Първите туристи идват през май

Някои от резервациите са направени миналата година
17 апр 2024 17:23, Инна Ангелова
9
Първите туристи идват през май
Снимка: Sergio Serjão от Pixabay

Южното Черноморие се готви да посрещне първите си туристи. Тази година предварителните резервации са с 20% повече спрямо миналата година по това време.

Много от хотелите отварят до дни. Те очакват това лято повече туристи от Централна и Източна Европа. В един от хотелите в Слънчев бряг вече тече подготовка за сезона. За да посрещне първите туристи, хотелът ще отвори на 1 май.

„Първите пристигания у нас ще са румънските туристи – те идват за Великденските празници. На 2 май очакваме първите чартъри от Великобритания. Отчитаме 18% ръст на записванията спрямо същия период на миналата година“, обяснява  пред bTV хотелиерът Христо Караилиев.

В Южните курорти най-много туристи се очакват от Румъния, Полша и Великобритания. Отстъпките за ранни резервации стигат до 30%. „Ние имаме резервации още от миналото лято за тази година – още от края на юли и август 2023 г.“, отбелязва и Янчо Парушев, който също е хотелиер.

Заради по-високите летищни такси, туроператорите срещат проблеми. „Ще намалят с около 20% чартърните си програми. Това ще окаже една негативна тенденция на продажбите и записванията за летния сезон на 2024 г.“, смята туроператорът Иван Кирязов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от Темида
Съдът отмени наказанието на полицай във връзка с издирването на Митко от Цалапица
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
2
 
! Отговори
То цените у гръцко преди 1 седмица
Като тия на слънчака, само че там са в ...ЕВРА.
7
0
 
0
 
! Отговори
Пак ша ни преди 1 седмица
Налазат западняците....купона е невероятен.
6
1
 
5
 
! Отговори
Пограничен Наблюдате преди 1 седмица
Те туристите само минават през България,а на Бойко ,,оградата" стана безмислена,след като за прекарването на ,,туристите" са се включили хората от ,,бизнеса".Много народ има в играта.Дори и хора на държавна служба.Това със ,,туристическият бизнес" е сладка работа.Наемаш някой по-гладен за шофьор,а от теб се иска да осигуриш само превоза.Един камион се избива със превоза на само 4-5 ,,туриста.И пари има даже и за хора със пагони.Доказано.
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мислих си дали да не купя апартамент или студио на морето. Но се отказах. Извън Варна и Бургас зимата е все едно бомба паднала. Всичко хлопнало кепенци. Трябва или зимата да ходиш на морето или да го държиш празен, защото надали някой ще се излъже да го наеме през зимата. И трябва да ходиш само на едно място на море.Май по-добре да си взема имот във ВТ. Може по всяко време да го отдам под наем на студенти и в Търново хора има винаги.
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Бедните
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Какво ни интересува нас това - на кои мутри са хотелите :)))
2
1
 
2
 
! Отговори
Закъснели сте преди 1 седмица
Те дойдоха вече туристите. Аз даже вече изпратих последните.
1
1
 
6
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 1 седмица
От Узбекистан и Киргизия!

Спонсорирани публикации