Коалиция „Атака“ изключи Сидеров

Снехме политическото доверие от Сидеров и обявихме подписа му под всички документи за нищожeн, считано от 16 август, обяви Петър Манолов
29 авг 2005 12:50,
Коалиция „Атака“ изключи Сидеров
Волен Сидеров. Снимка: Булфото
С решение на политически съвет на коалиция "Атака" е снето политическото доверие от Волен Сидеров, обяви пред БНР независимият депутат Петър Манолов.

Снехме политическото доверие от Сидеров и обявихме подписа му под всички документи, представляващи коалиция "Атака" и използването на печата на коалицията, за нищожно, считано от 16 август, каза той.

По думите му, седалището на коалицията е променено и то вече е на улица "Николай Ракитин" 2, където е издателството на вестник "Нова зора". Илия Иванов Кирилов и Петър Станиславов Манолов са утвърдени за съпредседатели на коалицията на национално движение "Атака".

Волен Сидеров, с последните си действия, без да се съобразява с политическия съвет на коалицията, ни принуди да вземем решение, което наложи неговото изключване от коалицията и това е станало на базата на решение на политическия съвет на коалицията, в която влизат Национално-патриотичната партия, Българско национално-патриотична партия, партията "Национално движение Спасение на отечеството", партията "Нова зора" и партията "Съюз на патриотичните сили и военните от запаса "Защита", каза Манолов.

Като причини за това решение Манолов посочи незачитане от страна на Сидеров на политическия съвет като ръководен орган на коалицията, налагане на еднолични решения в разрез с позициите на коалиционните партньори, публично злепоставяне на народните представители Петър Манолов, Йордан Величков, Христо Величков и Станчо Тодоров, уронване престижа на президентската институция с непристойни квалификации по адрес на държавния глава, прокарване ксенофобски тенденции и подклаждане на етнически напрежения.

От своя страна депутатът от "Атака" Павел Чернев каза пред БНР, че от момента на сформирането на парламентарна група на партия "Атака", тя е парламентарно представена.

Не може да съществува парламентарно представена друга политическа формация със сходно наименование след сформиране парламентарната група на партия "Атака", подчерта той. Според него коалиция "Атака" не съществува в правния мир, за разлика от партия "Атака" с лидер Сидеров.

Действията на този т.нар. политически съвет са форма на решение на някакви физически лица, коментира Чернев.

Коалиция "Атака" няма политически съвет, заяви от своя страна лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Той отказа да коментира изявлението на Манолов, като се аргументира, че не е запознат с него.

В отговор на въпрос Сидеров уточни, че в Народното събрание групата на "Атака" е регистрирана като парламентарна група на партия "Атака".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание