ПП-ДБ: Готови сме да дадем допълнителни министерства на ГЕРБ

Това заяви Кирил Петков
Обновена: 17 мар 2024 22:49 | 17 мар 2024 22:44, Стела Стоянова
320
ПП-ДБ: Готови сме да дадем допълнителни министерства на ГЕРБ
Снимка БГНЕС, архив

ГЕРБ-СДС поискаха допълнителни министерства и ние сме готови да ги дадем. Премиер и МВнР да е Мария Габриел - съгласни сме. МВР, иновациите и растежа, екология, образование, култура - ние сме готови да ги дадем под отговорност на ГЕРБ. Това е една стъпка напред. За нас най-важното не са министрите, а реформите в съдебната система, в службите, в регулаторите. Тези 3 неща са в споразумението.

Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков на брифинг късно в неделя вечер в отговор на ГЕРБ-СДС, предаде репортер на БГНЕС.

Премиерът в оставка акад. Николай Денков и съпредседателите на обединението дадоха своя отговор на преговарящите от ГЕРБ, които им им дадоха още няколко часа отсрочка, за да преосмислят позициите си при споделянето на отговорността в бъдещото ротационно правителство.

Утре Мария Габриел може да вземе мандата, нищо не предполага, че може да се взривява каквото и да било. Призовавам Борисов и Габриел да продължим управлението и да не вкарваме държавата в криза и поредни избори, заяви Кирил Петков.

Заедно с ГЕРБ-СДС изработихме един подробен документ. Не разбирам защо сега подписването на такова споразумение се поставя под съмнение, каза в началото на извънредния брифинг Христо Иванов.

Никога дори и ако погледнем бурния опит от Царство България, никога не е имало такава политическа криза, каквато имаше последните 2 години, припомни Иванов. Той подчерта, че регулаторите, борбата с корупцията и сигурността стоят в основите на проектоспоразумението, на което работят с ГЕРБ-СДС в последните дни.

Не разбирам защо трябва да се подлага на съмнение подписването и с какви аргументи се случва това, каза Иванов и подчерта: Минали сме 3 преговорни етапа, документът е в много висока степен на завършеност. Днес можеше да стоим и да работим, нямаше никаква причина да се отказваме и да даваме пресконференция, каза още той.

Всичко ще остане на хартия, ако в регулаторите няма независими хора, допълни Асен Василев.

Призовавам Бойко Борисов да се намеси, защото той взема крайните решения. Имаме проект за споразумение и персонален състав за правителство, заяви от своя страна Атанас Атанасов. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


320
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Силно се надявам да има нови избори, за да може това недоразумение ПП, което най-нагло излъга избирателите си, да усети народната любов. Трябват нови лица в политиката - досегашните са провалени и компрометирани и корумпирани!
195
11
 
3
 
! Отговори
Мнение преди 2 месеца
Шмекерът е Борисов. Изнудвач и на него не може да се разчита!
194
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Иначе казано, "фърлят" няколко министерства на ГЕРБ, за да могат дружно да устискат още 1-2 мекеца за "2в1". А пък "2в1" им трябва, за да могат да тушират ниската избирателна активност на ЕС изборите, че сакън - 12-тина процента активност, на фона на 80-те в Русия, бият яко по имиджа на театрото "свободни хора правят избори".
193
2
 
24
 
! Отговори
от село преди 2 месеца
А бе Кико тея министерства да не са на баща ти та си тръгнал да раздаваш ?Толкова сте *** ,некадърни и нагли ,че даже не осъзнавате колко сте жалки и как сами си го вкарвате .
192
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ти не си народа!
191
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До М0NARH Всякаква си харесваме България и царска и социалистическа, тя не е политическа изтривалка, всичко зависи от качествата на управляващите и доколко свобода имат!
190
4
 
23
 
! Отговори
Жали баджанаци преди 2 месеца
Пради арестуваха мутрата, сега дават мило и драго, боко да ги остави в политиката, докато им бие чембери по азбучен ред
189
5
 
11
 
! Отговори
Ze nigmar преди 2 месеца
Опа:))) измамата ви се превъртя...:)))
188
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нищо няма да им давате, стойте си така до изборите, както сами се нагласихте! Бойко дава и *** си на чуждите, такъв ли ще ни управлява? А току-що чух, че Ердоган се е изтръсил преди време неканен в Украйна да иска нещо от Зеленски, няма да казвам какво, защото е коварно искането му, той и без това няма да го получи!
187
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Просто Киро да арестува Тиквата докато още не е взел властта :)))
186
3
 
31
 
! Отговори
Мира преди 2 месеца
Значи колкото повече се появява пред погледа ни това нещо наречено Киро Лъжеца и плещи нелепици толкова по - противен става.Аре изчезвай бееее
185
6
 
2
 
! Отговори
Какво да се прави преди 2 месеца
България ще се оправи когато се изхващат всички руски кавали от Царя до Падаря Пълна ДЕКАВАЛИЗАЦИЯ Да не остане нито един от тях на държавна служба
184
3
 
35
 
! Отговори
Фани преди 2 месеца
Готови сме да дадем допълнителни министерства на ГЕРБ .Думи на Кreteni,които нито са спечелили изборите,нито имат акъл да управляват,дошли на власт с лъжи и наглост благодарение на гласовете на наивници,прости и нагли като тях хорица.
183
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Айде подавайте оставка, че Мутрата вече три години не е краднал. И Дебелян заслабна.
182
6
 
9
 
! Отговори
анализатор БКП преди 2 месеца
Какви министерства на банкянската разбойническа оранизация?!Ако се наложи,отиваме на избори!Аонията на народа ще свърши,коато павиана от банкя,крадливия фъфльо от дръндар,и ш-о-пара - туловището,бъдат арестувани,и вкарани в затвора доживот.Съсипаха ни живота,няма милост за ях.Никакви министерства.
181
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какво унижение, даже гномчето моли бащицата да го спасява. Да ходят да подписват каквото им се каже иначе отиват на кино и далаверата приключва.
180
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тези с 30 депутата, давали. Не, бе мишоци. Бойко ви е дал малко фъндък и когато реши ще ви бутне столчето. А той вече май го е решил, и вие сте в потрес.
179
1
 
13
 
! Отговори
ДоживяхИТова преди 2 месеца
най-големите корумпета да борят корупцията. Смениха Гешев със Сарафов (от джуджетата) и така направиха съдебната си реформа... Ай сиктир на сглоПкаджиите.
178
1
 
17
 
! Отговори
Фют преди 2 месеца
Тези раздават министерства като кебапчета на избори :)))))
177
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тези мишки се помислиха за царе. Помните ли как предизвикаха Бойко -искаха да му вземат единственото -външно и да оставят Габриел командир на чужда армия. Сега давали 5 министерства -какво давате и на кого.