Новите пет

Сергей Станишев щастлив. Рокадите минаха, хората му се заклеха и обещаха да ни служат
24 апр 2008 13:56,
30
Новите пет
Снимка: БГНЕС

Новите министри Михаил Миков, Меглена Плугчиева, Николай Цонев , Евгений Желев и Валери Цветанов положиха клетви пред Народното събрание.

Със 155 гласа "за", 74 "против" и без въздържали се, управляващите одобриха втория ремонт на кабинета "Станишев".

Правителството вече се сдоби с четвърти вицепремиер - Меглена Плугчиева , която ще отговаря за средствата по еврофондовете.

Михаил Миков пое МВР от Румен Петков.
 
Николай Цонев стана военен министър на мястото на Веселин Близнаков.

Д-р Евгений Желев  замени проф. Радослав Гайдарски като министър на здравеопазването.

Валери Цветанов смени Нихат Кабил начело на земеделското министерство.

Освен това народните ни избраници одобриха със 154 гласа "за" и 72 "против" и две структурни промени - ведомството на Емел Етем от министерство на държавната политика при бедствия и аварии става министерство на извънредните ситуации.

Министерството на земеделието и продоволствието пък се преобразува в министерство на земеделието и храните.

Управляващите (БСП, НДСВ и ДПС) застанаха като един зад промените.

"Аз не смятам, че министрите, които днес си тръгват, бяха слаби и са наказани за техни пропуски. Аз не смятам, че те не са грешили и не са правили пропуски – не греши само този, който не работи", заяви след гласуването на промените премиерът Сергей Станишев.

Според него и днес в дебатите от страна на опозицията не се чу реална алтернатива и реални политики.

"Това е много жалко, защото всяко управление има нужда от силна опозиция", заяви Станишев.

Според ПГ на Коалиция за България са намерени работещите, разумните и съобразени с времето до края на мандата решения за промени в правителството.

Ангел Найденов обяви, че смените на Станишев гарантират промени с нова динамика и енергия.

НДСВ определи рокадите като добре премерени и дълбочинни, без да нарушават стабилността на страната.

"Не допуснахме кризата в държавността да се трансформира в дестабилизация на държавата с нови предсрочни избори", каза председателят на жълтата параментарна група Пламен Моллов.

Лютви Местан от ДПС пък обяви, че това са промените за пълен успешен мандат на тройната коалиция.
 
"Нито една промяна не е и не може да бъде самоцелна", допълни Местан.

Според него при претенция за предсрочни парламентарни избори трябва да има и готовност да се поеме отговорността за управлението.

Местан се обърна към опозицията с думите: Има само претенция за алтернатива, но в съдържателен план алтернативата отсъства.

"Днес просто няма предмет за дебат, поради което ние, от Българска нова демокрация, няма да участваме в този политически фарс", заяви Лидия Шулева.

Лидерът на ДСБ Иван Костов заяви, че правителството е загубило доверието на хората и от една година няма стратегия за реформи.

Той смята, че промените в кабинета се правят под натиск и по принуда, а не са следствие от осъзната нужда за промяна на политиката.

"Не казвате на обществото - в тези години не вървеше това и това, и вследствие на това ние правим тези промени", обърна се Костов към управляващите.

От ОДС определиха предложенията на тройната коалиция за реформи в правителството като "закъснял авариен ремонт с една единствена цел - да дотътри държавната машина до сервиза, т.е. до края на мандата".

Според сините това са аритметични промени, без смисъл, без обяснение и без политика.

"Нужни са избори, а не персонални и структурни промени в правителството", каза от името на ПГ на "Атака" зам.-председателят на партията Павел Шопов.

Според него целта на промените е статуквото и тройната коалиция да се запазят и кабинетът да "докуца" до края на мандата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
2
 
! Отговори
kostovpobeda преди 16 години
samo kostov pokaza realno ,4e moje da natika mutrite v ugula da badat auti
28
0
 
2
 
! Отговори
бай ви Ганя преди 16 години
Миглена Плугчиева - Човек на групировката ***. От ръководител на разсадник във Варненското горско я направиха зам.министър на земеделие и гори/когато трябваше да се ограбят държавните дърводобивни фирми/ е направиха го. Сега я домъкнаха да отговаря за еврофондовете. БРАВО, ЕВАЛЛА, :)))))))))) хак да ни е. НИЕ СМЕ СИ ВИНОВНИ. ПЛАДНЕШКИ АЙДУЦИ.
27
0
 
2
 
! Отговори
шопо преди 16 години
Сички окате маке им на политиците!Па що кат дойдат избори сите търчите дза гласувате?Червени,сини,жълте,пенбени а сега ви е нанагорно.Ако погледнеш днеска на разпети "Петък" от горе при св.Петърче видиш България кат една локва у която щъкат нагоре-надоле апаши,убийци и политици-негодници!Искаха от Евросъюзо *** е получиха си го приеха ни да им е честито!Некай искаха правителството-получиха си го!Щом народо си трае и он си го получи,нема да се мине я.Мое ли некай да познае каква благословия че теглим на сичко?Яз нема да я пишем.
26
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Да се чуди човек за какво са нужни толкова министри, зам. министри, съветници, депутати, секретари и секретарки. Колкото повече се забатачва държавата, толова повече се увеличават ***-държавници.
25
0
 
