ПП-ДБ: Готови сме да дадем допълнителни министерства на ГЕРБ

Това заяви Кирил Петков
Обновена: 17 мар 2024 22:49 | 17 мар 2024 22:44, Стела Стоянова
320
ПП-ДБ: Готови сме да дадем допълнителни министерства на ГЕРБ
Снимка БГНЕС, архив

ГЕРБ-СДС поискаха допълнителни министерства и ние сме готови да ги дадем. Премиер и МВнР да е Мария Габриел - съгласни сме. МВР, иновациите и растежа, екология, образование, култура - ние сме готови да ги дадем под отговорност на ГЕРБ. Това е една стъпка напред. За нас най-важното не са министрите, а реформите в съдебната система, в службите, в регулаторите. Тези 3 неща са в споразумението.

Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков на брифинг късно в неделя вечер в отговор на ГЕРБ-СДС, предаде репортер на БГНЕС.

Премиерът в оставка акад. Николай Денков и съпредседателите на обединението дадоха своя отговор на преговарящите от ГЕРБ, които им им дадоха още няколко часа отсрочка, за да преосмислят позициите си при споделянето на отговорността в бъдещото ротационно правителство.

Утре Мария Габриел може да вземе мандата, нищо не предполага, че може да се взривява каквото и да било. Призовавам Борисов и Габриел да продължим управлението и да не вкарваме държавата в криза и поредни избори, заяви Кирил Петков.

Заедно с ГЕРБ-СДС изработихме един подробен документ. Не разбирам защо сега подписването на такова споразумение се поставя под съмнение, каза в началото на извънредния брифинг Христо Иванов.

Никога дори и ако погледнем бурния опит от Царство България, никога не е имало такава политическа криза, каквато имаше последните 2 години, припомни Иванов. Той подчерта, че регулаторите, борбата с корупцията и сигурността стоят в основите на проектоспоразумението, на което работят с ГЕРБ-СДС в последните дни.

Не разбирам защо трябва да се подлага на съмнение подписването и с какви аргументи се случва това, каза Иванов и подчерта: Минали сме 3 преговорни етапа, документът е в много висока степен на завършеност. Днес можеше да стоим и да работим, нямаше никаква причина да се отказваме и да даваме пресконференция, каза още той.

Всичко ще остане на хартия, ако в регулаторите няма независими хора, допълни Асен Василев.

Призовавам Бойко Борисов да се намеси, защото той взема крайните решения. Имаме проект за споразумение и персонален състав за правителство, заяви от своя страна Атанас Атанасов. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


320
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
216
3
 
13
 
! Отговори
BONZO преди 2 месеца
Ех, как им се управлява на ш'арлатаните. Готови са на всичко, само да няма предсрочни избори за да останат на държавната софра. Защото при избори мнозинството в НС ще бъде без тяхно участие. А на така нареченият "генерал" Г'ном толкова му се иска председателското място в НС, че е готов вече да прави едни нецензурни работи на Боко, само да не разваля сглобката.
215
4
 
4
 
! Отговори
Публикувайте го преди 2 месеца
Да прочетат хората и да видят къде е проблема на ГЕРБ. Че проблема им е всъщност проверката за интегритета и че няма да могат да се назначават хора роднини на депутати хора с конфликт на интереси или такива замесени в корупционни скандали в регулаторите
214
1
 
2
 
! Отговори
Хо преди 2 месеца
Думата дупка на немски е цензурирана от мисирките.
213
2
 
14
 
! Отговори
Соня преди 2 месеца
ППДБ имат силни сърбежи за власт на всякъде..И ще бъдат почесани заслужено до кръв от от ГЕРБ - СДС. Със самозабравили се наглеци ,а и нямащи акъл да управляват държава ,не спечелили избори така се действа.Всяка жаба трябва да си знае гьола
212
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Така искам да размажа тая антибългарска мазна уродливаМусура от снимката
211
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Пълно падение народ- При ГЕРБ инфлация в най тежката ковид епидемия- декември 2019г/декември 2020г- 0.1%- справка НСИ калкулатор инфлация после юмрукови ни докараха до 27.7%- еми пак ГЕРБ ще изберем, че другите ни идват много скъпи- а когато имате фактите от НСИ и опорките мълчат.
210
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Просто Киро е готов и дупе да дава на парапета :)))
209
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ала-бала на предните избори, но сега ги е страх и ще дават мило и драго само за да се задържат още на хранилкате.
208
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Днес Мара връща папката , никой не иска да се омаже (а някои да се доомажат) с нейния откривател и покровител , както и крими шайката му !
207
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пелтека тотално се е сбъркал и си мисли,че ПП е някакъв фактор.Тиквун ги ненавижда и би разсадил по карцерите, но днес ще видим какво е наредило Посолството!
206
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Отиваме на избори- тоя път ГЕРБ ще има нужните гласове за да управлява България- ПП опитаха, докараха до някъде и се срутиха.
205
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Както се вижда, изчегъртването на Герб върви с пълна сила. Така са демократите, като видят малко власт все едно показват червен флаг на бик. Още Лукавски каза, че клетвите били само за изборите.
204
6
 
5
 
! Отговори
До Хахаха2 преди 2 месеца
Каква копейка бе,***! ГЕРБ ще спечелят изборите безвъзмездно.
203
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ДеБлейките и ПеПейките защо не си вземат да си направят за закуска едни банички с укро брашно,обогатено с обеднен уран и да се приключва с тях?!А може и едни пържени укро яйца от онея с тежките метали и преопаковани като български!Кирчо след ваксината е в тежка мозъчна мъгла и от харварски възпитаник се превърна в някакъв със СОП,който две изречения не може да върже,а от кристалните пици мозъка не може да му се възтанови.Ако не бяха подправили изборите с ала бала щяха да са 7%.
202
9
 
2
 
! Отговори
Хахаха преди 2 месеца
До 223. Мечтите са безплатни. Мечтай, копейко.
201
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Неграмотният Кирчо раздава министерства. Малкият Бойко мамин!
200
5
 
14
 
! Отговори
Пълно падение народ преди 2 месеца
Боко е патологичен лъжец и безскруполен измамтик и чакате още да ви управлява скрит зад полата на една крехка жена! Гнусна работа!
199
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Следващите избори ППДБ са под 4% и напълно си го заслужиха!
198
6
 
7
 
! Отговори
Тактиката ГЕРБ преди 2 месеца
Марионетката на Бойко щяла да управлява. Та тя е Послушко. Бойко се крие зад полата й и другите уж "преговарящи" жени. Всичко е каквото каже Бойко. Той има последната дума. Тези жени са за заблуда на противника, за да им омекнат краката на преговарящите мъже от ПП-ДБ и да са готови на отстъпки като "джентълвени"!
197
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кирчо и майка си и децата си ще даде на Пеевски, стига него да него пипнат. Но, нали мразите Путин и за това трябва да гласувате за тези същества. Ех, какво нещо е омразата.