Цацаров, Гешев и Сарафов ще говорят пред комисията "Нотариуса"

За последно там бе изслушана прокурор Илиана Кирилова
28 мар 2024 18:23, Петър Бойчев
18
Цацаров, Гешев и Сарафов ще говорят пред комисията "Нотариуса"
Снимка БГНЕС

Бившите главни прокурори Сотир Цацаров и Иван Гешев, както и Борислав Сарафов, който изпълняващ функциите в момента, ще бъдат поканени на изслушване от комисията, която проучва дейността на убития на 30 януари Мартин Божанов - Нотариуса. Това се разбра от интервю на председателя на комисията Никола Минчев (ПП-ДБ) за Нова ТВ.

"Комисията "Божанов" ще продължи работа. Предстои да поканя за изслушване Сарафов, Гешев и Цацаров. Казусът с Нотариуса и Пепи Еврото се развива в продължение на доста години и обхващат мандатите от времето на Сотир Цацаров, Иван Гешев и до Борислав Сарафов", каза Минчев.

"Има едно име, което излиза "пред скоби" и в двата кръга (на Мартин Божанов - Нотариуса и на Петьо Петров - Еврото) и това е на бившия главен прокурор, той е свързан и с двата кръга", посочи и.ф. главен прокурор по адрес на предшественика си Иван Гешев. Гешев веднага реагира, че ще съди Сарафов и препрати към неговата снимка с Пепи Еврото, за която Сарафов твърди, че е направена при режисирана от Гешев ситуация, припомня "Сега".

Комисията "Нотариуса" последно заседава във вторник, когато бяха изслушани различни магистрати, включително и градският прокурор Илиана Кирилова, която преди 2 седмици отклони поканата на комисията.

Заседанието обаче протече странно. ГЕРБ и ДПС, които участваха при сформирането на комисията, я бойкотираха и я обявиха за предизборен терен на ПП-ДБ. Междувременно главният инспектор Теодора Точкова, която беше сред поканените за изслушване, обяви, че няма да говори, щом няма кворум, и си тръгна.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: гешевцацаровСарафов
Още от Общество
Все по-често пътуваме навън, ръст на чужденците у нас
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Ангелина преди 3 седмици
И ,какво ,като "говорят". Какво ще се случи ,от това "говорене"?!Общите приказки ,които вече ,сме слушали и нямат правна стойност.Макар ,че един от тримата е "мозъчния тръст" на "адската машина",а тарторите са тези ,които измислиха "процедурната хватка" с безсмислената комисия.Няма друга държава ,в която престъпниците да са на върха на ООПСПДПИМС. Престъпниците ,няма как да разследват себе си!!!
16
1
 
4
 
! Отговори
Офф преди 4 седмици
На тоя Минчев като му видя физиономията ми призлява, не го показвайте моля ви !
15
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Те и пред Папата да говорят- исти курац, държавата е батак след 20 години бацово управление
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До 3мата от запаса 13 С пръст няма да ги пипнат. Цветанов беше казал "Мен няма кой да ме съди".
13
1
 
2
 
! Отговори
3мата от запаса преди 4 седмици
Точно с тия трябваше да започнете!
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Седянката за пепиинотариуса в парламента има някаква тежест или само говорилня. Некой ще бъде ли съден въобще.
11
1
 
4
 
! Отговори
Нора преди 4 седмици
Тези тримата,нищо не са чули,нищо не знаят,нищо не са видели и най-вече са слабо паметни!Докога ще ни смятате за държавни касички и песоглавци! Има прекрасни раирани костюми с дупка отзад!Поне още 300 са готови да ги придружат за авторитет и дейност, ама от сърце и с кражби на ниво!
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Най- големите пpecтъпници правораздават в Бг.
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Хората за 10 лв. в затвора ги вкарват и съсипват живота им, а други, кpaли десетки и стотици хиляди левове, пред измислена комисия се явяват и нищо. Изслушвали ги, ти да видиш!
8
2
 
5
 
! Отговори
Реджо преди 4 седмици
На тези тримата,достойно за затвора им липсва само един за карето и в най- добрата килия на бай Ставри-агент Буда! Докога ще ни правите на марсианци?
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Това е цяла Сатанистка група явно и всички ще отричат като Пернишката секта за поръчкови убийства !
6
1
 
7
 
! Отговори
Г557дт преди 4 седмици
Тези тримцата трябва да ги разследват и съдят.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Напраоо са притесниха..и си го...преместихаТи още не вдяват ,че прегрупирването свърши и предстои атака и завръщане на бели коне..Ще си организират изборите..бюлетините..комисиите..протоколите - ще си вземат поредния фикус(партийка) в за новия кабинет и министерски съвет и удри върти старите схеми уж с нов състав..
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
И за какво е тази комисия да си приказва приказва
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Гешо нали знаеше всичко, що нишо не каза за 1 година
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Корумпирана и болна от злоба София завлича България!
1
0
 
12
 
! Отговори
Нотариус преди 4 седмици
"Съд и Прокуратура" правеха сделки в сс клуба синия буркан на МВР бяха бодигардове и се знаеше всичко кой идваше в сс клуба, защо сега се хвърля прах в очите на народа с "разследване" не знам май излиза ,че крадеца вика дръжте крадеца.