Борисов: ПП преяждат с власт

С този меморандум излиза, че НПО са над партиите, заяви лидерът на ГЕРБ
23 фев 2024 12:28, Стела Стоянова
218
Борисов: ПП преяждат с власт
Снимка БГНЕС, архив

"Как пък не им се ходело на избори и защо ми пишете такива работи. За да покажем ние колко голяма работа сме, казват ПП, се отказваме от външен министър, но всичко си остава така, всички останали министри си остават наши. Това е преяждане с власт. ПП казват и че ГЕРБ са длъжни да ги подкрепят за всичко останало. Това е играта на партиите, които са там". Това заяви във Варна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде БГНЕС.

"Те казват, че няма значение дали партиите са в НС, те нямат права по този меморандум или ние ще им вземем това право да предлагат доказани експерти. Ако пък е НПО откъм ПП и ДБ - имали това право. С този меморандум излиза, че НПО стоят по-високо от партиите. Ако е така, да си направим НПО, щом са толкова добри, да станат партии, да влязат в парламента и да ни управляват. В този документ се казва да няма никой освен ПП-ДБ и ГЕРБ при избора на регулатори, тоест всички други граждани, които са гласували за БСП и Възраждане се игнорират, а на тяхно място идват НПО - ПП и ДБ реално", добави Борисов.

"Следобед разбрахме, че най-важната агенция за Държавен финансов контрол – АДФИ и тя е сменена и то защото не се е съгласил старият председател, заради варненската „Св. Марина“, където една госпожа искала да стане смяна, но не станала, и затова шефът на АДФИ си заминал", каза Борисов. Те сменят всичко. Ами ДНСК? БАБХ?, Агенцията по вписванията важна ли е? Ами цялото здравеопазване е в ДБ, цялата отбрана е в ръцете на ПП. Те казват Тагарев се справя добре. В същото време българите си мислят, че сме залели Украйна с оръжие, а ние един болт не сме изпратили при решение от 8 декември, изпълнителната власт не е свършила нищо, нула, каза Борисов. Всички партии са в предизборна кампания, но вече и ние сме, мобилизираме се по структурите, добави той.

"Денков – знакова фигура – премиер, Андрей Цеков, всичко до един са ярки партийни фигури. И сега ми предлагат, ако ГЕРБ участват, ама без ярки фигури. Ама чакайте, кои сте вие да ми давате оценка на партията?! Кои ваши ярки политически фигури можете да покажете за пример? Толкова недъзи показахте, че е слабо за предизборна кампания. Вместо да се концентрираме върху добрите неща, естествено е да има конфликт, ние сме различни, но доброто да ни държи заедно, геостратегическата ни ориентация да ни държи заедно, а ние се обиждаме. Това с обиждането съм го минал преди две години, сега мога само да се надсмивам, в един момент историята дава всякакви реванши. Каквото и да кажа сега, ще е пазарлък", каза още Борисов.

Още по темата
Лидерът на ГЕБ съобщи, че структурата на партията във Варна вече ще бъде с ново ръководство.

"Изчаках 3-4 месеца да минат след изборите. Изчаквах да видя дали нещо добро ще се случва за Варна. Портних направи много за Варна, но допусна и грешки. Влезе в междуличностни конфликти. Много от нашите избиратели се разпръснаха, но останаха лоялни на мен и на ГЕРБ. Нямаше как да не издигнем Портних за всичко добро, което направи", каза още лидерът на ГЕРБ. Създава се общинско ръководство с председател Николай Костадинов, районен кмет на „Варненчик“, а заместник ще е Христо Христов, районен кмет на „Младост“, съобщи Борисов.

Най-важното за Варна сега е, че няма АМ „Хемус“, няма АМ „Варна“, няма нищо. В общинския съвет е подобно на София, каза Борисов. „Срамота е месеци наред да не можеш да направиш мнозинство и да приемеш бюджет“, обърна се той и към варненския и към софийския кмет. И призова общинарите да работят активно за Варна. „Градът е в насипно състояние. Когато аз станах кмет, от 61 общински съветници 61 бяха чужди. Но имах подкрепа заради София, още на първото гласуване. Ръководството ще е такова, каквото е казало ИК. Като се каже Варна, се разбира Ники, Христо, Балабанов. Портних в град Варна да не се меси, той ще ми помага в областта. Забранявам да се месиш във Варна“, призова Борисов.

Според него Портних не заслужавал да не бъде кандидат. „Аз съм лоялен човек, нямах сърце да взема това решение. В Пловдив го направихме и видяхте резултата. Който е съгласен – върви с мен, който не – има много други партии“, заяви още Бойко Борисов.

