Недоволство в ГЕРБ: 500 000 лв. струва "безумния" експеримент с "Патриарха"

Според зам.-председателя на СОС Георгиев Терзиев трябва да го спре и да се извини
Обновена: 29 апр 2024 15:38 | 29 апр 2024 15:37, Петър Бойчев
78
Недоволство в ГЕРБ: 500 000 лв. струва "безумния" експеримент с "Патриарха"
Снимка БГНЕС

Поне 500 000 лв. струва този "безумен" експеримент с предизвестен край. Така коментира проекта за ремонт на бул. "Патриарх Евтимий" във фейсбук профила си зам.-председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

"Васил Терзиев незабавно да спре експеримента и да се извини на гражданите за лъжите си", написа той.

По думите му екипът на Васил Терзиев и спасителите от „Спаси София" с откровени лъжи и без да зачитат мнението на гражданите променят движението по бул. „Патриарх Евтимий" в центъра на София.

"Долу ръцете от "Патриарха", призовава Георгиев. Той обяснява какъв според него е проблемът с проекта, който реализират "докато лъжеха, че просто кърпят дупки".

"Намаляват лентите за движение от 3 на 2, като ще се паркира в една от двете - тоест, автомобилният трафик ще е в една лента, защото в другата колите ще маневрират за паркиране. Това ще е кошмар за трафика около НДК. Повече задръствания, по-мръсен въздух и хиляди граждани в своите коли в час пик в една активна лента, вместо в три", обяснява Георгиев.

"Премахват 140 паркоместа за автомобили, а не 50 както твърдят. Къде ще паркират живеещите в района?", пита той.

"Екипът на Терзиев им предлага паркинга до националния стадион.... Гениално, нали? Умно и красиво решение, без съмнение. Със същия успех могат да предложат и паркиране на стадион „Герена", защото ГЕРБ и Фандъкова построиха метро и до там", обясни Георгиев.

По думите му поне 500 000 лв. струва този "безумен" експеримент с предизвестен край. "Това са ужасно много пари, за което внасям официално питане за сумата, която екипът на спасителите са кани да изхарчи", каза той.

"Прави се на тъмно и след откровени лъжи от Васил Терзиев и групата на ПП-ДБ-Спаси София. До преди 7 дни твърдяха, че само кърпят дупки по бул. „Патриарх Евтимий" и опитаха да скрият че го правят за бъдещата велоалея. Не са проведени каквито и да било обсъждания с хората - тезата, че проектът е представян преди 3 години е несъстоятелна, защото точно заради становището на хората от тези обсъждания, проектът беше спрян и не беше реализиран от екипа на г-жа Фандъкова. Не може да управляваш въпреки гражданите. Не може и да "спасяваш" София, която с живи вериги отказва да бъде "спасена", коментира зам.-председателят на СОС.

"Общинските съветници от ГЕРБ-СДС настояваме Васил Терзиев незабавно да излезе пред медиите и гражданите и да обясни какво транспортно решение предлага той за бул. „Патриарх Евтимий", заяви той.

Според него изпълнението на новата организация на движение трябва да бъде незабавно спряна и да се започне активен диалог с живущите за неговата преработка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
15
 
! Отговори
Стига,бе преди 1 месец
По договора с Боташ плащаме по един милион на ден,тоя реве за 500 Хил..Ако ГЕРБ се бяха сетили за всичко това,щеше да струва поне 5 млн.
10
6
 
17
 
! Отговори
Топлофикация преди 1 месец
На Фандъкова лапна 800 млн.,но 500000 били много пари?
9
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Герборептилите вият на гладно. Хахахахахахахахахахаха...
8
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГЕРБ Терзиев е милиардер от червените свикнал е и знае че всичко му принадлежи какво са 500 К
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма кой да направи две транзитни платна върху канала до О. Мост.Ще струват повече, но нали, уж не мислим на парче.
6
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
шиши като гушна тиквата, отработените газове ще напълнят турския поток
5
12
 
11
 
! Отговори
daher преди 1 месец
От най-тъмночервения наследник Васко маслото - толкоз.той е свикнал с безотчетни куфарчета..
4
7
 
16
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
всичко това е в резултат от деиността на герб в софия освиниха града с товазастрояване няма паркинги за жителите в центъра няма паркинги около метростанциите в люлин сега пък ще се строят още две мстанции в люлин и една в обеляот какъв зор ще се наблъскат метро отгоре тясната мария луиза и 50 годишните15 етажни блокове и новото строителство на ваклин е до този шум и мръсотия
3
6
 
9
 
! Отговори
До 1,2 преди 1 месец
Направете един мощен npaйд срещу ГЕРБ
2
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
а на нас колко ни струва ГЕРБ за 15 години ??? изпъдиха хората от страната и ни направиха най бедните в европейския съюз !
1
10
 
18
 
! Отговори
ГЕРБави атаки преди 1 месец
Ще се потрошата от връсни игирчки гербавите на Боко!?!?