"Президент, който лъже, е унижение за страната"

Две организации започват подписка с искане Първанов да подаде оставка
6 авг 2007 17:53,
85
"Президент, който лъже, е унижение за страната"
Около 30 представители на двете обединения и граждани се събраха днес на мълчаливо присъствие на площада между Президентството и МС. Снимка: БГНЕС

Подписка с искане президентът Георги Първанов сам да подаде оставката си започват от днес две организации, съобщи представителят на едната от тях- Асоциация на свободното слово "Анна Политковская" Петър Пенчев.

Другата организация е Гражданска инициатива "Солидарност".

Около 30 представители на двете обединения и граждани се събраха днес на мълчаливо присъствие на площада между Президентството и МС.

Те издигнаха плакати "КГБ и ДС - махнете омърсените си ръце от европейска България", "Зависим президент- реална опасност за националната сигурност", "Президент, който лъже, е унижение за страната".

"Съветваме президента Първанов сам да си подаде оставката заради агентурното си минало, надяваме се, че ще въздействаме върху морала на президента и с оставката си той ще измие срама от челата на гласувалите за него хора. Неговата постъпка ще бъде и памет за репресираните от комунистическия режим", каза Петър Пенчев.

Той уточни, че хората, които желаят да се включат в подписката, могат да я намерят в интернет.

Всички събрани подписи ще бъдат изпратени на председателя на Европейската комисия Жозе Барозу.

Пенчев уточни, че няма официално разрешение за мълчаливото присъствие от Столичната община, но двете организации са уведомили общината в законния 72-часов срок и липсата на становище от страна на общинарите се смята от организаторите на протеста като мълчаливо съгласие за провеждането му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
!!!!!!! преди 16 години
Не знам дали има някой преди 10.11.1989 г. да е бил с висше образование и да е бил на ръководна длъжност, или да е работил в институт и да не е "служил на НРБ"
23
0
 
0
 
! Отговори
Теди преди 16 години
Как не го е срам Първанов да се показва пред хората?С какви очи ще излезе пред народа с това срамно минало.
22
0
 
0
 
! Отговори
Гоце OUT!!! преди 16 години
На мен също не ми пука, че Първанов е бил агент. Въпроса е, че Първанов не го бива като президент- е това вече е проблем!! Той е абсолютна пионка! Искаме ви оставката - Гоце ага. Направете си неква партийка с доган-чето- двамцата много добре си пасвате!
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Защо тогава твоя "истински патриот" го подкрепиха автобусите от юг? За това кой бил агент и кой не - не това е важното в случая. По-лошото е, че президентът най-нагло излъга, че изобщо не е работил за ДС, а като се разбра - тогава изведнъж се сети да каже, че е работил, ама не като агент. Какво следва - признание "е, бях агент, ама често спях вместо да работя"?!? Колкото го мислех за стабилен, толкова сега ми е паднал в очите и противен!
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Защо тогава твоя "истински патриот" го подкрепиха автобусите от юг? За това кой бил агент и кой не - не това е важното в случая. По-лошото е, че президентът най-нагло излъга, че изобщо не е работил за ДС, а като се разбра - тогава изведнъж се сети да каже, че е работил, ама не като агент. Какво следва - признание "е, бях агент, ама често спях вместо да работя"?!? Колкото го мислех за стабилен, толкова сега ми е паднал в очите и противен!
19
0
 
0
 
! Отговори
??????? преди 16 години
АЗ,ти си безнадежден случай,знаеш ли това? Не съм срещала в живо ста си /и слава БОГУ/ толкова задръстен човек! Наслаждавай се на логиката си,но си доста,доста,доста далеч от истината. Забеляах го отдавна.
18
0
 
0
 
! Отговори
dari преди 16 години
Каквото е било, било! Точно това се опитвам да кажа. Отдавна трябваше да скъсаме тази връзка и да продължим напред. Не стига далече този, който само поглежда назад. България е точен пример за това.
17
0
 
0
 
! Отговори
x преди 16 години
Оставка за ГОЦЕ.Срам и позор за България с този АГЕНТ на ДС и КГБ.ГОЦЕ - МАЬНИ СИ ПЕРДЕТАТА ОТ ОЧИТЕ И ПОДАЙ ОСТАВКА!!!??Цялия свят ти го пожелава това....ОСТАВКА ГОЦЕ.....
16
0
 
