Признат грях не е грях

Регионалният министър си призна, че никой не е застрахован от корупция; вътрешният пък се закани, че няма да има недосегаеми
24 яну 2008 14:46,
26
Признат грях не е грях
Кой кого? Снимка: БГНЕС

"Никой не е застрахован от такива неща“, каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов в отговор на въпрос дали, според него, има по-голяма група, която е взимала подкупи във Фонд" Републиканска пътна инфраструктура".

Министърът призна, че е много разтревожен от това, че има корупция във Фонда и приветства днешната акция, при която бяха арестувани двама служители с подкуп.

"Всички носим отговорност и органите на прокуратурата, след като си свършат работата и покажат нещо по-конкретно, тогава ще се вземат мерки. Разбира се, това се отнася и до шефа на Фонда, ако той има нещо общо с това", подчерта министърът.

На свой ред вътрешният министър обяви, че в борбата с корупцията няма недосегаеми,

Румен Петков допълни, че мъжете поискали парите от гражданин, който искал земята му, близо до магистрала “Хемус” да бъде повишена в по-горен клас, за да е подходяща за строителство.

Засега двамата експерти са задържани за 24 часа, като ще се иска мярката им да бъде удължена.

Министърът каза, че прокуратурата ще извърши всички необходими действия, за да разследва случая.

„Така показваме на своите европейски партньори, че имаме механизъм за борба с корупцията по високите държавни етажи, което отчитаме като сериозно постижение и се надяваме то да бъде оценено от тях“, смята той.

Петков посочи още, че това не е единичен случай, и че по всички подобни ще бъде реагирано адекватно и всеки ще получи своето наказание.

„Трябва да има противодействие на корупцията“, категоричен бе Румен Петков.

Премиерът също взе отношение по въпроса и обяви, че няма да има компромис с корумпираните.

„Всеки държавен служител, чиновник трябва да знае, че ако практикува корупция, е заплашен и ще има санкции и наказания“, обяви Сергей Станишев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Пустинна мишка преди 16 години
Значи ако крадеш и грабиш от държавата, ако си корумпиран и подкупен, ако злоупотребяваш с длъжността си и това всичко си го признаеш ясно и гласно - не си виновен, така ли? Крадеш, признаваш и... не крадеш! БАНДИТИ, БАНДИТИ, БАНДИТИ!
4
0
 
1
 
! Отговори
auuu преди 16 години
e mazen tozi na snimkata....
3
0
 
1
 
! Отговори
smeh преди 16 години
bravo-pokazahte na evropa kolko ste pe4eni...,samo 4e nie znaem kolko struvate....!situaciqta si e su6tata:KRADECUT VIKA DRUJTE KRADECA!!!
2
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Трябва да има противодействие на корупциятаkontra korupciq :)
1
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
a tebe koi shte hvane?