сигурност? Чудели се що го нема Президента, ама то и Путин го немаше. То този Васко толко си може затова е само кръпка на нещо.
116
7
 
13
 
! Отговори
За сведение на преди 3 месеца
Кръпката.... Само военните съдии са осъдили на смърт 1570 войници и офицери, а на строг тъмничен затвор 1133.Убити са 9140 партизани с награда по 50 000 лв. на глава за палачите.Убити ятаци и близки на партизаните 10 930...31 250 интернирани.2139 изгорени къщи на партизани и ятаци. Тяхната стойност възлиза на 195 454 225 лева по тогавашния курс.
115
17
 
8
 
! Отговори
Гоморашии преди 3 месеца
Прав е Васко Кръпката!

Спонсорирани публикации