0
 
! Отговори
B преди 16 години
Yavno si mnogo malak(ka) i ne znaesh kakvo e bilo.Naistina mi pisna ot takiva kato tebe-"grajdanite na sveta".I ti si ot selo-100%!!!
15
0
 
0
 
! Отговори
dari преди 16 години
Първанов да си остане, вече се доказа, че не е бил точно агент, а е редактирал книга. А и стига вече с тия глупости, че ми писна. В крайна сметка това се е случвало преди 15-20 години. Най-накрая тия от комисията по досиетата да отворят всички прословути досиета, да се казва кой бил агент, кой не, а не да отварят през 5 години по на един популярен и да го хвърлят в очите на хората преди някакви избори в страната. Да се знае кой какъв бил и да се спре веднъж завинаги този въпрос. В другите страни отдавна са приключили с това, да го направим и ние, а не само чрез това да се манипулират хора и да се държат подчинение. Кой какъвто бил, бил, всеки човек греши, всеки го е правил.
14
0
 
0
 
! Отговори
. преди 16 години
Курт Валхаим може и да заслужава подкрепа, но Първанов е точно толкова патриот, колкото аз съм тъпоклюна кайра.
13
0
 
0
 
! Отговори
B преди 16 години
45 god.stigat!!Sega 18 god.prodaljenie na "milite hora"!Pisna mi ot komunisti i tehnite marionetki!
12
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 16 години
Къде бяхте, когато Петър Стоянов каза на предизборната кампания, че Първанов е бил агент? Не струваше ли точно това обвинение загубата на Стоянов? Хак е на цялата държава глупостта ни! Ами гонете го сега - като ви е толкова ума... Слава Богу, че има и хора като Петър Стоянов.
11
0
 
0
 
! Отговори
Синклер Луис преди 16 години
Президента на Австрия Курт Валхаим,бивш генерален секретар на ООН беше обвинен,че на младини е участвувал в силите на Вермахта,но обичта на австрийците за заслугите към отечеството им и подкрепата им го накараха да изкара пълният си мандат!А сега някой тук се опитва да съди президента за това,че бил рецензирал по заповед от ДС на някаква книга!?Ако имаше право на трети мандат пак щяха да го изберат ,защото е ист ински патриот,некорумпиран,скромен,компетентен,ползуващ се с отличен авторитет сред международната общественост!!
10
0
 
0
 
! Отговори
Backo преди 16 години
Изхoд президентсвo затвoрен и агент Гoце-пише на двете табелки в снимката.За да сме пoчтенни , искащите oставката на Първанoв първo да дoкажат че са гласували за негo и пoсле да се правят на излъгани. аз не съм гласувал за Първанoв и не се чувствам излъган- аз се самo излъгах и сега акo има прегласуване ще гласувам за негo. и другo никoга не бих гласувал за негo акo е бил агент на външнo разузнаване и не си е свършил рабoтата. за мекерета кoитo са предавали съученици, кoлеги, рoднини и съседи за да трупат кариера, панелка или Жигулка (десидентите) да се разкарат.
9
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 16 години
Не съм гласувал за Първанов,но много го уважавах.Ама и той ли бе?Итой се оказа ченге като много други.Как да му вярвам вече?Нито се извини,ни оставка подаде.В каква държава живеем боже!
8
0
 
0
 
! Отговори
Nikcho преди 16 години
Айде стига вече бе!!! На всички им омръзнаха тия досиета, агенти и т.н.. А пък и вие цляа статия сте написали как 30 човека протестирали-глупости!!! Що не написахте как 30 човека правят мълчелив протест в градинката пред нарадният театур и докато мълчат и протестират играят и шах!!!!
7
0
 
0
 
! Отговори
Ели преди 16 години
Как не им омръзна толкова години да дъвчат едно и също - досиета, та досиета! Айде стига с тия глупости! Хората (румънци, ГДР, унгарци и т.н.) си ги отвориха и приключиха, а ние още ги влачиме. Преди всички избори вадиме призраците от гардероба.
6
0
 
0
 
! Отговори
сандо преди 16 години
аман от ченгета в България,Първанов да си ходи
5
0
 
0
 
! Отговори
asdasdad преди 16 години
vie ste ludi be, nai-dobriq prezident deto imame ot godini i aide da go mahame, hahahah ... ei zatva nqma da bydat dovolni bylgarite, zashtoto samite te sa typi i podkrepqt typi kauzi