Лято през април: Ден на температурни рекорди в цялата страна

На много места градусите преминаха 30
15 апр 2024 20:36, Красимир Ангелов
2
Лято през април: Ден на температурни рекорди в цялата страна
Снимка: БГНЕС

Температури над 30 градуса бяха измерени на много места в страната този следобед. Топлото време зарадва и столичани, които се радват на центъра на града дори и при температури над 30 градуса, предаде БГНЕС.

Емблематичната градинка пред Народния театър е препълнена от хора, които са дошли да се насладят на топлото време. Има младежи, които са си направили пикник в тревата, а някои са опънали и хамаци.

Ден преди очакваното драстично застудяване в цялата страна бяха отбелязани температурни рекорди. Максимална температура от 33,6 градуса на сянка е измерена този следобед в Русе.

Рекордна е температурата и в Ловеч - 33 градуса. Така е подобрен с над 6 градуса досегашният рекорд за този ден – 26,6 градуса, измерени през 1950 г.

Още по темата
В Плевен и Кнежа също е подобрен температурен рекорд за горещо време на днешния ден. В 14.00 ч. измерената в Плевен температура е била 31 градуса, а в Кнежа 31,7 градуса.

И в двата града е подобрена рекордната температура от 27,8 градуса за 15 април, отчетена през 1950 г. в Кнежа и през 1961 г. в Плевен, показва справката на плевенските метеоролози.

Температурен рекорд от 31,6 градуса е отчетен днес и в Търговище. Максималната измерена температура за датата 15 април досега е била 25,8 градуса, регистрирани през 2000 г. Най-студено на 15 април е било през 1996 г., когато в регистрите са записани минус 0,5 градуса.

Във Велико Търново, Монтана и Хасково са измерени 31 градуса.

Температурен рекорд е регистриран във Варна - 30,3 градуса. Това е с близо 8 градуса повече от предишния рекорд от 1930 г., когато на 15 април са измерени 22,6 градуса.

В Пловдив, Бургас, Видин, Шумен, Разград, Добрич, Силистра и Кюстендил бяха отчетени 30 градуса. В Стара Загора - 29 градуса.

В София, Благоевград, Сливен и Кърджали - 28 градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от Общество
"Български пощи" преустановяват приемането на пратки за Израел
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
4
 
! Отговори
баба ми казваше, преди 2 седмици
че много хубаво не е на хубаво.
1
3
 
4
 
! Отговори
Асен преди 2 седмици
Аз си събрах целата рода и опнахме шатрите в Южния парк до едно езеро. Жената изпра, не беше прала от есента. Простря, за часове всичко изсъхна. Аз през това време накладох огъня. Пратих чaaвeтaтa да кpaднaт нещо да пекнем, те набарали луканки и компоти от някакви мазе. Коня го вързах съвсем до нас да се напасе и той хубаво. Дойдоа някакви полицаи ама като ни видяха колко сме много, си тръгнаа.

Спонсорирани публикации