Недоволство в ГЕРБ: 500 000 лв. струва "безумния" експеримент с "Патриарха"

Според зам.-председателя на СОС Георгиев Терзиев трябва да го спре и да се извини
Обновена: 29 апр 2024 15:38 | 29 апр 2024 15:37, Петър Бойчев
78
Недоволство в ГЕРБ: 500 000 лв. струва "безумния" експеримент с "Патриарха"
Снимка БГНЕС

Поне 500 000 лв. струва този "безумен" експеримент с предизвестен край. Така коментира проекта за ремонт на бул. "Патриарх Евтимий" във фейсбук профила си зам.-председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

"Васил Терзиев незабавно да спре експеримента и да се извини на гражданите за лъжите си", написа той.

По думите му екипът на Васил Терзиев и спасителите от „Спаси София" с откровени лъжи и без да зачитат мнението на гражданите променят движението по бул. „Патриарх Евтимий" в центъра на София.

"Долу ръцете от "Патриарха", призовава Георгиев. Той обяснява какъв според него е проблемът с проекта, който реализират "докато лъжеха, че просто кърпят дупки".

"Намаляват лентите за движение от 3 на 2, като ще се паркира в една от двете - тоест, автомобилният трафик ще е в една лента, защото в другата колите ще маневрират за паркиране. Това ще е кошмар за трафика около НДК. Повече задръствания, по-мръсен въздух и хиляди граждани в своите коли в час пик в една активна лента, вместо в три", обяснява Георгиев.

"Премахват 140 паркоместа за автомобили, а не 50 както твърдят. Къде ще паркират живеещите в района?", пита той.

"Екипът на Терзиев им предлага паркинга до националния стадион.... Гениално, нали? Умно и красиво решение, без съмнение. Със същия успех могат да предложат и паркиране на стадион „Герена", защото ГЕРБ и Фандъкова построиха метро и до там", обясни Георгиев.

По думите му поне 500 000 лв. струва този "безумен" експеримент с предизвестен край. "Това са ужасно много пари, за което внасям официално питане за сумата, която екипът на спасителите са кани да изхарчи", каза той.

"Прави се на тъмно и след откровени лъжи от Васил Терзиев и групата на ПП-ДБ-Спаси София. До преди 7 дни твърдяха, че само кърпят дупки по бул. „Патриарх Евтимий" и опитаха да скрият че го правят за бъдещата велоалея. Не са проведени каквито и да било обсъждания с хората - тезата, че проектът е представян преди 3 години е несъстоятелна, защото точно заради становището на хората от тези обсъждания, проектът беше спрян и не беше реализиран от екипа на г-жа Фандъкова. Не може да управляваш въпреки гражданите. Не може и да "спасяваш" София, която с живи вериги отказва да бъде "спасена", коментира зам.-председателят на СОС.

"Общинските съветници от ГЕРБ-СДС настояваме Васил Терзиев незабавно да излезе пред медиите и гражданите и да обясни какво транспортно решение предлага той за бул. „Патриарх Евтимий", заяви той.

Според него изпълнението на новата организация на движение трябва да бъде незабавно спряна и да се започне активен диалог с живущите за неговата преработка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
9
 
! Отговори
Вуте преди 1 месец
Не мога да разбера Антончо защо все се върти около Георгиев като млада невеста? От градоустройство не разбира.
50
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички общински съветници са против това което правят Бонев и Терзиев
49
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тук има един все едни и същи простотии капацитет нулев
48
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Където и да се обърнете ПП са в нарушения и кражба от бюджета на България
47
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия двамата на снимката влюбени гълъбчета ли са
46
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
парите от Бошков свършиха ли, че сега дирите други ?
45
7
 
7
 
! Отговори
До Пляк Пляк фенове преди 1 месец
Продължавате Падението заедно със Спасителите на София и Бориса Бонева нищо смислено не сътворихте освен че съсипахте и това което работеше. Но това си избраха пишман софиянците отскоро. Сега ще трябва да страда цяла София за да им дойде акъла на всички. Бате Бойко много ясно каза: "Първо трябва да загубим София, за да я спечелим"
44
3
 
13
 
! Отговори
Радослав преди 1 месец
Тази герберокадъна къде си беше завряла тиквата когато слагаха акуловите перки? А къде спа когато метрото ставаше на Венеция? А къде я чаластриха когато Ларгото потъна? А къде я помпеха когато 20 пъти се пренареждаха едни павета? Или целият му рев да се разбира като: това са пари от които харем гроб няма как да крадне? Това ли и е драмата на герберокадъната? А небостъргача Златен век? А когато Цвъчка Цвачева, Цветарката Цветанова и други мастити герберокадъни получаваха апартаменти като рушвет?
43
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хегимян се прецака, даже и Ваня Григорова го мина с 200
42
6
 
10
 
! Отговори
анализатор преди 1 месец
Хора,не заставайте на страната на черните сили-разбойническата организация от банкя,и грепата на крадците от дръндар.Съсипаха България.Пред очите ви нагло и безцеремонно ви крадат,ограбват труда ви,и ви се подиграват.
41
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А защо сега лае Георгиев, като е отказа да се кандидатира за кмет. Алчините ПП няма да спрат с безумията, то е ясно. И защо не затворят центъра на тия остарели жълти павета, ясно че няма как да издържат днешния трафик, вместо да се дават сума ти пари всяка година.
40
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тук един и същ драскач лъже нагло
39
3
 
3
 
! Отговори
Тампон Недозаврян преди 1 месец
Битиуиту, вемете ме пак при вас, приятелчета... имах хубава заплатка, а каква стана сега, освен да козирувам на Боко, друго не ми дават...
38
3
 
5
 
! Отговори
Roko преди 1 месец
От Георгиев щеше да излезе прекрасен кемт на Мало Бучино.
37
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЗА НАСМЕШКАТА НЕ ЗНАМ,НО СЕ ОПАСЯВАМ ЧЕ НА СПАСИТЕЛИТЕ ОТ "СПАСИ СОФИЯ" ЩЕ СЕ НАЛОЖИ ПО СПЕШНОСТ ДА СЕ СПАСЯВАТ ОТ НАРОДНАТА ЛЮБОВ НА ШОПИТЕ...
36
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
а ремонта на "Графа", а жълтите павета?
35
5
 
20
 
! Отговори
? преди 1 месец
15 000 000 дадохме за Ремонт на Жълтите павета за да станат по-зле от преди.Безочливите кражби на Фандъка и точно тези на снимката няма как да бъдат надминат скоро.
34
0
 
5
 
! Отговори
Герогиев-Терзиев преди 1 месец
Кой на кога е съпруг, чия фамилия е приел, нищо не разбрах! :D
33
1
 
10
 
! Отговори
ze nigmar преди 1 месец
Плясс, пляс п*далите:)))
32
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
тръбата на турски поток е 3 милиарда, тия реват за жълти стотинки