Великден в Гърция ще ни удари по-сериозно по джоба тази година

Такси, данъци и бензин качват цената на почивката
16 апр 2024 13:01, Александър Попов
40

Наближават великденските празници и поредица почивни дни, които по традиция българинът използва за по-дълга ваканция преди летния сезон. Една от най-честите дестинации за празнуване е Гърция, но този Великден ще ни излезе по-слено. Независимо дали ще изберете вътрешността на страната, острови или пък Северна Гърция.

Отиване и връщане с автомобил със среден разход на дизел или бензин от 10 на 100, транспортът ще ни струва около 200-250 лв. Бензинът в Гърция е по-скъп, вече е над две вро за литър.

Пътните такси са с 33% по-скъпи от миналата година. Вечеря в икономичен ресторант струва около 15-25 евро на човек, в по-луксозен ресторант ще стигне 50 евро.

Освен това ще плащаме по-скъпо и безалкохолните напитки. Новият данък е 24%, ако ги пием в заведение и 13% за вкъщи. Кафето и чаят остават с 13% данък до юни тази година, съобщава Bulgaria ON AIR.  

Спането също е по-скъпо

Три нощувки в стая за двама възрастни и дете в курортите в северната част на южната ни съседка излиза от около 700 лв. със закуска в по-нисък клас хотел и над 3 000 лв. за петзвезден хотел. Най-често цената за 3 звезди с включена закуска е около 1500 лв.

Освен това от тази година ще плащаме и нова такса настаняване на място, защото не се включва в пакетната цена. Нacтaнявaнeтo в xoтeл c eднa или двe звeзди щe ce тaкcyвa c 1,5 евро допълнително нa лeглo. Гocтитe нa тpизвeздни кoмплeкcи щe плaщaт пo 3 евро отгоре нa нoщyвкa, a лyкc oт чeтиpи звeзди щe cтpyвa дoпълнитeлни 7 евро нa вeчep.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: ВеликденГърция
Още от Общество
Липсата на редовен кабинет не е пречка за еврозоната
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Лъжа,лъжа лъжа и пак лъжа
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Когато има качество всеки е склонен да плати повече. Едно време имаше дънки Панака, шоколад Кума Лиса и цигари БТ, но всеки драпаше към Кореком-а.
35
2
 
7
 
! Отговори
Доктора преди 1 седмица
Не знам от къде ги измислят тия цени (а може и да е нарочно за да си останем в Банско и Велинград)?! Платил съм за три дни Великден 5 звезден хотел в Гърция ол инклузив 800лв.за двама.Всичко в България е по скъпо и некачествено .
34
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
тотални глупости онзи ден бях в алексадрополис 130 евро 4 човека мармалад
33
1
 
0
 
! Отговори
еееееее преди 1 седмица
До .само сериозни коментари моля :)))
32
1
 
5
 
! Отговори
турист преди 1 седмица
Екскурзия до о-в Корфу 4 нощувки с автобус АLL, с екскурзии до Керкира и Палеокастрица 1500 лв за двама.
31
1
 
4
 
! Отговори
123 преди 1 седмица
Който е беден му е скъпо.
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ще си носим бау-бау и ще го ядем!
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
10/100 eгах тоя дизел. Иначе нощувки в Офриньо за 100 лева на вечер може да има, но на ръкавите забрави под 100 евро апартамента.
28
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пълни глупости - току що се върнахме от кратка 3 дневна почивка там. Цемите са под 100 лв. нощувка за 4-*** в луксозен апартамент близо до плажа. Тол таксата на Промахон даже е нямаляла - 1.9 евро, а минлата година май беше 2 (и дори още по-евтино ако ползвате транспондер с предварително зарадена сума). Дори и този уикенд си ставаше за плаж и плуване. Цените пое заведенията са подобни на тези в София, в магазините също. А за горивото - ами зареждате преди границата ако колата ви харчи много.
27
8
 
13
 
! Отговори
. преди 1 седмица
И защо в Гърция?! Ние държава нямаме ли си?! Какво по-хубаво от Великден в България?!
26
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Който иде там - ще го удари, който не иде - няма )))
25
7
 
4
 
! Отговори
само глупави хора преди 1 седмица
търчат по чужбина по преме на пандемия, за да се заразят с нови китайски щамове на Ковид 19. Китайците отдавна изкупиха половината от акциите на най голямото гръцко пристанище. Прадядо доживя до 93 г. защото живя в Балкана на чист въздух и не е търчал по чужбина като муха без глава.
24
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Айде стига глупости, щом някой е решил да ходи да ходи. Ако му е скъпо, да се разходи около родния си град, сигурен съм че има къде да се разходи без пари или почти без пари и да си спести нервите от пътуването.
23
2
 
12
 
! Отговори
Уиски без преди 1 седмица
Ми стойте си в България, КОЙ ви кара всеки път при съединени почивни дни да сте там? Щом ходите, значи можете да си го позволите. Цял живот слушам и чета оплаквания. То повече има смисъл от някоя Централноевропейска страна, някаква цветна и пролетна екскурзия, но тази година там Великден беше в крея на март. И нашата страна предлага много възможности за хубави и семейни почивки, нямам предвид само морето и Витоша...
22
1
 
4
 
! Отговори
Ром с преди 1 седмица
Маркетлоозите и търговията заедно с държавата направиха от почти всеки празник -голям търговски парзник..да се купува ].купува..купува ..трябва да се движи потреблението ] за да върви бизнес и бързите кредити... Аз като малък на Великден имаше много великденски яйца и ухаещ домашен козунак...и се радвай да "победиш-счупиш" повече яйца )) .В днешно време в къщи се прави козунак и се яйцата се боядисват с цвекло]] от " шумата" на лук и се купува бут -агнешко и с дели за Велин и Гергьоавден ..
21
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
в Гърция ходят само най-големите прошляци - ние тузарите одим с пиленцата в Монако, на Бахамите и Сейшелите, чат-пат и до кралство Никозия
20
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
нас програсистите тия цени не ни ловят - плашат - от могат да са страхолясват само бедните русофили които си броят копейките и бабите пред блока в младост 12
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Глупости ! Нали вземаме почти всяка година . Апартамент за нас и едно дете ни вземат 40 евро на вечер , паркинга е безплатен .Тоест за 3 дни 120 евро (240 лв)
18
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Във всички таверни до Солун ,та дори и до Волос цените са почти еднакви,200 мл.узо върви между 6 и 9 евро,калмари ,миди, салати са по 6-8 евро.

Спонсорирани публикации