Вярващи напълниха храмовете: Да бъдем смирени, да почетем името на Господ

В 19:00 ч. в "Света Неделя" започва и Опелото Христово
3 май 2024 17:46, Анисия Иванова
50

Православният свят днес скърби заради страданията на Божия син, разпнат на Кръста, за да изкупи греховете на цялото човечество. Храмовете през целия ден са изпълнени с вярващи, които се прекланят пред саможертвата на Спасителя.

В храма "Света Неделя" бяха отслужени царски часове. Песнопенията в тях бяха посветени именно на страданията на нашия Господ Иисус Христос. В центъра на храма е пресъздадено разпятието на Голгота. Пред него са Светата плащеница - парче плат, на което е извезан образът на Спасителя, както и Светото евангелие.

"В тези времена ни е трудно да бъдем търпеливи, но трябва, защото Бог не обича тези, които са непослушни", каза един от миряните, отишли да се преклонят под Светата плащеница.

"Трябва да бъдем смирени, да ставаме по-добри и да сме по-милосърдни, да почетем името на Господ Бог", призоваха други граждани.

Храмовете в цялата страна ще останат отворени за всички, които искат да се преклонят под Светата плащеница. В 19:00 ч. в "Света Неделя" започва и Опелото Христово.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: църкваВеликденгоспод
Още от ЕС
Австрийската полиция задържа българин, превозвал нелегални мигранти
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 4 седмици
Дайте дефиниция за смиреност и само днеска, че се вълнувам да разбера.
25
4
 
3
 
! Отговори
Към 22 и подобни преди 4 седмици
Ха ха, била православна държава. Това къде го пише. Само от някакви си няма 1200 г. А предните хилядолетия? За Перун и Тангра чували ли сте? Вие сте еретична секта по това разбиране. Брей и ще ни гони, дайте на такъв власт и ще имаме втори Торквемада, който ще засенчи предния.
24
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Слава на Исус Христос!
23
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Време е да започнат да страдат и за останалите хора, принудени да ги понасяме, за всичките злини на църквата и служителите и. Стойте си в църквите, не щем да знаем за вас и религиите.
22
7
 
5
 
! Отговори
До 18 преди 4 седмици
България е православна страна от над 1000 години и ще си остане такава. Ако имаш проблем с това, сменяй държавата.
21
4
 
6
 
! Отговори
Не зная но, преди 4 седмици
Господ не е ли от господар? Ако се твърди че сме образ и подобие ,за що иде реч?
20
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Абе те на кой господ се молят, защото има над 4000 религии и всяка си има някакъв господ. Юрнало се стадото да си търси господар и пъдар.
19
5
 
3
 
! Отговори
. преди 4 седмици
Той е Абсолютът в нас и извън нас. Той е в тишината. Слушай!
18
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Достатъчно сме примирени да търпим измислиците, смирение означава и да се подчиним. Никога!!! Що кротко не си вършите ритуалите без за смущавате хората с пристрастията си. Не ни интересува, но новини изкачат през няколко минути и става нетърпимо да виждаш колко заблудени хора има около нас живеещи в тъмните векове. Има специализирани издания и сайтове за религия, не мърсете навсякъде, моля!
17
8
 
8
 
! Отговори
Иван преди 4 седмици
Ох, на тази богомилка от снимката как ще и го сложа в катеричката! Ще види Великден веднага.
16
6
 
12
 
! Отговори
Агностик Диагностик преди 4 седмици
До Ангелина - Ангелинке, моето момиче. Някои хора вече са агностици, които са истинските вярващи. Само глyпаци вярват на идоли, институции, приказки и хора и позволяват да бъдат дoбитък.
15
10
 
13
 
! Отговори
Няма господ преди 4 седмици
господ??? няма господ, в 21 в и да вярваш в господ колко нелепо и жалко наистина
14
8
 
6
 
! Отговори
И БОГ РЕЧЕ преди 4 седмици
И СМИРЕТЕ СЕ И ПОКАЙТЕ СЕ АНТИХРИСТИ ЛИЦЕМЕРНИ, ДА НЕ ПРАЩАМ ОГЪН И ЖУПЕЛ ВЪРХУ ВИ!!!
13
0
 
17
 
! Отговори
Йокин преди 4 седмици
Ние сме СМИРЕНИ,ДАЖЕ МНОГО.Да се Смирят 240ях,Хрантутника,ДА ЗАРАБОТЯТ,НА ПОЛЗУ РОДУ!!!
12
3
 
13
 
! Отговори
Ангелина преди 4 седмици
Не "вярващите" са "напълнили храмовете" ,а тези,които се правят на такива ,защото вече е " модерно ".За истински духовните хора ,не е задължително да са в храма "Смирението" ,би следвало да е винаги,то е свързано със силата на личността,а не примирението ,но тези "ходещите в храма" ,дори и там не са "смирени" .Храмът на човека е душата му ,ако не върши злини ,а тези от "храмовете",заедно с по- голямата част от духовниците,не спират с низшите си страсти и паленето на свещи ,няма да ги пречисти
11
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Спокойно хора, още три дни ще ни облъчват и после до Коледа ще се кротнат, освен ако пак не се гътне някой старши поп. Няма спасение от тия. Нека държавата да прибере всичко от църквата и да започнат като отначало в пещери.
10
1
 
10
 
! Отговори
как преди 4 седмици
няма да са вярващи,всичко им пада от небето,крадат,лъжат и убиват безнаказано,отишли са да почетат българския си господ,че ако не е той ще им се наложи да работят и да плащат сметки,живеят като богове затова почитат техния си бог
9
5
 
12
 
! Отговори
Не забравяйте преди 4 седмици
Че християнската религия е от около 2500 години, преди нея е имало други модели за контрол и подчинение на масата, като най-старата е хиндуизма който датира от преди 4800 годни. Преди това не е известно да е имало каквито и да е било религии. Има статуетки в Мексико, където жена кърми динозаварче... Останали от преди повече от милион години. Хората не са тук от 2500 години.
8
2
 
2
 
! Отговори
Imeto si ne slagam преди 4 седмици
До 6: Олееее, това е The city is mine. Отиваш в полицията и си излизаш изцерен. :) И аз имах подобен проблем, вече съм по-добре.
7
2
 
6
 
! Отговори
Непростимо е това ! преди 4 седмици
Живота е кратък. Защо тръгват да го тровят със завист, злоба, предателства ?!