Бум на кражбите за дрехи - крадците са находчиви

Обикновено се движат на група и имат заглушители
9 май 2024 14:52, Инна Ангелова
14

Над 70% ръст на кражбите отичитат собственици на обекти в моловете. Крадците са доста изобретателни и преди празници крадат повече.
 
“В последните години нещата ескалираха и отиват от аматьорски кражби до организирани групи. Човек може да си поръчва какво да му бъде доставено. Разбира се - откраднато. Второ - хора крадат големи количества и имат канали за пласмент. Най-опасни са тези с големите торби, които изнасят големи количества", заяви председателят на УС на Българската ритейл асоциация (БРА) Венцислав Николов в "България сутрин".

Николов каза, че алармите, които се слагат на предлаганите стоки, са за аматьорите и по-находчивите крадци ги заглушават. Професионалните крадци влизат с шапки, качулки и очила, за да не бъдат разпознати от записите от камерите. Председателят на ритейл асоциацията сподерля, че в повечето случаи крадците се вдижат на групи о 4-5 човека. Единият от тях винаги стои до входа на обекта със заглупително устройство.

“Един-двама разсейват персонала, другите двама пълнят торби. В едно от видеата се виждат огромни сакове със стока. Когато хванем такъв крадец, сме длъжни да информираме МВР. Дори има случаи, в които хората са задържани, от МВР съставят протокол и с това се изчиства всичко. Често се стига до прекратяване на досъдебните производства заради ниска себестойност на откраднатото или че само е опитал да го открадне, но не е успял", обясни Николов пред Bulgaria ON  AIR.

Възрастовата граница на крадците е ниска - 15 години, а горната е 40-годишни. "Притесняват ни организираните групи, които работят на едро. Удържане от заплатата на служителя по закон е много трудно реализируемо, но им се спират бонусите. Може би това е една от причините да имаме проблем с персонала. Апелираме колегите да не се отказват и да продължаваме да подаваме жалби, за да се задейства машината", каза още Венцислав Николов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: магазиникрадцикражда
Още от Общество
Меко казано е важно: Каква тоалетна хартия използваме?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
СИЛНО МИРИШЕ НА СХЕМА ЗА ПРИКРИВАНЕ НА ОБОРОТИ И ПЕЧАЛБИ!!...
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
За кой път го пишете това? Едни хора милиони и милиарди отмъкнаха и целият народ гласува пак за тях, в Парламента ги вкарва, пък по медиите тръбят, че някой крал тениски... Надули цените до небесата, ако нещо струва 20 лв. му слагат цена 100 лв. вдигат им наемите- надуват цените на стоките, вземат още продавачки- вдигат цените на стоките, наемат охрана- вдигат цените на стоките, накрая хората не купуват, за да не фалират, реват, че ги крадяли...
10
0
 
7
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 седмица
Нормален ден в светлата демокрация
9
0
 
5
 
! Отговори
VladTepes преди 1 седмица
Възможно е дрехите да са нужни и да се употребяват съгласно теорията на проф. Ал. Томов за ширпотребата. В такъв случай няма престъпление, трябва да се прави разлика между кражба и ширпотреба.
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ако работя като продавач в магазин за дрехи и наджукената ми татуирана шефка ми удържа липсите от заплатата, смятай че крадците на мига са научили къде са мъртвите зони на видеонаблюдението
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Още преди около 15 години се грижих за апартамент на английски редови полицай. Като идваше да разпусне с аверчетата си за запивка, голф и тези три работи, четвъртата занимавка беше да ходят да "пазаруват". В апартамента имаше етикети от нови дрехи и магнитни тагове изтърбушени.
6
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да удържаш от персонала пари за кражби е мноооого долно и несправедливо. В крайна сметка охраната на търговския ти обект си е работа на управата. Да си плащат за охрана. А те не само, че не искат да плащат, ами и загубите ги взимат от заплатите на служителите - УЖАС!
5
2
 
4
 
! Отговори
?!?!?! преди 1 седмица
Заглушителни устройства , ха ха ха ....... С най-обикновен ******** става, това още от 2007г го използват :)
4
2
 
13
 
! Отговори
По хитри от бизнеса преди 1 седмица
. . . Крадците са доста изобретателни и преди празници крадат повече. . . . Какво искате да ходят голи ли? Основно не си купувам от магазини в които пъдарите ходят след мен и ме гледат в ръцете! Обидно е! Има много интелигентни способи на защита от кражба, но ограничения умствен багаж на мутрите не им дава възможност да го проумеят! Сега разбират, че има мутрички по умни от тях! Прането на пари е най-висшата далавера в тези дюкянчета!
3
5
 
10
 
! Отговори
Оня преди 1 седмица
Я ги вкарайте в стая без камери и без да искате им строшите я главит, я гъ.зовете или нещо друго. Бързо ще се разчуе.
2
4
 
3
 
! Отговори
хахахахаха преди 1 седмица
ако хвана някой с нещо мое ще си го взема . Ще накажа виновния . Това е . Другото е извъртане на истината . Борците така гепели мерцедеси , ама само се возели , некрадели . Доктора и Жоро плъха ги помним . Търговеца го защитава закона . Плъха неносел нищо но бил дефашизиран .
1
2
 
34
 
! Отговори
Коко преди 1 седмица
"Удържане от заплатата на служителя по закон е много трудно реализируемо, но им се спират бонусите. Може би това е една от причините да имаме проблем с персонала." Хахаха, ами абсурдни сте, сърбайте си по парчето. За хиляда лева ще ставаме пъдари ли? Само да вметна, че ако вляза в скъпарски магазин да пазаря и продавачите ме гледат мнително и ме дебнат, освен че няма да купя нищо, ами няма и да посетя повече. В някои бутици те гледат, все едно си им дошъл на неканено гости. Кога ще се научите...

Спонсорирани публикации