Нарушителите на пътя ще получават с глобите и писма от близки на загинали

Това ще става в рамките на нова кампания
16 апр 2024 15:05, Красимир Ангелов
48
Нарушителите на пътя ще получават с глобите и писма от близки на загинали
Снимка: БГНЕС, архив

В рамките на нова кампания нарушителите по пътищата ще получават писма от близки на загинали. Това ще става едновременно с получаване на електронните фишове за превишена скорост.

Началото на кампанията бе обявено днес, като сред инициаторите са сдружение „Ангели на пътя", в което членуват близки на загинали при катастрофи и Главна дирекция „Национална полиция",

Подкрепяме всяка възможност да спасим човешки животи. Усилията ни са насочени към по-малко жертви на пътя, каза директорът на националната полиция главен комисар Атанас Илков, цитиран от БТА.

Писмата, които са 12, ще бъдат изпращани от следващата седмица.

Нищо не е по-важно от човешкия живот и всички ние трябва да го пазим, казват от сдружение „Ангели на пътя".

Инициативата започва с 36 000 копия на ръкописи. Те ще бъдат прикрепени към електронните фишове, които се изпращат към нарушителите по пощата.

Много от убийците на пътя са хора, които имат история с превишена скорост. Повечето от тези хора смятат, че всичко приключва с плащането на електронния фиш, който МВР изпраща. Ако сме научили нещо от историята си, то е, че само глобата, само наказанието, само плащането без замислянето нямат траен ефект, каза Петя Иванова от сдружение „Ангели на пътя“.

Данни сочат, че от началото на годината до 14 април 2024 г. са настъпили 1 730 тежки пътнотранспортни произшествия. 101 души са загинали и 2 139  са ранени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от Общество
Липсата на редовен кабинет не е пречка за еврозоната
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
Написах си писмо преди 1 седмица
Полицай предизвика катастрофа тази вечер на оживен булевард във Велико Търново. Дрегерът е отчел 1,84 промила алкохол в издишания въздух.Служителят на реда е задържан. Все още не е ясно дали той ще даде кръвна проба за анализ. Мъжът е бил с личния си автомобил, потвърдиха от ОДМВР в града. От интернет
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Могат към глобите да се прикрепят и снимки на ушевите как вземат кинти от дилърите за да си работят спокойно.
38
0
 
0
 
! Отговори
Дарк преди 1 седмица
А няма ли да пращат и на получилите електронна рецепта статистика колко са починалите всеки месец.Да внимават хората и да не стареят.Да живей народната власт,която мисли за нас
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не че нещо, но немалка част от загиналите са били преди да им се случи на тях самите те джигити!
36
1
 
1
 
! Отговори
напълно неваксиниран преди 1 седмица
а да се вакснем що немаше ? нал който не се ваксне е носител на биологично оръжие, масов убиец и няма да оцелее ?
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Новата кампания "от умрял писмо" чупи ***. Бързи, ефективни ми жестоки наказания трябват, докато и последния слабоумник се научи какво и кое е позволено. Извършителите на тези престъпления - чувстващите се недосегаеми, агресивните ***, пияните и друсаните - не четат писъмца и не им дреме за тях. Само бой ги оправя.
34
0
 
12
 
! Отговори
Влади преди 1 седмица
Идиотизъм! Напишете името на инициатора. Някоя българска Грета Тумберг, може би?
33
0
 
6
 
! Отговори
Чукча преди 1 седмица
писател, не читател...Само ще хабят хартия.
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
По- тежките нарушители в САЩ ги осъждат на посещение в моргата за да видят резултатите от неспазване на закона за движение по пътищата! А п- тежките случаи и полагат труд безплатно като санитари в спешната помощ! Докато тук не се въведат по- интензивни мерки няма да има резултат!
31
0
 
7
 
! Отговори
Ш Ифьор преди 1 седмица
Как така са забравили и да сложат и "другарски съд" ? На другарския съд нарушителите на пътя ще бъдат изправени пред гражданите и ще бъдат публично поругани с : " Ти - льош!" " Ти - льош ! " Така ще знаят , че са лоши и отвергнати от оществото. Така са правили виетнамските комунисти , когато някой американец е изнасилил някое виетнамско момиче. Все пак , нали гледаме от Големия брат как се държи ?
30
1
 
1
 
! Отговори
От хората преди 1 седмица
При толкова празни билбордове защо не им се поставят снимките и имената. Шофьорите ще се пазят от тях ,а и ще действа възпитателно.
29
0
 
4
 
! Отговори
Нетърпеливи преди 1 седмица
И те ще ги четат на мига.
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Все пак, получаване на прикрепено писмо към фиш за глоба си е домашан тормоз! Законът е определил наказанието - глоба, толкоз! Писмото по същество е тормоз! Не съм шофьор, така че нямам нарушения! Като какви се присламчвате към фиш за глоба? Да не би "нарушение на пътя" да не е точно това, което пише в тълковния речник? А фиш за глоба да не се окаже писмо - уведомление, че поръчаният наркотик е пристигнал, например?
27
0
 
6
 
! Отговори
Идея преди 1 седмица
много не могат и да четат ще трябва да им качите писмата в някоя платформа като тик так например
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Е кой е нарушител на пътя? Този който на прав участък от магистрала не спазва ограничение въведено със знак до 70 км/ч?
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Българина най го боли кога му бъркат в джоба, кога стои на течение и кога еват жена му. От писма се не плаши в смисъл... Чете ги
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Предлагам да се изпращат и снимки на труповете как ги вадят от смачканите коли. Подобни картинки слагат и на цигарите *** ефект май няма.
23
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Що не вземете да вкарвате дрогерите и пияниците в пандиза за поне 5-10г. и там да ги четат тия писма, това ще има по-голям ефект.
22
0
 
3
 
! Отговори
Сифилиско преди 1 седмица
Когато пуснаха снимките по кутиите от цигари, в ТУ-София имаше няколко студента които ги колекционираха. Дори не пушеха, просто събираха кутийки за да направят колекция от снимките.Сега ще стане същото и с това начинание. Ще се появят хора, които да колекционират тея писма, а за да ги колекционират ще трябва да правят някакви минимални поне нарушения.
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Айде сега да си кажете кой ще получи парите за услугата ИИ /писма от близки на загинал/. Намерихте "оригинално" приложение на ИИ /така му викате/. Никой близък на загинал няма да напише писмо, защото това означава да преживее отново трагедията. Освен това, вече е писал и говорил пред съдии, други близки, а може би медии. Аман от кухи идеи, с които "да убивате времето до изборите".

Спонсорирани публикации