"Президент, който лъже, е унижение за страната"

Две организации започват подписка с искане Първанов да подаде оставка
6 авг 2007 17:53,
85
"Президент, който лъже, е унижение за страната"
Около 30 представители на двете обединения и граждани се събраха днес на мълчаливо присъствие на площада между Президентството и МС. Снимка: БГНЕС

Подписка с искане президентът Георги Първанов сам да подаде оставката си започват от днес две организации, съобщи представителят на едната от тях- Асоциация на свободното слово "Анна Политковская" Петър Пенчев.

Другата организация е Гражданска инициатива "Солидарност".

Около 30 представители на двете обединения и граждани се събраха днес на мълчаливо присъствие на площада между Президентството и МС.

Те издигнаха плакати "КГБ и ДС - махнете омърсените си ръце от европейска България", "Зависим президент- реална опасност за националната сигурност", "Президент, който лъже, е унижение за страната".

"Съветваме президента Първанов сам да си подаде оставката заради агентурното си минало, надяваме се, че ще въздействаме върху морала на президента и с оставката си той ще измие срама от челата на гласувалите за него хора. Неговата постъпка ще бъде и памет за репресираните от комунистическия режим", каза Петър Пенчев.

Той уточни, че хората, които желаят да се включат в подписката, могат да я намерят в интернет.

Всички събрани подписи ще бъдат изпратени на председателя на Европейската комисия Жозе Барозу.

Пенчев уточни, че няма официално разрешение за мълчаливото присъствие от Столичната община, но двете организации са уведомили общината в законния 72-часов срок и липсата на становище от страна на общинарите се смята от организаторите на протеста като мълчаливо съгласие за провеждането му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Sava преди 16 години
Redne e naistina Purvanov da si podade ostavkata. Diskreditira se.
3
0
 
0
 
! Отговори
Az преди 16 години
Мисля, че е крайно време да се сложи край на този водевил! 17 години едно и също - досиета, агенти и прочие... Писна ми! Никакво значение няма, че г-н Президентът ни Първанов е агент Гоце. Аз, и предполагам много като мен, се интересуват по-скоро от отав как да живеем нормално, как да развивам бизнеса си нормално. И ако не успея, е не защото г-н Първанов е Гоце, а защото някой не си е свършил работата, създавайки нормални условия за бизнес, или защото аз не съм направил достатъчно.Така че стига вече с този водевил за досиетата и ченгетата!
2
0
 
0
 
! Отговори
batalion преди 16 години
AGENT GOCE DA SE IZVINI NA BULGARSKIA NAROD I DA NAPUSNE PREZIDENTSTVOPTO.KOLKOTO PO -BARZO TOLKOVA PO-DOBRE.
1
0
 
0
 
! Отговори
fea преди 16 години
S VAS SAM OT6000 KM. USPEH!!!