Още 180 хил. лв. за МОЧА, търсят реставратори

Ще се направи обществена поръчка
6 мар 2024 15:24, Петър Бойчев
78
Още 180 хил. лв. за МОЧА, търсят реставратори
Снимка БГНЕС

Допълнителни 179 535 лв. за демонтаж, транспортиране до площадката за съхранение и опазване на бронзовите фигури и барелефи от мемориален комплекс „Паметник на Съветската армия", отпусна днес правителството.

Демонтажът и преместването на фигурите на Паметника на Съветската армия ще струват 260 хил. лева. В тази сума не влиза реставрацията на скулптурите и за нея ще се направи отделна обществена поръчка, след като се направи ново обследване, обяви в края на миналата година областната управителка на София-област Вяра Тодева.

Две обществени поръчки за поставяне на скеле и ограда около паметника е пуснала в последната седмица областната управа. Те са на прогнозна стойност 80 хил. лв.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
6
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 месеца
С оксижен ще е по евтино
29
5
 
9
 
! Отговори
До 23-ти Ти тролиш л преди 2 месеца
Питал съм, чел съм и знам, но на вас в Русия ви набиват в канчетата, че всички извън СССР били фашисти. А реално се видя кои са истинските фашисти - ВИЕ!
28
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 23-ти Ти тролиш ли?! - Ами, ще полага усилия, той направо си получава опорките и копи8пейст. лесно заработване. Е, не е много, ама квот - таквоз.
27
5
 
7
 
! Отговори
:) преди 2 месеца
До до 21-ви 22 Не сме бягали, а трябваше :) В България не е бил възможен фашизмът, тъй като е била монархия. Идеологът на "фашизма" го заимства от монархията, като фашизмът е имитация на монархията, но със свинар начело :) Такова управление ни наложиха съветските другари, така че няма как да са ни освободили от фашизма, те ни го натресоха.
26
3
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 25 преди 2 месеца
Още преди 89-та го наричахме ***(вярно не пред всеки, защото не живеехме в демократична държава и мнооого се внимаваше кога, какво и пред кого казваш) но явно на Изрожденците ви е къса И паметта
25
8
 
4
 
! Отговори
23-ти Ти тролиш ли?! преди 2 месеца
Не било имало фашизъм в България... имало е. Ама няма как да знаеш като и ти си бягал от училище. Вземи да питаш някой жив роднина да ти разкаже не слушай телевизора какво ти разправя.
24
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Който посегна и го разруши престъпно, той да го оправя за своя сметка! И паметникът си има име. Не е тази глупотевина от заглавието. То иначе сме наясно,че късоPишковците, празноглавците и слагачите само с паметници могат да се борят. За повече не им стига ... нищо.
23
3
 
5
 
! Отговори
Радослав преди 2 месеца
До 22: а ти явно си бил на дрога в часовете по история! Приноса на СССР за разгрома над фашизма е тривиален в най добрият случай! Виж, че СССР и национал социализма заедно са започнали ВСВ е вече друга работа. До 21: как от какво? От златният резерв, държавният архив, васализират ни, поробват ни, все хубави работи според средностатистическия русоробеещ се индивид.
22
6
 
9
 
! Отговори
До до 21-ви преди 2 месеца
А България от какво е освободила? Тука НЕ имало НИКОГА фашизъм! Явно в Русия не ви учат на българска история (което е разбираемо ама щом ви пращат да пишете по БГ сайтове, не е зле да понаучите нещичко)
21
6
 
4
 
! Отговори
до 21-ви преди 2 месеца
И ти ли си бягал от часовете по история? СССР е освободил Европа от фашизма. Затова има ден на Европа - 9 май.
20
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
От какво ни е освободил СССР ?
19
6
 
3
 
! Отговори
L. преди 2 месеца
Разправях аз, ама никой не слуша! Нас ни е освободил Трети УКРАИНСКИ фронт. Съборихме паметника на днешните борци за свобода и против тиранията на Путин, бе!
18
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 15Това може да го твърди само човек, който не познава българската история. Личи ти че си т р о л пишеш от "братска" Рассия
17
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За кво ще го реставрират беее
16
6
 
7
 
! Отговори
До Анонимен 14 преди 2 месеца
Простотията е, че беше сложен там, много добре помня зоологическата градина и този паметник НЯМА никаква работа там. СССР не са ни освободили от никой, а са ни окупирали. Заради тях губим сумати и земи (северна добрудж на Румъния, а те им дават бесарабия) Но това чугунените ви тикви не го разбират!
15
4
 
7
 
! Отговори
VladTepes преди 2 месеца
Статуите трябва да се реставрират, да се допълнят с бутилки водка, до тях да се постави голям паметник на Георги Димитров с бутилка мастика в ръка и да се открие кръчма. В кръчмата да се дават значки "Димитровски пианист" на най-изявените пианисти както и Димитровска награда за най-много изпита мастика.
14
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До АнонименАко не е била Съветската армия , сега изобщо нямаше да има нишо което се казва България , а какво остава за държава !
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 12 - Това няма никакво значение. Реставрирането струва пари и никой не е длъжен да плаща заради нечия простотия.
12
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Лесно се пребориха с паметника , той мълчи и не реагира , само от голямата си висота гледа огромното им падение .
11
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До неразбралите. Паметникът ще се РЕСТАВРИРА но няма да се връща на мястото което е сега, а ще се транспортира до музея на комунистическото изкуство (или там както ще се казва) и всеки гласоподавател на Костя и *** може да поставя цветя и сАвеЦки флагчета и знаменца. Не търсете под вола теле!