Кацна, ама вече иска да лети на нов

Първанов се върна у нас след инцидента с правителствения самолет, "ситуацията не беше лека, но се държахме", каза президентът
31 яну 2008 08:31,
79
Кацна, ама вече иска да лети на нов
Снимка: БГНЕС

Президентът Георги Първанов и водената от него правителствена делегация се върна в България малко след 21.30 часа снощи.

Президентът кацна на летище София с чартърен полет на авиокомпания "България Еър".

"Ситуацията не беше лека, но се държахме", каза държавният глава при пристигането си в София.

"Аз съм сигурен, че има още много хляб в този самолет, и в същото време мисля, че това един достатъчно сериозен сигнал за ускоряване на работата по закупуването, осигуряването на нови самолети", каза Първанов.

Той посочи, че темата е коментирана нееднократно с министър Мутафчиев и че има решение по нея.

Държавният глава благодари на екипажа, "който се справи професионално в една без съмнение нелека и трудно предсказуема ситуация".

Предполагаемата причина за инцидента е птица, която е попаднала в колесника и му е попречила да се затвори.

Сега правителственият самолет Ту 154, който е в експлоатация повече от 30 години, ще бъде прегледан от експерти.

Dnes.bg припомня, че самолетът, с който Първанов и делегацията пътуваха за официално посещение в Мексико, претърпя повреда и кацна на летището в Лежес на Азорските острови.

Заради инцидента президентът отмени посещението си в Мексико.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
а бе заблудени ***, това беше постановка, добрият ви президент да ви обясни, как има крещяща нужда от ново возило, така де, няма да се излага с тоя руски ***
17
1
 
0
 
! Отговори
1 преди 16 години
Ужас, като ви чета кометарите тука, не мога да повярвам каква *** се е навъдила нашпс;едък. А бе хора вие чувате ли се какво говорите?!??!?!? ДА желаете смърта на БГ президента!!!! ***....
16
1
 
0
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 16 години
г.Президент -в този самолет може да има още хляб ,но на българският народ хляба отдавна е свършил.Но вашите глезотии нямат край ,защо не си купите един 747-400 джъмбо които ще побира 400 лакея и отделно е по представителен ,все пак на такава голяма страна ,с такъв висок стандарт ,с щастливи сирачета по домовете с щастливи пенсионери по улиците ,мисля че обезателно това трябва да е първата ви работа включително ви предлагам да обновите автопарка на правителството с Мерцедеси майбах ,за да лъха на просперираща европейска страна.
15
1
 
0
 
! Отговори
Цецо преди 16 години
Утре, петък, свиквам пресконференция, на която ще направя следното изявление: Трамвая в който се возя всяка сутрин и вечер отиване и връщане от работа е стар, но мисля че има още хляб в него. Все пак това че когато спира и тръгва звучи все едно ще се разпадне всеки момент е достатъчен сигнал за ускоряване на работата по закупуването на нов такъв.
14
1
 
0
 
! Отговори
mmm преди 16 години
Ту 154 ... na 20 e ... to i nie iskame da karame chisto novi koli ama karame 20 godishni taralqsnici... da si se vozi v star samolet shtom ne moje da opravi stranata da karat vsi4ki novi vozila !!! da razbere kak jivee naroda !!!!
13
1
 
0
 
! Отговори
fesa преди 16 години
4e koy ti misli za Bog be..............,vajnoto e 4e Allah pro6tava.Stiga s tezi etni4eski obidi,*** takuv,ku4etata layat-kervanut si varvi hahahahahahahahahaha.
12
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ехх ... агент 007 (гоце) ... при опит за агентурен контакт в Мексико самолетът му аварира, но с хладен ум той го оправя в въздуха ...
11
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Тюх и самолетът му дано - как не можа да падне,ами само се снишил,заради колесника!...
10
1
 
0
 
! Отговори
Калъча преди 16 години
ПРЕЗИДЕНТ-ПРОДАЖНИК ! ПИОНКА В ЧЕРВЕНО-ТУРСКАТА МОНАРХИЯ. ДОЛУ ТРОЙАНТА КОАЛИЦИЯ. ДОЛУ ПРОЖДАЖНИЦИТЕ ВЪВ ВЛАСТТА. И БОГ НЯМА ДА ИМ ПРОСТИ !!!
9
1
 
0
 
! Отговори
Kolega преди 16 години
Abe shto ne gepite edin...naprimer AirForce1 te i bez tova qnkite imat naj-malko 3... ;)))
8
1
 
0
 
! Отговори
пилот преди 16 години
Самолета така се е вмирисал че повече не може да се използва.
7
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Голямо шубе излезе нашия президент!"Ситуацията не беше лека, но се държахме".
6
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
виц: лежи си един работник под един комин в Кремиковци и си пие пиенето и гледа един делтапланерист: ха на ляво, ха на дясно и накрая прас! - блъснал в комина. Тогава работника казал: "Хъ ... как'ват ни държавата, такива ни и терористите!"
5
1
 
0
 
! Отговори
аз преди 16 години
Депутатите ни си купуват чисто нови BMW-та мерцедеси аудита....служебни-а президента го возят с 20 годишен самолет?И що?Те по-важни ли са
4
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Птицата да се докара в България и осъди от български съд.
3
1
 
0
 
! Отговори
иван преди 16 години
Как ли са треперели угодните журналисти?Толкова много агенти на ДС,тука май има нещо гнило.
2
1
 
0
 
! Отговори
Ту-154 преди 16 години
Каква калпава опозиция имаме.Един атентат ме извършиха като хората,а чакаме да ни управляват по-добре от Сергей.Юруков и Костов не успяха даже с Първаное да се справят.Какво да говорим повече?Един атентат като хората не направиха.
1
1
 
0
 
! Отговори
Ilian преди 16 години
Daite mi edin balton za tova kop4e :) Vleznala pticata v kolesnika i aide nov samolet :D