ПП-ДБ: Постът външен министър не ни е толкова важен

Направихме огромни компромиси, за да има кабинет, каза Катя Панева
14 фев 2024 21:19, Анисия Иванова
42

Постът външен министър не ни е толкова важен, по-скоро важно е какво ще бъде представителството извън България. Важно е какво лице ще ни представлява, важно е и за българските граждани, които са в чужбина. Преди всичко трябва да се чува българският интерес, това е безспорно. Самата ротация в България и това управление се случва за първи път. Създава много емоции и притеснения, безспорно всички ние се притесняваме какво ще бъде бъдещето на България след 6 март. Гласувахме доверие на акад. Николай Денков и Мария Габриел да направят първото правителство, да предложат министри", каза депутатът от ПП-ДБ Катя Панева в студиото на "Денят ON AIR".

По думите ѝ те са се справили много добре.

"Те са хората, които ще го направят за втори път, и аз съм убедена, че на база оценяването на дейността и целите, които са си поставили и изпълнили, ще успеят да достигнат до един диалог и да ни представят един нов Министерски съвет, който ние да одобрим. Предполагам, че и преговорите все още продължават, но съм убедена, че Мария Габриел и акад. Денков ще намерят компромиса", допълни Панева в ефира на Bulgaria ON AIR.

Тя е категорична, че този кабинет е бил съставен с огромни отстъпки и усилия.

"Имайте предвид, че преди това ние сме били опоненти. Но ние днес поставихме бъдещето на България и за това какво искаме нашите деца да наследят. Направихме огромни компромиси, за да се случи това и да има правителство. И ако отидем на следващи избори, за които ние не се притесняваме, ще започнем отначало", коментира депутатът.

От партията ѝ настояват реформите в съдебната реформа да продължат.

"Със сигурност искаме България да стане равноправен член на Шенгенското пространство, Еврозоната. Със сигурност искаме да има избрани регулатори, които да продължат да работят. Сега виждаме, че голяма част от регулаторите не работят", подчерта Панева.

Попитана дали министрите са "пешки", тя отговори: "Не върви такива думи да се произнасят от българския президент. Ако във временното правителство и правителството, което той беше представил, и са работили с местене на пешки - убедена съм, че в сегашното правителство министрите работят съвестно".

Според нея Министерството на здравеопазването е министерството, което е най-трудно.

"Там не е горещ, а горящ стол. Всеки, който седне на този стол, ще бъде опарен, защото там ситуацията е сложна. През всичките години видяхме колко е трудно, но трябва да има здравен министър, който да бъде отговорен. Хинков е министър, който трябва да продължи да работи и именно реформите, които започна, са правилният път. Но уважаваме неговото решение", добави Катя Панева.

Тя смята, че записът от "Пирогов", който изтече по-рано през деня, е "смразяващ".

"Видно е, че в "Пирогов" има проблеми, което удря и чисто репутационно по самата болница, което не трябва да се позволява, защото това е най-голямото здравно заведение. Там работят качествени работници. Там има хора, които носят в сърцето си здравеопазването", каза още Катя Панева.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Христо преди 3 месеца
На вас ви е важно парички да има.
33
0
 
1
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 3 месеца
Стиснал ви е банкянския за т-оп-кит-е (поне тези които имат) и здраво стиска. Ще му играете по свирката, иначе чао на сглобката и хайде на избори. А след предателството, което извъртяха Поредните Продажници на Кирчото само и само да остана на хранилката съмнявам се, че ще са останали чак толкова заблудени душици да гласуват за ПП-ДБ. Макар че Ицо Иванов може и да се разкачи от ПП-то - това ще повиши шансовете му, особено ако успее да баламоса охлоса, че е бил младши партньор.
32
0
 
0
 
! Отговори
Истината преди 3 месеца
Истината мислех, че мен ще изнудитено из адих късмет с добър съсед.
31
2
 
4
 
! Отговори
Офф ,да се омитат преди 3 месеца
Цялата "сглобка" е сглобена от Посолството.Не виждам нито един българин в тази банда от разбойници ,командвана от онази Галя!Тези менте-министри заслужават по 100 тояги на голо, и конфискация на всичко придобито в последните 1-2 години от тях ,семействата им и любовниците им/сметки ,яхти ,автомобили и имоти по цял Свят/.Че поне половината са в еднополови връзки.
30
6
 
2
 
! Отговори
... преди 3 месеца
Нека приемем Русия в сърцата си и да и пожелаем, колкото си може по-скоро да се отърве от Тумора, обсебил Кремъл!
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Гражданин Я се разкарай гербаджийче продажно.. на вожда си ще викаш така..
28
2
 
1
 
! Отговори
Гражданин преди 3 месеца
До 28. Глу.пак променлив. Дадоха празна папка, за да ви угодят на вас, нагло същество. Иначе те можеха и почти си бяха направили друго правителство.
27
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нека да приемем Русия в сърцата си!
26
2
 
9
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 3 месеца
Шарлатаните управляват благодарение на ГЕРБ с 30 депутата власт няма за шарлатаните а след едни нови избори и толкова няма да имат
25
3
 
6
 
! Отговори
Странно, преди 3 месеца
...как ПП- сите и ДБ-ите пеят в един хор с Копейките срещу ГЕРБ? Само да не си мислите ,че е случайно?
24
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До гражданин ГЕРБ дадоха празна папка. Те не сформираха правителство! И, вероятно, пак няма да могат.
23
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Бойко много добре знае, че още фашизъм от неговия на народа не му трябва. Да се спират с тези ротации и раздаване на папки! 4 годишен мандат за Денков. На Мара Габриел и вицепремиер с външен министър й е прекалено голям пост! Не мисля, че българските мъже искат да са под полата на една фашистка.
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
По-важно е всички от Деебилната секта да си пиете хапчетата редовно!
21
3
 
6
 
! Отговори
гражданин преди 3 месеца
Айде бе. Тъna променлива нагла ***. Големите компромиси ги направиха ГЕРБ. Да не би да се е объркала кой сега е на власт.
20
6
 
9
 
! Отговори
Абе що една колония преди 3 месеца
Без собствена външна и вътрешна политика трябва да има Министър на Външните работи или изобщо правителство?!!Един Губернатор който да изпълнява заповедите на САЩ е достатъчно? И някаква местна администрация? Защо този цирк само да се пристреваме на северенна държава!!
19
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Верно е, когато имаш инструкции от посолството, не е нужен не само външен, ами никакъв министър и парламент не е нужен и така.
18
1
 
13
 
! Отговори
Гьон сурат преди 3 месеца
Назначили си министри на всички постове, областни управители, МВР-шефове,... и твърди , че кабинетът бил направен с големи "компромиси"! Супер наглост граничеща с дебелоочие! "Компромисът" е единствено от ГЕРБ! И интересно , как говорят за Мария Габриел, сякаш тя има повече общо с Денков, отколкото с ГЕРБ? Селски тарикатлъци...
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Bиe нa нac cъщo!
16
3
 
11
 
! Отговори
До 14 преди 3 месеца
Те знаят, че повече няма са управляват, затова са готови на всичко да останат на власт и да крадат максимално още 2 години!
15
2
 
13
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 3 месеца
ШАРЛАТАНИ ОСТАВКА АЛЧНИ БЕЗХАБЕРНИ ЗА ДЪРЖАВАТА НИ ОСТАВКА И ОТВЪН ПАРЛАМЕНТА СТЕ БЕЗ МАШИНИТЕ БЕЗ АЛА БАЛА ПОЗОР СТЕ