Къде ще са знаковите и лидерските битки на изборите за НС на 9 юни?

Сблъсък на бивши парламентарни шефове ще има на евровота
8 май 2024 07:00, Елка Василева
44
Къде ще са знаковите и лидерските битки на изборите за НС на 9 юни?
Снимка: архив, БГНЕС

Вече е ясна картината за изборите 2 в 1 - кой с кого и къде ще се бори за доверието ни. Вече изтече срокът за регистрация на листите с кандидатите за депутати за предсрочните парламентарни и за изборите за Европейски парламент. Къде ще са най-знаковите битки и къде влизат нови играчи?

София

Лидерски сблъсъци по традиция се очертават в столичния 25-и многомандатен избирателен район - най-големият в страната, който излъчва 14 депутати, посочва БНТ.

Още по темата
Един срещу друг ще се изправят лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, ПП-ДБ традиционно вече залагат на Христо Петров - Ицо Хазарта, листата на "Възраждане" се оглавява от първия в партията - Костадин Костадинов, лидерът на БСП Корнелия Нинова е водачът на партията там. ИТН също залагат на лидера си Слави Трифонов. ДПС са избрали Станислав Анастасов. И още един лидер - Ваня Григорова, ще е водач на листата на новата коалиция "Солидарна България".

Кърджали е знаково място, един от бастионите на ДПС.

Кърджали ще е един от най-интересните градове на този вот. Ненамерилата място в 49-ия парламент Цвета Караянчева отново е водач на листата на ГЕРБ в Кърджали. Традиционно в града се явява председателят на ДПС, а сега за първи път там под номер едно е именно Делян Пеевски. Радослав Милев от ПП-ДБ ще се яви като водач на листата на коалицията, "Възраждане" излъчиха Георги Георгиев. До последно не беше ясно кой от БСП ще поеме водачеството там, но това ще е Христо Проданов. ИТН залага на Цветан Предов.

Почти лидерска ще е битката и за Пловдив. Именно листата за Пловдив-град е втората, която оглавява Бойко Борисов. Срещу него се изправя съпредседателят на ПП-ДБ Асен Василев, ДПС залагат на Танер Али, "Възраждане" на - Ангел Георгиев, БСП на Иван Петков, а ИТН на Станислав Балабанов.

Водачът на листата на ГЕРБ за евровота Росен Желязков ще води и листата в Благоевград. Срещу него се изправя бившият министър на регионалното развитие от ПП-ДБ Андрей Цеков. Градът е и вторият, който Делян Пеевски е избрал да е водач. БСП залагат на лидера Корнелия Нинова, "Възраждане" на Цвета Рангелова, а най-малката партия в сегашния 49-и парламент ИТН – на Тошко Йорданов.

В листите на ПП-ДБ за националния вот прави впечатление, че от лидерите на коалицията единствено Атанас Атанасов не води нито една листа.

Вече са ясни и битките за местата в Европарламента. Сблъсък на бивши парламентарни шефове от двете най-големи формации се очертава на евровота.

ГЕРБ залагат на Росен Желязков, а ПП-ДБ на Никола Минчев. ДПС на съпредседателя на движението Джевдет Чакъров. "Възраждане" залагат на Станислав Стоянов за водач на листата.

Кристиан Вигенин, който вече има опит като евродепутат, води листата на БСП. Листата на "Има такъв народ " води Ивайло Вълчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от Избори 2024
ПП-ДБ официално определи водачите на листите и кандидатите за евродепутати
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До МОМЧИЛ НЕКОВ Ако Левицата и Солидарна България бяха обединили сили, щяха да съберат 4,5-5% и на Ниновица щеше да й залюти на очите, но в двете движения всички са главатари и оттам няма дисциплина или поне малко субординация. Дето казваше навремето Пепа Николова, лека й пръст: Много началник, малко индианец.
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
:D
35
0
 
5
 
! Отговори
МОМЧИЛ НЕКОВ преди 1 седмица
ПРЕПОРЪЧВАМ НА СИМПАТИЗАНТИТЕ НА БСП В 1-ВИ МИР - БЛАГОЕВГРАД и 25-ТИ МИР В СОФИЯ ДА ИЗПОЛВАТ ПРЕФЕРЕНЦИИТЕ НА СИНДРОМА 15-15. ТАКА ЩЕ СИ ПРОЛИЧИ ПО-НАЙ ДЕМОКРАТИЧЕН НАЧИН КАКЪВ Е АВТОРИТЕТА НА КОРДЕЛИЯ ИМПЕКСОВА!!! ИЗБОРЪТ СОЦИАЛИСТИ Е ВАШ!!!... НЯМА ИЗПЪЛНИТЕЛНО БЮРО, ЦЕНТРАЛЕН СЪВЕТ И ДРУГИ ФИНТИФЛЮШКИ...
34
2
 
