Румен Радев: Скоро ще проличи накъде ще тръгне РСМ

Очаква в кампанията дебат за бъдещето на Европа
17
Румен Радев: Скоро ще проличи накъде ще тръгне РСМ
Снимка: БГНЕС

Днес, в Деня на Европа, нека си пожелаем и Европейски съюз, който още по-активно се ангажира и допринася още по-ефективно за развитието на държавите членки, който продължава да гради своето единство върху принципите на демокрацията и мира. Това каза президентът Румен Радев след поднасянето на цветя на паметника на Незнайния воин по повод отбелязването на 79 години от победата над нацизма във Втората световна война.

Очаквам и ЕС да се ангажира по-активно с утвърждаването на принципите на демокрацията и на спазването на човешките права, на правовата държава в страните от Западните Балкани, които заявиха своите амбиции за присъединяване към ЕС, добави Радев.

"Очаквам в предстоящата кампания за избори за Европейски парламент да чуем дебат за бъдещето на Европа. И нека всеки, който претендира да преставлява България в Европейския парламент да заяви ясни позиции как ще допринася и за прогреса на целия ЕС, но и за защитата на нашите национални интереси по отношение на големите теми - предложението за отпаданена на консенсуса при вземане на решение в областта на външната политика и разширяването по мащабите и скоростта на преход към зелена икономика, по прекратяване на войната между Русия и Украйна и възстановяването на Украйна", обясни президентът.

Той коментира и изборите в Северна Македония.

"Ще проличи много скоро дали новият президент и партията, която спечели, ще заработят най-сетне за европейската перспектива на страната или ще тръгнат в друга посока", каза Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: Румен Радев
Още от Общество
Меко казано е важно: Каква тоалетна хартия използваме?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Герен преди 1 седмица
ТРИЙТЕ.... АКО МОГА ЩЕ ВИ ИЗТРИЯ АЗ ВАС. А ВИЕ И ВАШИТЕ АФТУРИ СТЕ ЗА ***. ПЪЛНА СКРЪБ СТЕ. И МОЛЯ НАПИШЕТЕ НЕЩО СТОЙНОСТНО. А НЕ СИ ГИ МЕНКАЙТЕ ОТ САЙТ В САЙТ.
12
0
 
1
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 1 седмица
Пролича и Република България накъде продължи да върви след 10-ти Ноември 1989г . Твърдо и уверено продължи по пътя на " малката правда " , продължи с политическите преследвания и въведе и икономически принуди и преследване на политическите неудобни от времето на социализма и тоталитаризма на другаря Тодор Живков.
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
На къде вървят макетата е ясно от години.Въпроса е ние на къде ще вървим?Ще изберем ли пак националните предатели които се надуп иха пред северна македония и свалиха ветото?
10
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Радев, Вие с ГЕРБ и ДПС от Македония направихте от най-приятелска държава на България , в най-плашеща се държава от България. ВМРО-ДПМНЕ беше най-про- Българска партия,а сега е точно обратното. Как и защо направихте това?
9
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Македония иска и търси приятелство с България, но получи Вето, вместо това! Поличи и риторика подобна на Путин!!! Затова и въпроса с Шенген и Еврозоната се бави!!!
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До кога с анти-Български политиците в България? В Европа Радев го представят като про-Руски президент на България!!!
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До евроатлантистмечтите са безплатни...с виктор стоянов ли ще я побългарявате...апропо първо себе си побългарете,че като ромската инвазия в българия-малко трудно...
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
тези двамката на снимката не ги ли е срам-на 6 май един блок от около 40 гвардейци и три съветски изтребителя...догодина и толкова няма да има!а ние храним в буквалния смисъл американските войници-елате да видите какво меню имат в базата край сливен-като за гурме ресторант за всички вкусове и претенции,а на нашего български войник подхвърлиха едни ваучери за 50 лева да си купи агнешко и козунаци и да трае...
5
8
 
5
 
! Отговори
евроатлантист преди 1 седмица
Македонският език трябва да се каже, че е български. Нищо че един обикновен българин като му говорят на македонски разбира толкова колкото като му говорят на сръбски, т.е. и двата са на разстояние от българския. Но ние имаме за цел да побългарим Македония, затова и така се води пропагандата.
4
1
 
3
 
! Отговори
Защо преди 1 седмица
Запада отново си играе с огъня с един и същи план.
3
6
 
6
 
! Отговори
столичан преди 1 седмица
Кога най-после България ще спре с пропагандата? Вчера гледам п телевизията някакви интервюта на македонци , по БНТ, питат ги и ония отговарят на македонски, а нашите един впревод не са осигурили, а то почти нищо не им се разбира. Верно, че езиците са близки, но не чак толкова че да се разбира без превод.
2
1
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 1 седмица
кога ще се затвори наи после страницата македония няма място в ес непрекъснаточепкаме едно и също няма управия с македонците спрете да издавате бълг документи
1
3
 
10
 
! Отговори
Ужас преди 1 седмица
Македония върви по пътя на Украйна, и там започна така с анти руски приказки и забрани и ето до къде стигна....

Спонсорирани публикации