Мажд Алжафари за мигрантите: Това, което го връщат от чужбина и влиза тук - тежко ни

Това са бежанците, които Запада не иска, добавя той
11 мар 2024 09:21, Нели Христова
164
Мажд Алжафари за мигрантите: Това, което го връщат от чужбина и влиза тук - тежко ни
Снимка: БГНЕС

Това, което го връщат от чужбина и влиза тук - тежко ни. Това са бежанците, които Запада не ги иска. Какво ни връщат никой не знае, не им знаем досиетата, защото ние не ги искаме. Не знаем имат ли деца, къде е работил, имал ли е криминални прояви, заяви пред bTV преводачът Мажд Алжафари.

Категоричен е, че трябва да бъдем много внимателни и да се изисква информация кой какъв е.

По думите му арабите са с много гореща кръв и скачат по двама наведнъж.

Той коментира и думите на шефът на СДВР гл. комисар Любомир Николов, който каза снощи по време на мирното шествие в центъра на София, че столицата ни е една от най-спокойните от гледна точка на инцидентите с бежанци, които се случиха у нас.

"Не мисля да се сравняваме, важното е тези инциденти да ги няма. Тук не става дума за класация. Никой не взема мерки и то сериозни", казва Алжафари.

"Всеки ден пътувам в градския транспорт с хората, които приемаме. Профилът им се промени. До преди 3-4 години думата, която употребяваха беше Германия. Това бяха хора, които си организираха пътешествието до Обетованата земя в Европа. Сега това са групички от бежанци, които са в работни дрехи, или пък си носят храна. Най-вече са в строителството, където се плаща добре. Сигурно получават минимално възнаграждение - 50 лв. дневно", коментира и арабистът проф. Владимир Чуков.

По думите му информация за досиетата им трябва да има в Държавната агенция за бежанците.

435 лица са настанени към момента в бежанския център в "Овча купел", каза и Виктор Иванов - началник отдел в центъра.

Те били главно от Сирия, но имало и Иран, Мароко, Египет и т.н.

"При нас лицата идват докарани от гранична полиция или от районни управления. Ние не знаем тези хора какво са правили преди да дойдат при нас", потвърди и Иванов относно това, че те са тук без досиета.  

По думите му в центъра има охрана, която изпълнява контролно-пропусквателен контрол.

"Центърът се нуждае от по-добра охрана", категоричен бе Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
3
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
До 62 "Ако някой се е съгласил да приемаме тук някакви хора, за които не се знае нищо," - 85% - към 2 милиона про'с'така гласували на 2 Април за ЕС и евроинтеграция. Хайде уволнявай ги, про:с'так неграмотен!
65
2
 
3
 
! Отговори
Сглобката преди 2 месеца
Ей защо лъжеш, лично по новините гледах говорителите на ППДБ да казват,че няма да връщаме мигранти !
64
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Докато Борисов беше премиер нямаше проблеми с мигрантите.
63
0
 
13
 
! Отговори
Мда преди 2 месеца
Станат ли над половин милион тия няма да оставят някой да ги тъпче като бьлгарина ще си търсят правата с тоягитеТака че има и нещо положително освен -дпс ще има и друга етническа партия
62
3
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
До 51 та да наблегна: "И четвърто, не мисля, че съм обвинявал ЕС за връщането, а европеидните про'с'таци гласуващи за ЕС, дето сега реват." - разбра ли, про'с'так неграмотен?!
61
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако някой се е съгласил да приемаме тук някакви хора, за които не се знае нищо, този някой веднага трябва да си даде оставката! Редно е да направим човешка стена пред идващите със следващия самолет и да не допуснем да излязат от сградата на аерогарата, докато отнякъде не дойдат техните документи и досиета. Докато чакат, храната и водата за тях да я плащат от джоба си онези, които не са се сетили да изискват информация за всеки един, когото са се съгласили да приемаме тук.
60
0
 