3
 
! Отговори
митко преди 1 седмица
Истината е в полковник Марков и партия Величие.Трябва масов вот срещу престъпното статукво.
33
6
 
5
 
! Отговори
СС преди 1 седмица
Не ме интересува, тоди път гласувам за Възраждане, пък каквото ще да става. И те не ми дападат, но другите просто органически не ги понасям вече. А опиця негласуваме за мен няма! Затова възраждане и ако станат трети ще е най-големия кефффф! Без тях нищо няма да може да се направи! Ей така, напук, по-зле така и така няма накъде, поне да им се разбъркат картите изцяло и да не могат да си намерят козовете.
32
0
 
4
 
! Отговори
Точен преди 1 седмица
Редно е два пъти да се гласува за 12.
31
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да гласуваш за Киро е по-голяма грешка от това да гласуваш за Боко . Борбата между Киро и Боко е в + на Шиши .
30
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Полковника може да размести пъзела, недейте го подценява !!!
29
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ицко Хазарта- дето не го чух да каже нещо в парламента, Слафчу скопената грозна чалга, алчната Копейка- който си построи къща със партийната субсидия и нищо не направи за времето в парламента- срещу ГЕНЕРАЛ- а сега познайте за кого ще гласувам- ЗА БОЙКО БОРИСОВ ЕСТЕСТВЕНО- ДРУГИТЕ САМО МОГАТ ДА МУ ЦЕЛУВАТ КРАКАТА И НИ ЗАВРЯХА НА КУЧЕТО В ЪЗА ЗА КРАТКО ВРЕМЕ!
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
По БНТ в момента върви интервю с онази врачка теодора стефанова. Имам само един въпрос. Тя ли си плати за да участва, или водещите съвсем са изтрещели, за да я канят, и да слушаме неща, които всички знаем, че се случват, ама врачката ги била предрекла.
27
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
какви битки, какви лидери? Те всичките са под калпака на посолството и от там ги управляват съответните кукловоди. Всички те работят по една тема - как да целунат американците отзад по-добре и само начините им да се подложат са различни.
26
0
 
4
 
! Отговори
СалмонЕЛКА преди 1 седмица
В ПосолствоТО!
25
0
 
8
 
! Отговори
За гъби! преди 1 седмица
Българите като умна, но прецакана нация ше берат пак гъби на изборите за да могат след това да недоволстват! Мисля, че прецакана трябва да го сменя с някакъв друг епитет!
24
1
 
5
 
! Отговори
А.Колев, пасе кози преди 1 седмица
Тези лидерски битки ни вълнуват по-малко дори от Левски-ЦСКА
23
1
 
6
 
! Отговори
Тон за песен : преди 1 седмица
"Партизан за бой се стяга..."
22
9
 
3
 
! Отговори
ПП ДБ напред преди 1 седмица
Другите са маскари!
21
7
 
6
 
! Отговори
евроатлантист преди 1 седмица
Не е важно за кого точно ще се гласува, важно е да бъде за евро'тлантическа партия, т.е. за ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ или за ДПС, защото всичките тези партии подкрепят една и съша идея и управляват по един и същи начин и ни водят напред към евро'тлантизма. Останалите партии дори трябва да ги забранят, защото не са евро'тлантически.
20
3
 
8
 
! Отговори
Тук нямаме шанс за преди 1 седмица
нормална държава, ДС своите слага на власт, до безкрай ще ни грабят !
19
0
 
16
 
! Отговори
Ясно е преди 1 седмица
Знаковите битки ще са по махалите - кой ще даде повече на ромите да им купи гласа. Дали отново като по традиция ще са ГЕРБ или този път някой ще ги надцака. Също така колко силен ще е турският изборен туризъм. Друга битка, при която вечно ГЕРБ излизат победители, е в подправянето на бюлетини, протоколи и цели чували с такива. Та там ще е битката. А не за вота на отчаялите се хора.
18
1
 
5
 
! Отговори
Бидон с деменция преди 1 седмица
лидерските битки са тип крадеца вика дръжте крадеца, всеки лидер крадец обвинява другите че крадели повече от него