До понеделник сигурно ще има оценка на министрите, съобщи Борисов. Когато Денков и Габриел дойдат с отчета за министрите, тогава ние ще кажем кои ще подкрепим и кои не, след понеделник ще говорим за състава на Министерски съвет, уточни още лидерът на ГЕРБ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
1
 
3
 
! Отговори
До 191 преди 2 месеца
Ти явно си с розови очила и не виждаш,че прежда буквално и преяжда с власт само един и това е банкянския бек.
183
1
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 2 месеца
Бацка, а ти толкова си преял,че трябва и да се изсе.еш,иначе ще се пръснеш и от сланина и от власт.
182
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Само ПП ние спасението
181
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бойко с джипката се намираше от власт.
180
2
 
3
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 месеца
Ако на Баце паричките не бяха под заплаха, шарлатаните щяха да видят кон боб яде ли.
179
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Убеден съм, че Габриел е договорила арестите на Цацаров, Борисов, Пеевски и Сарафов. Гешев избяга!
178
3
 
4
 
! Отговори
Ангелина преди 2 месеца
Леле ,"преялото ,разглезено ,лакомо и завистливо дете" ,не дава на никой друг нито "да ***" ,нито да му взима "играчките". ИСКА ОЩЕ И ОЩЕ И ОЩЕ.....КАТО "ОНЯ С ЧУВАЛИТЕ" ,КОИТО ГО ЗАТРУПАЛИ .БОРИСОВ ,НАЛИ ЗНАЕ МНОГО "ПОСЛОВИЦИ ,ПОГОВОРКИ И ПРИТЧИ" ОТ НЕРЕГЛАМЕНТИРАНА ДЕЙНОСТ НА НЕГОВИТЕ "СЛУЖБИ",ДА ВЗЕМЕ ДА СЕ ПОУЧИ ОТ ТЯХ И ГИ ПРИЛАГА ,А НЕ САМО ДА ГИ ПРЕРАЗКАЗВА НЕТОЧНО И БЕЗ ДА Е РАЗБРАЛ ТЕХНИЯ МЪДЪР СМИСЪЛ.
177
2
 
8
 
! Отговори
аььааььа преди 2 месеца
Първо Борисов не е падал от власта. Той (ГЕРП) и ПП са едно и също нещо. Все пак коалиция и сглобка е едно и също нещо. Няма как да бяга от отговорност, че БГ се разпада от 2008 на сам. Все по-малко ставаме, все по-зле става, вече и бебетата не го искат този. БГ ще изчезне заради него и подобните му мутри.
176
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пpogължaвaмe Пpeяжgaнeтo...
175
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дон Буци има отработена схема. Сутрин като идва в Народното събрание на входа го чакат ято ***. Казва си монолога пред микрофоните и камерите, прави се на голям мъж, бияч и изнудвач. Но пред посолството е по-нисък от тревата. Каквото му кажат от амбасадата това ще направи. Ако реши да мръдне настрани го чака ужасно главоболие от магнитски бури!
174
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Страшна работа сме , имаме кабинет , парламент , президент , главен прокурор , и накрая излиза Пеевски за едни 5 минути пред мисирките и казва какво ще става .Знаете ли как изглежда погледнато отстрани ?
173
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пеевски току що каза .Олигасите вън ! Не знам обърках се вече . Кое е олигарх , кой прави политиката на държавата , Манол демократа пее руски песни .Само народа стои стабилно , плаща високите сметки , купува скъпите стоки , които са спекулативни цени .Кой управлява , посолството , олигарсите , лидерите на партиите , опозицията
172
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абе ни не ги искаме ,ама те нахални. Бря бря, завлякахте ни на дъното. Ще патите да знаете.Народа няма да ви прости.
171
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Разглоб на сглобката нови избори ,но без вас.
170
3
 
11
 
! Отговори
Новинар преди 2 месеца
Банкянският дебелосерец се изцепва постоянно по медиите , но в пленарната зала е тих, кротък агнец и послушно гласува каквото му наредят гелосания пуяк, Кокорчо и ДеблопПеевски. Толкова смирен , жалък, кретеноиден пожарникарски маркуч !!! Треперещ да не му вземат откраднатите милиарди от офшорките.
169
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ха,ха,ха!И кой го казва?Човекът,който 12 години и все още държи всички лостове на властта.
168
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Когато не знаеш кога трябва да се отеглиш ставаш за посмешище и резил Борисов ти изяде не само власта но и държавата твоята лакомия ще ни довърши
167
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И какво стана сега , Герб се кара с ПП , и накрая печели ДПС , гениално !
166
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мен лично ме е срам , че от едно посолство казват на суверена държава какво да прави
165
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Намагнитените атакуват взимат им възможността да окупират регулаторните:)