10
 
! Отговори
Хаха ха преди 2 месеца
Работата скоро ше стане сандокан с двата ножаНикой от партиите не каза колко очакваме - милион ,триста хиляди повече
59
0
 
13
 
! Отговори
Бай Дрън преди 2 месеца
58, Казах по двама, защото така пише в статията*арабите налитали на бой по двама. Скоро няма да налитат на бой по двама, а по 20, а догодина и по 200. Освен за се надяваме на арабите да подпукат парламента, не знам. То надежда в българите няма.
58
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Освен и ние да ги връщаме по родните места, какъв е проблема? През 90те унгарците и австрийците по границите всеки път ме джобеха като абсолютен престъпник, а сега някакви от 15ти страни се влизат и излизат все едно са си у тях
57
0
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
До 41 "И какво е виновен ЕС че не можем да си пазим границата..." - да започнем от там, че заради ЕС и НАТО нямаме адекватна защита на границата. Второ, ЕС е ЗА приток на нелегални имигранти.и граничните правила СА съгласувани с това. Трето, въпреки липсата на съоръжения, границата ни е по-добре пазена от доста други. Ако си мислиш, че 100% защита е възможна, значи не си добре. И четвърто, не мисля, че съм обвиняваш ЕС за връщането, а европеидните про'с'таци гласуващи за ЕС, дето сега реват.
56
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
до 56 Че те вече започнаха да ходят в групички по 20 човека в София тия. Знаят че ако са по двама по трима ще ядат бой от нас.
55
0
 
19
 
! Отговори
Бай Дрън преди 2 месеца
Те тия мигранти не са опасни, но седмично влизат в България стотици. След няколко месеца групичкиге от двама ще станат тълпи от по 20, после 200. Когато се осъзнаят МВР и ония от спойката, ще бъде късно. Това е като римляните. Не бяха проблем при Бай Тошо, след това станаха гласоподаватели, после определиха кой ше управлява и след 10 години ще са над 50% от населението на България. Никой не взе мерки, както не вземат сега с тия кротки араби.
54
0
 
17
 
! Отговори
Ужас преди 2 месеца
Ша трябва да се отмени гей парадаКорана не дава такива работи доста е строг в това отношение
53
2
 
5
 
! Отговори
Избирател Пп преди 2 месеца
Дано станем като афганистан след няколко месеца - хората дадоха глас за това на избори
52
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
до 46 Ей, кравар за разлика от нас Русия не вкарва бежански престъпници, а тук слизат на летището в София с белезници. Не случайно слагат пана за да не виждаме тия мигранти с белезници. Понял, кравар?
51
2
 
9
 
! Отговори
Хаха ха преди 2 месеца
Баце още навремето каза тъкмо ще разнообразят геофондаКато направят повече бебета на нашите жени
50
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Границата е благодат за тези които са свикнали с лесни пари това няма да е бай Иван овчара а от най високо ниво
49
1
 
11
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
До 43 "вьздухПробмем е , че те не са свикнали да работят а само да воюватЩе трябва да ги издьржате като укрите" - няма значение! 85% гласуваха да са евроинтегрирани - ще ги търпят и хранят!
48
17
 
4
 
! Отговори
ИСКАТ АЗИЯ преди 2 месеца
РУСИЯ ИСКА БЪЛГАРИЯ В АЗИЯ И БРИКС.... СЕГА ЗАЩО РЕВЕТЕ РУСОФИЛИ...??... В АЗИЯ Е ТАКА....
47
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аббе има ли някой дето да вярва, че тия стоят само в тези центрове за настаняване. Смешно е, трагично е. Ми тя държавата собствените си криминални не опазва за тия ще се интересува. Сутринта даваха за един под домашен арест дето вече напуснал страната. Целта е тези да са в градовете, за да ги интегрирате. Да си ги вземете за зетьове, гаджета, роднини. Това са инструкциите. Който си мисли, че тия ще стоят затворени там години и ще ги връщаме е в жестока заблуда бухахаххах