Родилка почина в кърджалийска болница

При приема в болницата е била в тежко състояние
28 мар 2024 13:25, Инна Ангелова
17
Родилка почина в кърджалийска болница
Снимка: БГНЕС

Тази сутрин в кърджалийската болница е пристигнала родилка на 33 години в тежко състояние. Жената е била в септичен шок, с висока температура, затруднено душане и ускорена сърдечна дейност. От пресцентъра на МБАЛ "Д-р Ат. Дафовски" съобщават, че родилката е била приета в 5 часа сутринта, предаде БТА.

Събраният спешен екип, решил да направи секцио, установил, че плодът е мъртъв. Непосредствено след секциото жената е преведена в отделението по анестезиология и интензивно лечение, където продължават реанимационните дейности, но въпреки проведеното интензивно лечение и непрестанно мониториране, пациентката е починала в 9:40 часа.

По случая ще бъде извършена проверка. Ще бъде направена патологоанатомична аутопсия. Ръководството на болницата е информирало Регионалната здравна инспекция, Министерство на здравеопазването и Изпълнителна агенция „Медицински надзор“.

От МБАЛ“Д-р Атанас Дафовски“АД изказват съболезнования на семейството и близките за тежката загуба.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: болницародилкасекцио
Още от Общество
Все по-често пътуваме навън, ръст на чужденците у нас
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
0
 
! Отговори
Юсуф преди 4 седмици
Те щото в англия в болниците не пукат никак. Здравеопазването в България е на добро ниво, но гнусната пропаганда се опитва да изкара България , че е на Луната. На който не му харесва в България да си ходи откъдето е изпълзял.
12
1
 
4
 
! Отговори
лекар преди 4 седмици
Когато става въпрос за сепсис, има един момент, от който нищо не може да се направи. Най-вероятно ще се окаже, че плода е бил мъртъв поне от 7 дни. Затова съветваме бременните да следят за движение и ритане всеки ден, на Запад дават доплери за вкъщи даже. Ние нямаме такива пари за съжаление.
11
1
 
4
 
! Отговори
BG СМЕШКИ 2 преди 4 седмици
и София разсипаха здсрвеопзването ! навсякъде е зле !
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
В такова състояние могат да я спасят само лекари в голям град- София, Пловдив, Варна... В дълбоката провинция хората са обречени, когато и да отидат на лекар. Дори човек да лежи в болница, там да се влоши състоянието му, няма специалисти, които да помогнат тук и сега. Лошото е, че дори няма да пренасочат човека към по- голяма болница. Само който не се е сблъсквал с лекари в прованса, той не знае какъв ужас е.
9
6
 
2
 
! Отговори
преди 4 седмици
Ефекта от ваксините от само преди година. В Англия в ТВ предаване един излезе от тълпата очи в очи се изправи срещу Риши Сунак и застана срещу него го предизвика да му каже в очите че му няма нищо от ваксината. Човека беше безвъзратно увреден. И оня се направи на луд. Колко от вас гледахте това предаване? Колко? Който е гледал да даде палец нагоре!!! Който не, палец надолу, балканския панелистанец не може да достигне до таз информация, езици не знае и битово културния манталитет му пречи...
8
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
9, то тая първо е раждала на 14, нея я мисли
7
17
 
3
 
! Отговори
Христо преди 4 седмици
Затова децата се раждат докато сте млади, т.е. до 25 годишна възраст.
6
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Мдааа, редовното плюене......Ей, лекарите не са господ. И не само в България се случва, не пишете глупости. Щом е била в сепсис с мъртъв плод, не пишат от колко време, ще се установи при аутопсията, каквото са могли, лекарите са го направили в случая. Имам предвид конкретния случай, а не че здравеопазването ни цъфти и връзва.
5
5
 
1
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 4 седмици
интересното е че голяма част от народа изобщо не мисли или се прави че не вижда какво се случва ....че хората *** яко а българина седи и гледа неразбиращо какво се случва !
4
9
 
8
 
! Отговори
ааааааа преди 4 седмици
няма нищо -ни държава ни лекари ни иконмика ни здрвеопазване- логично хората почнаха да *** като мухи ... който е останал в БГ не го виждам . стане ли ви нещо по -сериозно си занимаваш както стана с баща ми преди 2 години ....всичко е леш !
3
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Как пък само в България се случват тези неща!?!
2
9
 
14
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 4 седмици
и в СФ вече е зле - но народа е *** и си заслужава съдбата ! защото нищо не прави да си оправи държавата ...седи и гледа тъпо и не разбиращо какво се случва !
1
9
 
20
 
! Отговори
Бог да прости младат преди 4 седмици
Жена, да попадне в болница в България особено в мега прованса е Руска рулетка - така след като масово в Ориенталския нужник здравеопазването е на ниво 1 световна война