Мажд Алжафари за мигрантите: Това, което го връщат от чужбина и влиза тук - тежко ни

Това са бежанците, които Запада не иска, добавя той
11 мар 2024 09:21, Нели Христова
164
Мажд Алжафари за мигрантите: Това, което го връщат от чужбина и влиза тук - тежко ни
Снимка: БГНЕС

Това, което го връщат от чужбина и влиза тук - тежко ни. Това са бежанците, които Запада не ги иска. Какво ни връщат никой не знае, не им знаем досиетата, защото ние не ги искаме. Не знаем имат ли деца, къде е работил, имал ли е криминални прояви, заяви пред bTV преводачът Мажд Алжафари.

Категоричен е, че трябва да бъдем много внимателни и да се изисква информация кой какъв е.

По думите му арабите са с много гореща кръв и скачат по двама наведнъж.

Той коментира и думите на шефът на СДВР гл. комисар Любомир Николов, който каза снощи по време на мирното шествие в центъра на София, че столицата ни е една от най-спокойните от гледна точка на инцидентите с бежанци, които се случиха у нас.

"Не мисля да се сравняваме, важното е тези инциденти да ги няма. Тук не става дума за класация. Никой не взема мерки и то сериозни", казва Алжафари.

"Всеки ден пътувам в градския транспорт с хората, които приемаме. Профилът им се промени. До преди 3-4 години думата, която употребяваха беше Германия. Това бяха хора, които си организираха пътешествието до Обетованата земя в Европа. Сега това са групички от бежанци, които са в работни дрехи, или пък си носят храна. Най-вече са в строителството, където се плаща добре. Сигурно получават минимално възнаграждение - 50 лв. дневно", коментира и арабистът проф. Владимир Чуков.

По думите му информация за досиетата им трябва да има в Държавната агенция за бежанците.

435 лица са настанени към момента в бежанския център в "Овча купел", каза и Виктор Иванов - началник отдел в центъра.

Те били главно от Сирия, но имало и Иран, Мароко, Египет и т.н.

"При нас лицата идват докарани от гранична полиция или от районни управления. Ние не знаем тези хора какво са правили преди да дойдат при нас", потвърди и Иванов относно това, че те са тук без досиета.  

По думите му в центъра има охрана, която изпълнява контролно-пропусквателен контрол.

"Центърът се нуждае от по-добра охрана", категоричен бе Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
През 2016-та живеех близо до лагера в "Овча купел" а детето ми ходеше в детската градина ,точно до лагера.Тогавс имаше изнасилена студентка от НБУ,което правителството на Борисов скри.Години по-късно Джамбазки призна това.На 16 септември 2016г.жителите на "Овча купел" правихме протест,на който точно Джамбазки обеща да премести лагера.Шрст години по-късно ,това не се случи.
125
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
бойко е виновен, че изгради мигрански центрове още 2009та
124
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
16-годишната българска дама е имаба бизнес-отношения, както и с битите британци-пакистанци-студенти, както и с биячите-сводници
123
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пакистанците с британски паспорти ли са мигрантите, че от поредната *** статия не става ясно?
122
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Разправят, че българите в чужбина не се подкрепяли. Вижте го този, как се е загрижил за хора от родината му. Ако хората ходят с работни дрехи в градския транспорт на работа и си носят храна, лош профил ли са? Да направят институциите каквото е необходимо, за да се предотвратят инциденти, но фактът, че и този се включва ми подсказва, че е налице умишлена ескалация на напрежението, най-вероятно с някакви политически цели.
121
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И като се има предвид, че това го казва, същия такъв миганин от тези.
120
3
 
23
 
! Отговори
Българинъ преди 2 месеца
Типичната сирийска наглост и двуличие. На български реве "Спрете сирийците", на арабски им превежда документите за миграция и си честитят Октомври. Гнус и срам.
119
15
 
8
 
! Отговори
Джо преди 2 месеца
Този е руски агент платен от Путин и освен това е арабски терорист. Двойна заплаха за националната сигурност. Освен това всява паника с путински лъжи и фейкове.
118
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Меркел ги покани,издейства им помощи,здравеопазване,квартири,безпл.транспорглт,а като видя ,че не стават за нищо ни ги праща,що за наглост,неграмотни,мързеливи,болни крадливи араби.
117
5
 
1
 
! Отговори
гонзо преди 2 месеца
До BONZO--бегай урусия
116
6
 
5
 
! Отговори
вова преди 2 месеца
До Анонимен да се насочват към просия, там има място за всеки
115
1
 
18
 
! Отговори
Българинъ преди 2 месеца
"Дръжте арабите!" вика арабина... пета колона на ислямисткия фундаментализъм.
114
0
 
33
 
! Отговори
Исак Яков преди 2 месеца
Ами никой не ги е канил тези отпадъци в България. Пропагандата , че германистан връщал тези не е вярна. Никой насила не може да праща някого някъде . Това е все едно да платя на няколко откачалки да ти дойдат в двора и къщата и да те нашибат по кухата кратуна. Мигрантите да се омитат по лесния начин доброволно, трудния начин не е за препоръчване за тях , ние сме си у дома.
113
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Инж+ти видя ли зима тая година? Не бъди сигурен, тогава, че нямаше да изпукаме бз риски газ ако имаше истинско зимно потребление.
112
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да благодарим на Денков и на Промната, които подписаха унизителната сделка
111
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Може и да не искат на запад вече. То и там май е по- зле ако ги накарат да си плащат данъци и наеми и да живеят по правилата- то там ще са по- бедни от при нас.... Тези хора трябва да се контролират и държавата да им създаде постоянно бюро за наемане законно на работа и да има персонал да ги проследява и да ги пускат свободен режим само ако започнат редовно работа. Трябва да се насочват по селата да стават овчари и кравари и изобщо да се опитаме да имаме полза от тази неприятна ситуация!
110
30
 
5
 
! Отговори
Инж+ преди 2 месеца
Поредните опити да се всява паника!!! Изтъркан номер.....След като не умряхме зимата от студ без руския газ, сега извадиха други плашила....
109
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Те избягаха от глада при бойко бе *** нали даваха центъраОня вика връщайте ни в войната у сирия не искаме тук или ни пускайте в европа
108
7
 
8
 
! Отговори
ьььь преди 2 месеца
като не искате Бойко, ще имате бежанци... миналият път като протестирахте срещу ГЕРБ, Орешаро с Пеевски ви вкарваха по 10 000 бежанци на месец. За 6 месец управление имаше 60 000 бежанци в България. Центърът на София стана Бейрут. Върнаха се ГЕРБ на власт и не чухме нищо 10 години. Обаче българинът мисли по команда - "долу Бойко" и сега ще стане *** тук. И недейте да обвинявате европейците. Те си гледат интереса, а не слугувате на Масква като типичният долубойковец
107
2
 
30
 
! Отговори
Мда преди 2 месеца
Вече нито дьржавите км ще ги приемат нито можем да ги вьрнем обратно в европа - сглобката ви отпра с -200 а ще грябва да ви вдигат и даньците за да ги хранитеТе няма да работят както всички преди тях