Животът от двете страни на Берлинската стена

Уникални исторически кадри показват безумието на делението
8 ное 2014 20:30,
72

 

 Граждани на Западен Берлин се разхождат покрай Берлинската стена в близост до съюзническия "Чекпойнт Чарли" през 1963 г. Снимка: Reuters

Утре се навършва четвърт век от обединението на един несправедливо разделен народ.

Символът на това разделение, Стената, разделяше един град и един народ, но и два свята. Вижте живота от двете страни на Берлинската стена, какъвто са го запечатали фотографите на "Ройтерс" през миналия век.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
ТЯ преди 9 години
На снимка 4, американски войски.
35
4
 
8
 
! Отговори
big mama до 58 преди 9 години
Не е нарочно. Просто при развития социализъм нямаше цветни ленти, както и много други цветни неща. Имаха ги "загниващите", а ние гледахме отстрани с нажален поглед като гаврошчета пред витрината на сладкарница.
34
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аве не че нещо ама нарочно ли "западните" са цветни а пък "източните" черно бели.
33
4
 
6
 
! Отговори
До професорите тук 2 преди 9 години
Пак по настояване на Англия и САЩ,всички канцлери(новоназначени) на Германия,подписват така наречения "Канцлер Акт".Същността на документа е--че германците НЕ могат да взимат самостоятелни решения,на високо международно ниво--С други думи--отнемат им суверенитета.Този акт,е в сила и до днешен ден.Така че това което се опитват да ни внушът,е доста по-далече от истината-даже в момента Меркел НЕ може да взема решения,без да попита Б.Дом.От това следва,че САЩ и Англия,въобще НЕ са невинни ангелчета
32
2
 
8
 
! Отговори
До професорите тук.. преди 9 години
До "професорите" които пишат глупости тук.За разделянето на Германия на две зони на влияние,е настояла Англия и е подкрепена от САЩ разбира се.Англия винаги се е бояла от силна Германия в Европа.Даже когато е строена Берлинската стена,средствата за строежа и, са поделени м/у СССР и Англия.По настояване на Англия и САЩ,всичко което е притежавала Германия като активи, ценности,предприятия,природни залежи и т.н. са национализирани в полза на победителите-има документи за това.
31
0
 
2
 
! Отговори
dsas преди 9 години
Двойка гледа към Брандербургската стена от Източен БерлинKOOO??
30
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименMONARHO-FASHISTKA BALGARIA UBI NAI-DOSTINITE SI SINOVE.NARODAT NIAMASHE KAKVO DA IADE,SABIRASHE KORENI PO-GORATA.SAS IDVANETO NA CERVENATA ARMIA BALGARIA POE PO PATIA NA RAZZVETA I BLAGODENSTVIETO,POD MADROTO RAKOVODSTVO NA BALGARSKATA KOMUNISTICESKA PARTIA.
29
5
 
14
 
! Отговори
SS преди 9 години
Едно от милионите безумия, дело на Червената чума...
28
2
 
9
 
! Отговори
Имани преди 9 години
Може да се каже, че падането на Берлинската стена бе събитие номер 1 на втората половина на XX век!!! Эа съжаление обаче, големите надежди на 1989 год , като например эа иэграждането на един демократичен, стабилен и справедлив свят., ДОСЕГА не можаха да бъдат РЕАЛИЭИРАНИ!!!!
27
8
 
12
 
! Отговори
inatut преди 9 години
Всички комунисти под земята!
26
4
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
За rosinenbomber от 1948/1949 нищо не се споменава...
25
5
 
11
 
! Отговори
иван преди 9 години
хора, вие *** ли сте? искам да попитам повечето от вас, дали знаете кой е построил Берлинската стена и причините за нейното появяване? Какво общо има германия с това и каква е връзката със Втората Св. В. Берлинската стена не дели един народ на 2, той дели Европа на две. На СССР и западния свят. Няма значение правилно или не. Някои от вас твърдят, че така им се полага след това, което са направили 20 години по рано. Слушате ли се? Та това за тях е повече добро, отколкото лошо, освен разделе
24
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Доколкото знам през ВСВ, Германия е агресорът, а не жертвата, скъпи ***. Не ми разправяйте сополиви историйки, защото германците сами са си го надробили.
23
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Споменът за стената ще им напомня какво ще им се случи, ако пак решат да посегнат на други държави.
22
13
 
14
 
! Отговори
до Одигей 1 преди 9 години
А ти какво очакваше, руснаците да махнат с ръка и да кажат на немците "Абе какво са 20-30 милиона жертви бе, живейте си спокойно, действията на държава ви няма да има последствия..." Германия загуби войната, естествено е народът на СССР да иска разплата, по същия начин САЩ окупира Афганистан след атентатите.
21
2
 
6
 
! Отговори
хохо преди 9 години
Хубаво, че се свърши с това безумие.
20
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Утре се навършва четвърт век от обединението на един несправедливо разделен народ."Този "несправедливо разделен народ" е виновен за смъртта на няколко десетки милиона, включително и 20 милиона жители на СССР. Хитлер не се е самоиздигнал на власт, а е получил подкрепата му. Не бих нарекъл окупацията на Германия "несправедлива". Усещайте се малко какви глупости пишете, докато си броите доларите.
19
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ и Англия са съюзници на Хитлер !!! Това е истината!
18
5
 
9
 
! Отговори
cecko2497 преди 9 години
Американците - Япония, Южна Корея, Хонг Конг, Тайван, Сингапур, Австралия, Н. Зеландия и др, та как живеят приятелите на "лошите" и приятелите на "добрите", какъв стандарт на живот имат, какви заплати получават, какъв индекс на човешко развитие имат, последното е за философите, понеже червените много обичат статистиките....
17
5
 
12
 
! Отговори
cecko2497 преди 9 години
Коя държава, била под контрола на СССР, днес е добре ? Изключвайки Чехия и горе долу Унгария и Полша, ама те и тогава бяха по-добре от нас и не се даваха лесно да бъдат мачкани от "братушките". Държавите от източна Европа, никога няма настигнат тези от западна ( подпомагани от лошите ), естествено американците са имали далавера от тая работа, безплатен обяд няма, но фактите са налице. Ами извън Европа ? Приятелите на СССР как са ?Виетнам, КНДР, Лаос, Куба, Панама, Никарагуа и др, а приятелите на