България – основен съюзник на САЩ в региона

Нашата страна била равностоен партньор на САЩ, твърди американският Държавен департамент
6 мар 2008 10:33,
13
България – основен съюзник на САЩ в региона
Румен Петков бори престъпността. Снимка: БГНЕС

Министърът на вътрешните работи Румен Петков, който е на официално посещение във Вашингтон, обяви, че България е получила висока оценка за направеното в сферата на сигурността, борбата с организираната престъпност и стабилността на Балканите.

В допълнение, нашата страна за пореден път е оценена като стабилизиращ фактор на Балканите и основен партньор на САЩ в региона.

„Оценката за България и на политическо равнище в Държавния департамент, и на оперативно ниво в различните служби на САЩ, е като за равностоен партньор, с когото се работи и по конкретни операции - пране на пари, съхраняване на културни паметници, важни проблеми на Балканите", каза още министър Петков.

Той подчерта, че продължава изграждането на Оперативния център за района на Черно море в Бургас, който ще има изключително значение за Югоизточан Европа.

Петков е удовлетворен от разговорите си по въпроса с отмяната на визите за български граждани.

"Процентът на отказаните визи на българи за САЩ е спаднал през последната година и половина, заяви министърът. Освен това няма случаи на експулсирани от САЩ българи, заради криминална дейност", добави той.

Петков благодари на посланика на България в САЩ Елена Поптодорова и на представителя на МВР Иван Янчев за техния принос за доброто взаимодействие между МВР и американските служби за сигурност.

В четвъртък българската делегация ще посети Ню Йорк, където й предстоят разговори в централата на ФБР и в Офиса за борба с тероризма.

Предвидени са и срещи с ръководството на полицията в Ню Йорк и по-специално с директора й комисар Реймън Кели. За него хора, които живеят от дълги години в Ню Йорк, казват, че е създал такава организация в мегаполиса, че може да се спи спокойно и на улицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
bush преди 16 години
Грешка имаш Бушмене, Люлката на злото е Русия . От там идва беднотията - от прости хора.Добре че бяха САЩ да се освободим от оковите на Москва и сега да сме част от света. А това че ти е промит мозъка с комунизъм и социализъм си е твой проблем.
11
0
 
0
 
! Отговори
Бушмен преди 16 години
напротив, дарлинг - корупцията, войните, наркотици и всичи беди на човечеството идват от любимата ти Америка - в частност USA, която колкото по-бързо бъде затрита от лицето на земята, толкова по-добре за целия останал свят, без нея разбира се, ама така е - прогресът изисква жертви
10
0
 
0
 
! Отговори
СТАНИСЛАВ ПЕЕВСКИ преди 16 години
ВСЯКО ПОСЕЩЕНИЕ НА НАШ ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ДЪРЖАВАТА Е СВЪРЗАН С ВЪЛЧИ ВОЙ ОТ СТРАНА НА ПЛАТЕНИТЕ МАФИОТСКИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ В САЙТОВЕТЕ ! КАКВО ВИ ПЛАШИ ТОЛКОЗ АМЕРИКА БЕ ГОСПОДА ! БОИТЕ ЛИ СЕ ДА НЕ ВИ РАЗВАЛЯ РАХАТЛЪКА ??! КОРУМПИРАНА СЪДЕБНА СИСТЕМА , ЛАБАВА ПОЛИЦИЯ И ХОП АМЕРИКАНСКИТЕ СЛУЖБИ СНЕСЪТ НЯКОЯ ИНФОРМАЦИЯ НА НАЩЕ И ХОП БЕЛЯ ! ТОВА ЛИ ВИ ПРИТЕСНЯВА ??!
9
0
 
0
 
! Отговори
KoMBaT преди 16 години
***, гъзодавци - това са нашите политици!Аман. Не им ща базите, не им ща похвалите.Американците са като Ромеите: разделяй и владей!Кога ще го проумеят нашите ***: Няма вечни приятели - има вечни интереси!
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
balgaria se prewarba kato rusia, taini slujbi ,koito oprawliawat darjawata, biwschi komunisti, koito sa se nakajili mnogo odavna , i pe4elat saradi towa isbori
7
0
 
0
 
! Отговори
баш разбирач преди 16 години
Щото ние сме верни на ВСИЧКИ!Само далавера да има.И да намигаме хитро с оченца...
6
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 16 години
Ние сме им най големият сюзник в търговията с наркотици затова Р.Петков е в САЩ.Справка статията за Косово.
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
кой регион точно? между албания, косово и македония мове би биха избрали нас ама иначе се съмнявам ....
4
0
 
0
 
! Отговори
Сашко преди 16 години
откога и Румен Шадраванчето стана американофил и борец с престъпността и дрогата - леле срам
3
0
 
0
 
! Отговори
Гиньо Бусмандчето преди 16 години
българия - основен гъзолизец на САЩ не само в региона, а и в света
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Това за основния съюзник са чисти глупости, все едно не знаем, че само ни използват и ни дърпат конците!
1
0
 
0
 
! Отговори
baj Hasan преди 16 години
Tc,tc,tc " da spi6 spokojno na uluicata " ej na tova mu vikam Amerikanska me4ta ej ej ej zivejat si tam OK i bezdomnicite - demek opava6 se na ulicata i si spi6 neobezpokojavan - a6kolsun ,ma6alla az ot godini me4taia da spia po ulicite v NY.Sega e red da dojde v mahalata