С четка и перо срещу тероризма

Художници от цял свят почетоха паметта на загиналите в Париж с карикатури
Обновена: 8 яну 2015 11:16 | 8 яну 2015 11:16,
65

Снимка: Twitter

Карикатуристи от цял свят осъдиха терористичния акт в Париж в редакцията на "Шарли Ебдо". Те почетоха паметта на загиналите с карикатури, разпространени в социалните мрежи, които иронизират и осъждат екстремизма.

За водещите всекидневници атентатът във френската столица беше водеща новина. Със своите първи страници на вестниците те изразиха скръбта и съпричастността си към убитите си колеги от "Шарли Ебдо".

Вижте карикатурите и водещите вестникарски заглавия в галерията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
islama i xristianstvoto sa rligi za dobro a ne za zlo ; xorata sme tia koito ybivame -raspalvame rasizam ,mrazim i tem podobni .
50
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Карикатурите са безобидни, трябва нещо по-хард като например Мохамед в гейоргия или коран рециклиран за тоалетна хартия, джамия - обществен *** и т.н.
49
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дам, а Марио Балотели беше разпънат на кръст и обявен за антисемит и расист, защото написа сатиричен коментар, който по нищо не се различава от карикатурите на френския вестник. Интересно там как никой не рева, че се ограничава свободата на словото?
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ислямистите изтрепват народа но нищо, xристияните нарисували няколко карикатури, но така им се падало. Ако от друго нямате срам , засрамете се от Пророка си. Явно даже Корана не сте си чели.
47
1
 
1
 
! Отговори
smurf преди 9 години
Много ми хареса 7 като ти липсва акъл , и интелигентност , като си *** и зъл не ти остава нищо друго освен да колиш за да те забележат
46
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Интересни карикатури. Иначе на 5-та снимка "He drew first" се превежда правилно "Той извади оръжие първи".
45
3
 
10
 
! Отговори
петко преди 9 години
Верицата им *** ... казваше Петко Войвода
44
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До НекъвХорорНекъвХелСпоред тебе исляма раса ли е народност ли е?Това е идея при това ***.
43
1
 
3
 
! Отговори
НекъвХорорНекъвХел2 преди 9 години
До НекъвХорорНекъвХелТи, умнико, да си чул да разстрелват за антисемитски карикатури?
42
13
 
2
 
! Отговори
Ентелегент преди 9 години
Истерично напъване и циврене виждам само - резултатът си остава 12:0 за калашников срещу перото.
41
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В името на исляма те смятат, че могат да си позволят всякакви изстъпления. Самите те казаxа, че ще правят "джиxад" по света. У нас помаците са доказателството за "xуманността" на тази религия. Който е отказвал да приеме исляма не е оставал жив. Сега тръгнаxа срещу целия свят. Сигурно Пророка им няма нищо против. А ние сме длъжни да се чувстваме виновни за няколко карикатури.
40
3
 
13
 
! Отговори
ХМ преди 9 години
леле колко болни мозъци има! Съболезнования за починалите.
39
6
 
1
 
! Отговори
senseipetz преди 9 години
abe kolkoto i da im se iska.. oruzieto si e oruzie.. Peroto ne boli.. daze tezi koito mogat da ranjat s "peroto" te da ne streliat s pera??? nali pra6tat hora s patlaci i aftomati4ni oruzia.. aide da si go kazem kakto si e... 4urwulite sa se marskirali, towa e podloto.. 4e posle ina4e 6te gi razderat ziwi.. e sega 6te im se mu4eni4ni du6ata kato gi izredat hubawo pa posle go morat.. Ne e problema w religiata, ama isljama e opasen, za6toto sa dosta obidliwi.. towa se e fact..
38
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Въпрос:Някой знаели колко невинни хора за взривени с фашистките дронове?
37
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жалко за загиналите... Пак ще го кажа, смятам че е необходимо мюсюлманите да се разграничат от радикалните ислямисти. Необходимо в борбата с фанатизма да се включат активно.
36
5
 
1
 
! Отговори
Хахото преди 9 години
До Блокиран в ДневникГолям смях, ей! Я ми кажи, тази "мюсюлманска държава" колко мюсюлмани има? Знаеш ли изобщо? Ще ти подскажа, а ти ако искаш си го провери: 4% от населението им са мюсюлмани! Искаш ли да знаеш колко процента от населението на България са мюсюлмани!? ДЕСЕТ процента!!!!!!! Та, коя държава е по-мюсюлманската? Стила сте се излагали като кифладжии като не са ви ясни елементарни факти, но пък лепите епитети компетентно!
35
4
 
5
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 9 години
Да напомним и друго - Франция вече не е християнска държава. Преди е била, но сега не е. Те сами са си избрали тази политика да приемат милиони мюсюлмани и сега искат или не - трябва да се съобразяват с тяхната култура. Най-малкото трябва да забрават да оскверняват религиозни символи.Ако искат - могат да погледнат смесената държава Ливан и да си направят извода в каква сложна ситуация са в момента. Сложна и взривоопасна.
34
1
 
6
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 9 години
Номер 34, бъркаш понятията. Нямам нищо против религията им и религиозните хора, но това да убиваш за религията и вярата си е вече промивка на мозък. Не бива да се толерираДа, това е див фанатизъм и трябва да се накаже жестоко. НО - това не пречи да се забрани предизвикването на този див фанатизъм.Освен ако всички французи не желаят много силно гражданска война.Да напомня - насаждането на религиозна омраза е забранено във всички законодателства.
33
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да бе мирно седяло, не бе чудо видяло. Няма никаква смелост в това да дразниш пимпанзе в зоопарка, за да се правиш на комик, вярвайки че си в безопасност докато решетките ви разделят, докато не се окаже, че е по-близо отколкото си мислиш, и не ти съблече кожата от ръката. Няма смелост, само глупост. А това да се осмиват толкова сериозни теми не помага грам, ако искат да информират хората, да дават екзекуциите им по телевизията вместо да ги цензурират...
32
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма нищо по-страшно от болен фанатизъм. Номер 34, бъркаш понятията. Нямам нищо против религията им и религиозните хора, но това да убиваш за религията и вярата си е вече промивка на мозък. Не бива да се толерира!!