Чао!

Бившият столичен кмет и лидер на Съюза на свободните демократи Стефан Софиянски обяви, че се оттегля от политиката
29 май 2007 08:34,
26
Чао!
Софиянски вече е свободен. Снимка: БГНЕС

Бившият столичен кмет и лидер на Съюза на свободните демократи Стефан Софиянски обяви, че се оттегля от политиката.

Освобождавам всички постове в ССД, оставам редови член на партията и винаги ще гласувам за дясното, заяви Софиянски в ефира на bTV.

Ще довърша работата, която имам в Народното събрание, ще се ангажирам с чисто експертна дейност, заяви бившият столичен кмет.

Като една от основните си цели Стефан Софиянски определи довършването и минаването през парламента на подготвения закон за София.

Ще имам повече време за приятелите. Човек не е роден и не трябва да живее с мисълта, че трябва да бъде в политиката, допълни той. Важно е да дойдат нови хора, смятам, че дясното има перспектива, особено на фона на това, което става в България, каза Софиянски.

Оттеглям се щастливо от политиката, тя ми даде проблеми, но много повече бяха успехите, призна той.

Според него решението за политическата ситуация в страната са предсрочните парламентарни избори. Те обаче трябва да се проведат след местните избори, защото вотът става силно политически, а „трябва да оставим гражданите да изберат в местното самоуправление професионалисти“, заяви Софиянски.

Ако десните вземат 4 от 6-те големи областни центрове на страната, ще имат и възможността за много по-широка основа да покажат алтернатива на управлението и напролет да се върви към предсрочни избори, коментира още той.

По думите му, нормално е десните да застанат зад кандидатурата на Бойко Борисов на местните избори през есента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
елена преди 16 години
ти ще останеш една от най-обаятелните фигури на СДС. ти направи наистина много за България и София. За съжаление у нас се помни винаги неуспеха и лошото. прегръщам те и знам, че ще продължим да работим заедно за това, което беше в началото. това е истината. дано си разбрал къде збърка.
4
0
 
0
 
! Отговори
ara преди 16 години
Kradeca si tragva!A koi 6te mu potarsi otgovornost?Tap o stado-tova sme nie!!
3
0
 
0
 
! Отговори
got преди 16 години
6te doide drug gladen
2
0
 
0
 
! Отговори
ivan преди 16 години
браво Стефане, така се прави демократично.Ти направи много за София и България! Колкото до краденето-краде ца викаше и продължава да вика "Дръжте крадеца"!- справка Р.Овч. и сие...независим ият български съд досега не е доказал вината ти...а простият народ каквото му кажат шестаците, на това вярва...
1
0
 
0
 
! Отговори
opa преди 16 години
Един крадец по-малко...