2
 
! Отговори
zozo преди 16 години
Всички обещават докато бъдат избрани. На последните избори дори нямаха ясни програми, а ни обясняваха колко са невежи опонентите. Как другите държави живеят по добре от вчера, народа ли е виновен?Какво да направим, за да осъзнаят управляващите, че са избрани от нас и трябва да работят за нас и поколенията, за да има българи и България?
24
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Глупости на търкалета. Едни безлични фигуранти ги заменят с други под натиска на Брюксел. ЕС ги е страх да пуснат парите от фондовете заради невижданата корупция и липсата на всякакво наказание на крадците. Управляващи и т.нар. "опозиция" са едно. Само се "критикуват" за пред хората и си разменят ролите. Това е поредната простотия. В очакване сме на поредната. Всички в Парламента са едно и също без разлика. Свършиха баламите, дето вярваха, че уж някои били за промяна. Всички се борят да ръфат от оглозгания вече кокал. Това е.
23
0
 
2
 
! Отговори
ряпов преди 16 години
Само Вълчев ще оправи нещата в тая държава
22
0
 
2
 
! Отговори
лора преди 16 години
Иван Костов ще оправи обрулената ни и окрадена от комунистите държава. САМО ИВАН КОСТОВ - ДСБ!
21
0
 
2
 
! Отговори
ани преди 16 години
За да не харесваш Вълчев явно си някой изперкал даскал. Всеки умен човек ще го оцени.
20
0
 
2
 
! Отговори
vasko преди 16 години
Стига сте хвалили този Вълчев Вижте му само физиономията на какво прилича Ужас
19
0
 
2
 
! Отговори
ани преди 16 години
До номер 17 .Съгласна съм за смяна ,но без Вълчев Той е родолюбив патриот и работи съвестно за образованието в България.
18
0
 
2
 
! Отговори
Anonimen преди 16 години
vidyxme go i Kostov pravyt se 4e gi e eny za napoda taka si vzemat zaplatite samo xvrlyt prax v o4ite na bedniy narod
17
0
 
2
 
! Отговори
ANONIMEN преди 16 години
SMIANA NA VSI4KI DO EDIN ISKAME NOVI XORA TA DANO POTRGNE
16
0
 
2
 
! Отговори
4o4o преди 16 години
за тези пет да ги е"""бе ахмет и отзад и от пред три пъти под ред
15
0
 
2
 
! Отговори
stanimir преди 16 години
14Ако се върнеп назад ще разбереш че ни трябват хора като Левски Ботев патриоти, честни ....Днес ги няма няма и да има,всеки гледа да прави пари и не го интересува за другите ...За това няма и общество за това всеки гледа да прекара другия така е и в политиката ....И докато коли горат по пътя и минават с 200 км покраи тях и бързат ще сме така, 1ви отзад напред в Европа ...ДПС,НДСВ Костов,Кошлуков има ли значение ...Живеем в Абсурдистан ..Имам преиятел в Италия и ми разказва кво се праи ...Хорицата са чували за Румъния и Гърция ... И за последно наи - големия политик в момента българин е Бербатов, единствения които си върши работата !
14
0
 
2
 
! Отговори
божил преди 16 години
Иван Костов.Ако се позамислите и се върнете назад и направите сравнение, ще видите, че от днешните политици има 3 човека, които да достойни да ни управляват.Това са : И.Костов, Емил Кошлуков,Е.Михайлова.Дригите да едни мушмороци, които си хабят енергията напразно.Тази троица е в състояние да ни изтегли от калта. За Костов нема какво да се говори.Силен човек, честен и демократичен извел България към ЕС и НАТО. Емо Кошлуков е голем демократ, но без практически опит. А Катето Михайлова е Класната и може да организира хората.
13
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Мюмюнчо - маймунчо знаеш ли какво прави любимото ти ДПС с такива като тебе ? XXX ги . Това прави и взима милиончета и ви замазва очите, а ти бачкай на строеж или сади тютюн и си гласувай за "твойте" . Мене това ме устройва напълно защото точно ДПС ви държи в полубудно състояние . Не че имам против теб, не ... просто ти се чудя на плиткия мозък. На теб много старателно ти се внушава че българите са лоши, ти си хипнотизиран от тая мисъл и кото хипнотизиран гласуваш. Това е тъжно ...
12
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Абе червено дупе, малко ли ти се стори това, че днес заля ефира, от Парламентарната трибуна, с тъпанарския си оптимизъм,ами се включи и тук, където нито ти е местото, нито някой ти вярва?
11
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Успех и спорна работа. Какъв е тоя ?!
10
0
 
2
 
! Отговори
мюмюн преди 16 години
Наи добрата партия ДПС която оправи българия,досега дабяхте се разпаднали на племена,един ден президент и министър от ДПС-даса !!! Тогава ще станем равноправни членки на ЕС.