Вярващи напълниха храмовете: Да бъдем смирени, да почетем името на Господ

В 19:00 ч. в "Света Неделя" започва и Опелото Христово
3 май 2024 17:46, Анисия Иванова
50

Православният свят днес скърби заради страданията на Божия син, разпнат на Кръста, за да изкупи греховете на цялото човечество. Храмовете през целия ден са изпълнени с вярващи, които се прекланят пред саможертвата на Спасителя.

В храма "Света Неделя" бяха отслужени царски часове. Песнопенията в тях бяха посветени именно на страданията на нашия Господ Иисус Христос. В центъра на храма е пресъздадено разпятието на Голгота. Пред него са Светата плащеница - парче плат, на което е извезан образът на Спасителя, както и Светото евангелие.

"В тези времена ни е трудно да бъдем търпеливи, но трябва, защото Бог не обича тези, които са непослушни", каза един от миряните, отишли да се преклонят под Светата плащеница.

"Трябва да бъдем смирени, да ставаме по-добри и да сме по-милосърдни, да почетем името на Господ Бог", призоваха други граждани.

Храмовете в цялата страна ще останат отворени за всички, които искат да се преклонят под Светата плащеница. В 19:00 ч. в "Света Неделя" започва и Опелото Христово.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: църкваВеликденгоспод
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 4Молитвата си дейтства но човек трябва да вярва. Аз миналата година си бях контузил много лошо стапалото на крака понеже стъпах накриво и едвам ходих но почнах да се моля и ми мина много бързо без да ходя по доктори.
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Явно са снимали видеа за тикток тези вярващи. Има хора които всяка неделя ходим на църква.
4
9
 
14
 
! Отговори
До 2 преди 1 месец
Нали в падащ самолет няма атеисти и всички се молят? Тогава защо се разбиват самолети отвреме навреме? Явно молитвата не действа. Интересно защо Господ все вярващи трепе със самолети.
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За храмовете не знам,ама магистрала Струма при Симитли ,крайпътните заведения,заведенията в Сандански-със сигурност!
2
8
 
15
 
! Отговори
Слава Богу преди 1 месец
Господ Иисус Христос чува молитвите на всички, които Го призовават!
1
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-интересни ми бяха "вярващите" по време на фалшивата пандемия. На Великден пред църквата имаше 18 човека. "Уповавайте се на Бога" е казано....да, ама "вярващите" се уповаваха на Щаба. Жалки същества....