Разработват триизмерна информация за туриситите

Идеята е да има и тактилни макети
22 мар 2024 18:15, Инна Ангелова
6
Разработват триизмерна информация за туриситите
Снимка: БГНЕС

Архитект Росица Николова и Гергин Борисов внесоха доклад за разработване на триизмерна туристическа информация, която да стане част от вече приетите Стандарти за туристическа навигация. От страницата на “Спаси София” в социалните мрежи става ясно, че те искат историята ни да е представена на разбираем език.

"Всеки град, който уважава и пази своята история, иска тя да бъде не само видима, но и туристите да могат да си я представят във вида, в който е била в миналото. Целта ни е София да се сдобие с триизмерни и тактилни макети (за слепите ни гости) и всеки, вървящ по улиците на София да знае, ако под краката му лежи история. Примери за адекватна триизмерна туристическа навигация има не само в чужбина. Добър пример е Пловдив, където има прекрасни макети на пл. "Римски стадион", както и пред Епископската базилика, които дават ясна представа на туристите за визията на покритите руини", добавиха от "Спаси София".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
666 преди 1 месец
Какво е това-турисити ???
4
0
 
0
 
! Отговори
Гринго преди 1 месец
Турисит: можеш днес да се чувстваш момче, а утре - нещо трето...
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много хуманно. Досега слепите туристи как ли са се ориентирали за старинните разкопки?
2
2
 
2
 
! Отговори
Gogo преди 1 месец
Абе па.л.яциВземете оправете централната градска зона(вътрешния централен ринг без частни и служебни атвомобили/с изкл.на резидентите/, зелени площи вместо паркоместа, избиране и унифицирание на облика на сгради, махане на аквариумните кафенета/барове/ресторанти) те туристите ще дойдат ;)Правите тези дигитални движения, защото сега се крадат пари по тази линия, нали васко трябва да захлеби ;)
1
0
 
0
 
! Отговори
до анонимен 1 преди 1 месец
Толкова са зле, че и ние покрай тях, че дори да преписват, полза няма, пак грешат. Горди сме - имаме поколение от безполезни, нищо неможещи ***.

Спонсорирани публикации