Не е евтино, но детето го заслужава: Абитуриенти с обувки от 2 бона

Колко е бюджета на завършващите?
13 май 2024 16:30, Нели Христова
92
Не е евтино, но детето го заслужава: Абитуриенти с обувки от 2 бона
Снимка: БГНЕС

Със започването на сезона на абитуриентските балове учениците от цялата страна са в трескава подготовка за предстоящия празник.

Среща с Борислава, която днес има изпращане, а след броени дни ще празнува и абитуриентски бал. Как се подготвя за поводите тя и колко пари струва ученическата радост?

"За изпращането ми съм заложила на много класически модел обувки. Подарък са ми за рождения ден, защото много ги исках", казва пред bTV Борсилава Ангелова, абитуриентка от Монтана.

"Обувките ѝ струват около 2 хил. лева. Не са евтини, но детето ги заслужава. Има такъв успех в училище, че се постарахме", казва майката на Борислава - София.

Борислава е в паралелка с английски и немски език, а общият ѝ успех в края на годината е отличен.

"Тези обувки са малко по-различни. Те са ми за бала, малко по-различна ни е идеята – с кецове ще бъдем и аз и моят кавалер. Защото роклята също е нетипична – къса е, цялата е в розовата гама“, казва Борислава.

Роклите и за изпращането, и за бала на абитуриентката, са шити по поръчка. А за бижута е избрала нежни и семпли модели.

"Роклите са около 1000 лева и двете. Моделите тя си ги е избирала, тя си ги хареса. Шивачът наистина се постара да ги направи както трябва и да ги изпълни като модел точно спрямо нашите желания“, казва София.

Приятели на семейството ще услужат с луксозна марка кола в бял свят, за да осигурят превоз на Борислава и кавалера ѝ.

Целият бюджет за предстоящия празник на абитуриентката е около 4 хиляди лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от Общество
Меко казано е важно: Каква тоалетна хартия използваме?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
0
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 2 дни
Сега са просто стадо кози, а на следващия ден ще са пияни кат' тикви :).
81
0
 
0
 
! Отговори
007 преди 6 дни
Имат крава пият мляко. Но за мен това си е чиста показност и за 500-600 лева можеш да си купиш хубави обувки.
80
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Комплексари! Бърз начин да си намери хрисимото дете батко мутра и да го отглежда в Софето!
79
0
 
0
 
! Отговори
555 преди 1 седмица
Нереално -фейкБареков каза че му е излезнало 2000 лв тотал ?!
78
1
 
4
 
! Отговори
До Българин 74 и до преди 1 седмица
и до 76 - Такива бурни веселби и всевъзможни тоалети има навсякъде по света. Напиши в Гугъл думата "Prom" и ще се увериш. Що се отнася до случая, описан в коментар 76, всеки сам решава колко пари да похарчи за бала на детето си, което е изкласило да стане зрелостник.Всеки родител решава дали да поощрява безделието на съвсем младото си чедо, има работа и в България, и по света.Ако синчето е решило да си полежи на мамина издръжка, това си е за негова сметка.Той пропуска златните години за напредък
77
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нито едно от момичетата на снимката не е с неприлична или неприемлива рокля, нито пък приличат на изтървани и пропаднали млади хора. Нормално е в такъв ден, който е единствен в живота, да си в приповдигнато настроение.
76
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мдааа, колко прилича на една моя бивша колежка. Тегли огромен кредит, за да направи на сина си бал "като хората", че и кола му купи и сега, няколко години по-късно, той лежи безработен на дивана, колата е на трупчета (че тоя хубавец бързо я съсипа), а мама гледа пенсионерки в Германия, че да връща заема и да плаща пари на безработния красавец. Обаче имаше костюм за не знам си колко хиляди.
75
0
 
7
 
! Отговори
Тиква преди 1 седмица
Все едно нещо постигнаха, абитуриенти, такива разходи и на сватбата няма.
74
1
 
7
 
! Отговори
Българин преди 1 седмица
Каква ПРОСТАЩИНА ! Сякаш се омъжват и са се облекли за свадба !?! СРАМ за българския народ !!! Уж сме православен народ, а такава ПУСТА СУЕТА и ГЛУПОСТ ! СРАМ СРАМ СРАМ !!!
73
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 70 Ти не си разбрал аналогията.
72
1
 
14
 
! Отговори
Нане Вуте преди 1 седмица
Ненужно и безполезно изхвърляне на една комплексирана нация! Да се покажем кой е по-по - най!!
71
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
На никой не му пука какви са ти обувките , всеки гледа себе си . Явно има пари . В тези трудни времена не се дават толкова за обувки . Хубаво е да е отличник детето , но и да не е какво от това . Не всеки е отличник в живота .
70
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Аман от злобари! - И какво общо имат хипитата с днешните абитуриенти и скъпарските им изхвърляния? Нищо! Май ти злобееш.
69
8
 
2
 
! Отговори
До Рендето преди 1 седмица
В грешка си. През следващите няколко години абитуриентските рокли ще бъдат облечени минимум 10-15 пъти, за да послужат като шаферски. Младежите също ще имат не един повод да си облекат официалните костюми. Ти си запомнил времето, когато 3-4 месеца след бала влизаха в казармата и след две години се уволняваха наддали по 10 кг. През лятото костюм не се носи, след 2 години е вече отеснял. Но днес в казарма не се ходи и бъди сигурен, че през следващите 2-3 год доста пъти ще облекат костюмите.
68
6
 
1
 
! Отговори
Аман от злобари! преди 1 седмица
Същото съскане е било преди повече от 50 г. из всички държави от европейски цивилизационен тип, но не по отношение на абитуриентските балове, а по адрес на хипи движението. 30 години по-късно социологията констатира, че именно тези "шарени рошльовци" са тласнали напред развитието на света, след като са изживяли бунтовните си тийн-години, а после са станали улегнали хора.По цял свят има оцелели хипи-колонии с по една шепа старци, но те са нищожен процент от онова поколение. Който разбрал, разбрал
67
1
 
20
 
! Отговори
Гост преди 1 седмица
От такива деца нищо свястно няма да излезе!
66
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Бе и за 6 бона обувките да са все тая.
65
0
 
24
 
! Отговори
Друг преди 1 седмица
Баловете бяха едно време. Щастлив съм, че живях в двата свята. Няма да казвам кой е по добър. Някой ще ме подкрепят, а за другите съжалявам!
64
1
 
28
 
! Отговори
Рендето преди 1 седмица
Бала шъ мине и отмине..., след него иде реалноста - кой ще продължи образованието си, кой ще търси работа. След 2-3 години ще гледат на този бал с носталгия по отминалото детство, а роклите и костюмите за няколко хилядарки ще висят ненужни в гардероба, щото с годините растът и килцата...
63
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
A в действителност тези, които наистина заслужават, са онзи малък процент неповлияни от суетата младежи, които или не ходят на бала си, защото имат по-добри идеи как да оползотворят парите, или отиват с някакви нормални бюджетни официални дрехи, колкото да мине и това. Тези стават стойностни хора. За съжаление такива са твърде малко, а всъщност светът се крепи точно на този вид хора.